SKREMMENDE  Liverpool har ingen erstatter på blokka.

Coutinho og fremtid

Det er sommer og overgangsryktene flommer over.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det som er skremmende som Liverpool-supporter er ryktene om at Coutinho er sterkt linket til Barcelona, samtidig som Liverpool ikke er sterkt linket til en eventuell erstatter.

Liverpools styre er redd for et opprør fra supporterne dersom Coutinho blir solgt, og har derfor gått ut og sagt at det er uaktuelt å selge ham uansett sum. Coutinho skal derfor ha lagt inn en transfersøknad fordi han er redd for at muligheten for å reise til en klubb som Barcelona skal forsvinne dersom det ikke skjer i dette overgangsvinduet.

Ett år til

De fleste innenfor klubben sier at Coutinho burde gi klubben ett år til som takk for alt klubben har gjort for han. Men det stopper der, hva skylder han egentlig klubben? Han ble hentet som et talent for 8 millioner pund, og han har blomstret for fullt. Men det er jo det en fotballspiller skal gjøre, er det ikke? Liverpool har vært flinke til å utnytte hans talent, men han har jo også gjort jobben selv. Det var en billig risiko Liverpool FC tok ved å hente han, og det at LFC kan cashe ut med over 100 millioner pund i fortjeneste er jo en av de beste investeringene som har blitt gjort på mange, mange år på Merseyside.

Coutinho har vært en av spillerne som har gjort LFC til en attraktiv klubb for andre spillere igjen, han har prestert bra nesten siden han kom inn dørene. Og det eneste han mangler er trofeer av verdier, det er noe LFC forhåpentligvis vil kjempe om de kommende sesongene og er så klart en av grunnene til at vi vil beholde en av våre beste spillere. Men slike overganger skjer gang på gang, Beckham ble solgt til Real Madrid (etter krangel med Alex men dog), Ronaldo ble solgt til Real, Owen ble solgt til Real, McManaman ble solgt til Real og sist men ikke minst, Suarez ble solgt til Barcelona. Det er store klubber som alltid har fått de spillerne de vil ha, og det er tøft gjort av LFC å si blankt nei til det.

Liverpool burde selge

Men er det egentlig slik at Coutinho skylder LFC for sjansen vi ga ham, eller skylder vi Coutinho som takk for at han var en god investering? Det har jo blitt slik at fotball er forretninger og bedrifter flest skal se hva som er mest lønnsomt for bedriften. Og LFC ser ut til å mene at det å beholde en misfornøyd Coutinho er en bedre deal enn å tjene en helt vanvittig pengesum for å investere i nye spillere. Og det å finne en ny Coutinho er vanskelig, men ikke umulig.

Hvis LFC bestemmer seg for å selge nå, noe jeg mener de burde, vil det være ekstremt viktig å finne en erstatter så fort som mulig. Ettersom vi har en tendens til å falle litt bakover når vi selger en viktig spiller (Alonso, Suarez, Sterling).

Men jeg mener det er riktig avgjørelse å selge, mye på grunn av at Coutinho har gjort det han har blitt bedt om frem til nå, og jeg unner han faktisk å kunne velge sin egen fremtid. Så klart med et tungt hjerte, men jeg unner ham det.

YNWA

Del

Philippe Coutinho

24.10.2017 12:28

Coutinho ber om bedre konsentrasjon

Philippe Coutinho nekter å gi forsvaret eneansvaret for fadesen mot Tottenham.

21.10.2017 00:06

- Vi må sørge for at Coutinho og Can ønsker å bli

Jürgen Klopp sier at Philippe Coutinho og Emre Can nå er hundre prosent til å gjøre alt for LFC denne sesongen, men at han ikke vet noe om situasjonen etter det.

20.10.2017 17:48

Coutinho og Firmino mot England 14.november

Siste Til vår nyhetsoversikt
18.01.2018 kl 16:07

Videodømming på Anfield for første gang

VAR vil bli benyttet i FA-cupkampen mellom Liverpool og West Bromwich.

+
18.01.2018 kl 14:07

Skadet trio tilbake i trening

Jordan Henderson ble ønsket tilbake til trening med åpne armer og et smil av Jürgen Klopp.

+
18.01.2018 kl 13:02

Vil ikke slippe Woodburn etter Coutinho-salget

Sunderland fikk nei til å låne 18-åringen.

+
18.01.2018 kl 11:20

– Jeg har lært mer på en halv sesong enn jeg har gjort på et helt liv

Lørdag kan Edvard Tagseth få sin Anfield-debut.

+