En god start - men kanskje litt for mye flaks?

Det går riktig godt i starten av sesongen, men det går ikke så det suser! Resultatene går vår vei, men prestasjonen på banen er av variabel kvalitet for å si det litt diplomatisk.

18. aug 2019 kl 09.38 Bjørn Kittelsen

Meninger om LFC? Bli en blogger du også!

Alle medlemmer kan blogge på liverpool.no. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Finalen mot City på Wembley er ikke av stor betydning, men vi tapte straffekonken og det er surt nok. I første omgang ble vi utspilt, men vi svarte med en kanonomgang etter pausen og kan vel godt si vi var uheldige som ikke slo City. Kampen bar bud om at det er disse to lagene som skal kjempe om ligatittelen!

Vi møtte Norwich og det nytente finske stjernen Pukki når alvoret startet og målene rant inn i første omgang. Alle som så kampen vil være enig i at Norwich på ingen måte gjorde en dårlig førsteomgang og de satte vårt forsvar på gyngende grunn flere ganger. Det ble en komfortabel seier- men vi så at når Norwich kan skape mange sjanser mot oss blir vi litt usikre….

Vi kunne juble natt til torsdag når Adrian fikk et ben på den siste straffen fra Chelseas nykommer Abraham. Supercupfinalen mot Chelsea er ikke en «ordentlig» pokal, men det føltes sånn der og da! Bak seieren fikk tvilen etter Norwich kampen ny næring. Vi ble i lange perioder utspilt av blåtrøyene fra Londons vestkant. Vi var ikke direkte heldige som vant- fordi sjansestatistikken var ganske jevn. Du skal allikevel ikke ha store kunnskaper i sannsynlighetsregning for å skjønne at hvis trenden fra de to første kampene fortsetter, så blir ikke dette en ny jubelsesong!

Etter kraftanstrengelsen i Istanbul ventet et såret lag fra seriepremieren. De hadde ladet batteriene en uke etter en skikkelig kalddusj mot Burnley. Southampton dominerte førsteomgangen og vi gjorde en av de dårligste omganger jeg har sett på lang tid. Når Mane gjorde sitt kunststykke rett før pausen og sendte oss i ledelsen så hadde jeg nærmest litt sympati for Southampton fansen! Nå rettet vi riktignok opp litt av inntrykket med en ganske brukbar andreomgang, men veien fra himmel til helvete for Adrian var ikke nevneverdig lang. Vi er effektive foran mål og topp 3 fortsetter å levere.

Det har sneket seg inn en liten tvil om styrken i årets lag. Resultatene går foreløpig vår vei selv om vi spiller langt under pari. Unntaket er andreomgangen mot City på Wembley- der var vi fantastisk gode- og tapte til slutt!

Vi har et etablert førstevalg i backlinjen og i angrepet. Midtbanen er jokeren men ikke et klart førstevalg. Vi har mange hardtarbeidende spillere, men kreativiteten og bidrag i målprotokollen er fraværende. Både Matip og Van Dijk har scoret i år sammen med topp 3. Det må bekymre Klopp at vi har altfor få tellende bidrag fra midtbaneleddet!

Har du innspill til journalisten?