Spillerstall og framtiden

Etter en igrunn ganske sterk borteseier mot Hoffenheim sitter jeg likevel igjen med en del spørsmål.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det til tross for at vi gjennomførte en taktisk god bortekamp, der det handlet om å få med seg et godt resultat før returen på Anfield.

Noe vi fikk!

Tydelige svakeheter

Men jeg kan se tydelige svakheter i dette Liverpool laget. Moreno sliter veldig, han mangler oversikt, taktisk forståelse og er rett og slett fryktelig rotete i spillet sitt. Han er virkelig ikke en spiller jeg stoler på, selv om jeg syns han var god i pre-season.

En annen svakhet er kreativitet, med Can, Gini og Hendo er det mye av det samme, og uten Coutinho eller en erstatter for Coutinho, blir vi for svake når det kommer til å bryte ned og finne de pasningene som slipper helvtte løs på våre motstandere. HELDIGVIS har vi Mane, men det er en skjør situasjon.

Salah er uten tvil en god spiller, men han er ikke verdensklasse. Han er alt for avhengig av å få bruke venstrefoten sin, og for meg blir det en forutsigbarhet. Ja han har fart, ja han er sterk, og ja, han kan skjære inn fra høyre og klemme til. Men blir det for enkelt? Jeg håper spørsmålet mitt ikke blir enkelt å svare på for konkurrentene våre, og at han viser seg å være et knallkjøp.

Har aldri vært så bekymret for å miste en spiller

Når det kommer til kjøp. Keita ble det ikke noe av i sommer, og det til min helt vanvittige frustrasjon. Hadde han kommet i sommer, så hadde det faktisk ikke gjort så mye om Coutinho hadde dratt. For i Keita er det mye! Mye vi ikke har, spesielt hvis Coutinho er skadet eller drar. Jeg håper han kommer til neste sommer, selv om konkurransen om ham da (mest sannsynlig) vil bli tøffere.

Å miste Coutinho nå, uten en verdig erstatter eller helst 3, ville vert katastrofe og total fiasko for oss. Jeg har vel aldri vert så bekymret for å miste en spiller som nå. Vi har moment, vi er på vei opp, men mister vi han nå, så tror jeg det sprekker. Og vi kommer til å slite med å komme oss på rett kjøl igjen, og som en effekt av det kan det fort være at vi også mister Klopp og mye annet.

Det verste er at jeg tror han drar, men jeg håper selvfølgelig at han tar en Suarez, og spiller en siste sesong for oss. En siste sesong, i verdensklasse!

Van Djik er en annen historie, og nok en frustrerende historie. Han er en spiller jeg har mistet helt troen på kan bli sett med fuglen vår på brystet. Han hadde passet perfekt inn på dette laget! Jeg håper jeg også her tar feil, og at han kommer.

Forsvarssystemet holder ikke mål

Men uansett om han kommer, så MÅ vi legge om forsvarssystemet vårt!

Det er greit å spille sone, men alle kan ikke spille i sone. Det må være 3-4 som dekker mann samtidig om vi har de aller høyeste i sone, våre lave angripere kan fint dekke en mann, for det er nok at de bare er der og forstyrrer.

Med dagens lag, skadene vi har og hvordan overgangsvinduet har vært så langt, syns jeg framtiden for 17/18-sesongen ser mørk ut. Spesielt med tanke på at vi også (forhåpentligvis) får Champions League å tenke på.

Vi har for tynn stall, vi trenger kreativitet, bedre forsvar og en målmaskin! Vi trenger stabilitet og spillere som vi kan stole 100% på, og vi trenger spillere som vil blø for drakten, laget, Klopp og fansen.

Vi har jo unge gutter på tur opp, og mange av de er flotte prospekt for framtiden, men de er ennå ikke helt der vi trenger at de skal være. Vi må ha spillere, og etter å ha sett de andre lagene spille sine respektive kamper i første runde, er jeg bekymret.

Men jeg tror på Klopp, det har jeg alltid gjort. Han er rett mann på rett plass, og ikke minst i rett klubb! Han trenger fortsatt tid på seg, og det er ikke hans feil at overgangsmarkedet har vært såpass tøft som det har vært. For pengene er der, og ambisjonene virker å være på plass!

Jeg håper så inderlig jeg er helt på villspor og at mine bekymringer kun er mine. Jeg ønsker alle røde som leser dette lykke til i 17/18-sesongen, og håper vi virkelig får noe å feire i år!

Vi går aldri så lite alene som vi gjør i motgang! Der er vi heldige. YNWA!!

Bekymret, men har fortsatt troen!