Førjulsstemning

To imponerende borteseire er i boks.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Stoke taper sjeldent 3-0 på hjemmebane og Brighton må nok lete i historiebøkene etter 1-5 tap hjemme. Resultatene står til dommedag, men undertegnede liker å vurdere om resultatene gir et godt bilde av kampene.

Vi har overlegen ballbesittelse i begge oppgjørene. Når vi scorer første målet mot en svakere motstander er vi i ønskeposisjon. Når Stoke og Brighton løser opp sin defensive formasjon i jakten på utligning er de et lett bytte for oss. Ingen motstander kan gi Mane, Salah, Firmino og Coutinho mye rom. Da renner målene inn.

Jeg sitter utrolig nok med hjertet i halsen i begge oppgjørene, mest fordi jeg frykter besøk av familie som ikke er fotballinteressert! Oppgjøret mot Stoke så nifst ut helt til Salah banket inn 2-0. Mot Brighton skulle det stått 1-2 like før det ble 0-3. Etter redusering til 1-3 (straffesparket som jeg enda ikke skjønner) kjente jeg absolutt en viss uro. Vi stenger ikke butikken slik andre topplag er gode til, men vi holder åpent litt for lenge etter min smak!

Vi vant alt i alt svært fortjent i begge kampene. Forsvaret virket mer patent enn vanlig til tross for alle utskiftninger. Litt mer flaks enn vanlig kanskje, men også mye kvalitet på keeper- og forsvarsarbeid. Vi har etter hvert en bred stall med mye kvalitet. Tydeligvis mer enn godt nok mot de nest beste.

Sesongen begynner virkelig å ligne noe. Nå skal Spartak og Everton slås på hjemmebane. Kampen mot Big Sam’s Everton er ekkel. Ny manager og to seire på rad til blåtrøyene har gitt våre naboer ny energi. For en kamp det skal bli! Liverpool har virkelig satt oss i god førjulsstemning!