FORBEDRINGSPOTENSIALE:  Defensive dødballer er et punkt Liverpool fortsatt kan forbedre.

Fremdeles forbedringspotensiale

Liverpool har tatt mange steg under Jürgen Klopp, men som han og spillerne selv sier kan de røde fortsatt forbedre seg på mye.

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Liverpool er bedre på dødballer denne sesongen enn de har vært noen gang under den karismatiske tyske manageren, men likevel kommer de dårligst av topp 6-lagene på dette punktet. 

Men ser man alle Premier League-sesongene under Klopp og legger dem sammen er Manchester United aller dårligst.

* Tallene i denne saken er ikke oppdatert etter helgens runde, og ble skrevet før runden som var.

Forbedring fryder

Å følge Liverpool under Klopp har vært som å se noen klatre i en stige. For hver kamp, måned eller sesong tas det et nytt steg mot toppen. Forbedring har det også vært på dødballfronten. Tallene i Klopps første sesong viste at vi hadde klare svakheter på defensiv dødball og slapp også inn flest av topp 6-lagene med 15. De røde var derimot sterke på offensive dødballer og scoret også 15 mål på tilsvarende situasjoner.  Det gir en målforskjell på nøyaktig 0 når det kommer til dødballer. Ved dødballer siktes det til frispark og hjørnespark, straffespark er ikke inkludert.

Klopps første fulle sesong (16/17) fortsatte i ganske liknende stil med 12 innslupne dødballmål og 13 scorede. Målforskjellen der ble altså +1.

Det bringer oss til nåværende sesong. Denne sesongen har de Klopps menn scoret 9 ganger og sluppet inn 6 mål. Vi er altså foreløpig på +3 i målforskjell. Sammenliknet med de andre topp 6-lagene kommer Liverpool da sist ut på en innbyrdes tabell hva gjelder målforskjell på dødball. Tabellen ser foreløpig slik ut:

Dersom vi går enda nøyere til verks får vi se disse tabellene på både for og imot:

Et tilbakeblikk

Dersom vi slår sammen alle tallene for topp 6-lagene i sesongene Klopp har vært i Liverpool får vi følgende tall:

Liverpool har altså sluppet inn klart flest, men scoret ganske mange. Dersom vi lager en tabell ut ifra målforskjell får vi et litt bedre bilde og en bedre forståelse for tingene. Den ser slik ut:

Her ser vi at utslagene blir ganske store. Chelsea, Tottenham og Arsenal er svært gode på dødballer og vinner mange poeng på den måten. Dette er kanskje mest overraskende hva gjelder Arsenal som legger sin stolthet i kvaliteten på åpent spill. Manchester City har hatt en meget god sesong i år og slipper knapt til dødballer, derfor har denne sesongen påvirket dette tallet mye og de befinner seg så i en slags middelvei mellom de andre topplagene og erkerivalene på bunn av denne tabellen. Liverpool har altså +4 i målforskjell over nesten tre sesonger, mens Manchester United kommer dårligst ut, til tross for en god dødballsesong i inneværende sesong. Dette viser at kampene til Englands aller største klubber i liten grad avgjøres ved dødballer verken den ene eller den andre veien. 

Dette kan vi oppsummere ved at Liverpool kan, ved å forbedre seg på dødballsituasjoner, ta enda flere avgjørende poeng. Kanskje vil dette bli et lite fokuspunkt i pre-season, det kan i hvert fall være verdt å trene litt mer på dette for de rødes del. Uansett er det fremgang å spore i alt Jürgen Klopp og hans trenerteam foretar seg med vårt kjære Liverpool  - og det er ingenting som er mer gledelig enn det. 

Del

Defensiv dødball

22.04.2018 13:24

Forstår du noe av Krawietz sine instrukser?

En som var god på The Hawthorns, var TV-produsenten.

27.10.2016 13:20

Liverpools problemer på defensiv dødball:– En vanskelig floke å løse

Tidligere Tippeliga-stopper Frode Lafton tror ikke Liverpools problemer på defensiv dødball kan løses over natten.

Siste Til vår nyhetsoversikt
20.07.2018 kl 21:35

Her er troppen som reiser til USA

Lørdag morgen tar Jürgen Klopp med seg 29 spillere til USA.

+
20.07.2018 kl 20:50

Spillerne som kan forsvinne

Liverpool er sannsynligvis ferdig med å kjøpe. Men med salget av Danny Ward starter opprydningen i troppen.

+
20.07.2018 kl 17:32

Danny Ward solgt

Liverpool bekrefter nå at Danny Ward er solgt til Leicester.

+
20.07.2018 kl 13:31

– Har hjulpet å trene med Keita og Fabinho

17 år gamle Curtis Jones har imponert flere under pre-season.

+