Avsluttet pre-season med stil

Liverpool vartet opp med flere gode angrep og tre flotte mål mot Athletic.

Det ble til slutt en svært så komfortabel generalprøve med én uke igjen til Premier League-starten. Etter en noe rufsete start på 2. omgang tok Liverpool grep og fikk kampen under full kontroll.

Ben Woodburn sendte laget tilbake i ledelsen med en vakker scoring etter forarbeid av Dominic Solanke, før sistnevnte fastsatte sluttresultatet på hodet.

Liverpool styrte det aller meste etter en mer jevnspilt 1. omgang, og Athletic hadde etter hvert nok med å forsvare seg. Woodburn slet litt i starten, men var god i sin fremskutte midtbanerolle etter scoringen, mens Sadio Mané stadig forstyrret baskerne fra sin venstreside. Ryan Kent hadde noen finesser på motsatt kant, og bakover var Joe Gomez og Ragnar Klavan trygge.

Jürgen Klopp etterlyste bedring i forsvarsspillet før kampen, og selv om det var visse situasjoner å rette på, blant annet i forkant av Athletic Clubs scoring, viste spillerne periodevis mye bra defensivt og i gjenvinningsarbeidet. Fremover vartet laget opp med en rekke fine angrep i begge omganger.

En fin gjennomkjøring nå som det gjenstår en uke med trening før alvoret starter og Watford står på motsatt halvdel på Vicarage Road.

Setter straffen i mål!

Firmino tar straffen selv og setter den lavt ned til venstre. Kontrollert og godt slått straffespark.

30
Athletic utlikner

Utnytter dårlig forsvarsspill

Lovren forsøker å takle ballen vekk fra farlig område, men Williams får foten på den og kommer helt alene med keeper. Han bredsider ballen lavt i nettet.

59
Målscorer: Ben Woodburn (Assist: Dominic Solanke)Kjempescoring av Woodburn!

2–1 til Liverpool

Solanke stormer nedover venstresiden og spiller skrått ut til Woodburn på 16-meteren. Han drar seg flott forbi oppasseren og hamrer ballen med venstrefoten bort i kroken. Strålende av tenåringen!

80
Målscorer: Dominic Solanke (Assist: Ragnar Klavan)Solanke header inn 3–1

Flott avslutning av unggutten!

Liverpool presser og får belønningen. Klavan skrur ballen inn i boksen, der Solanke er overlegen i lufta og stanger inn Liverpools tredje for dagen.

8
Divock OrigiLike utenfor

Svært nærme scoring!

Lekkert angrep av Liverpool ender med at Origi spilles flott igjennom av Firmino igjen. Alene med keeper skyter spissen imidlertid like utenfor. Der burde det stått 1–0!

16
Divock Origi (Mohamed Salah)Origi header utenfor

Ny stor sjanse!

En flott ball av Moreno finner Salah på venstresiden av 16-meteren. Han må litt bakover og hente ballen etter en Athletic-takling, men får lagt inn mot Origi på bakre stolpe. Spissen header mot krysset, men bommer.

26
Skummel kontring

Athletics største sjanse hittil!

Baskerne gjenvinner ballen på egen halvdel og en pasning til Williams starter en hurtig kontring. Han spiller inn mot Aketxe på 16-meterstreken, men avslutningen i ubalanse ender utenfor. Mignolet viser at han har kontroll.

34
Nesten for Athletic

Núñez kommer igjennom og runder Mignolet, kommer ganske skrått til venstre og velger å legge inn mot Williams. Ballen går over alle i boksen.

36
Marko GrujicGrujic header over

Godt slått hjørnespark av Milner, og Grujic vinner hodeduellen rett foran mål, men headingen er for høy.

39
Alberto MorenoMoreno med stor sjanse

Forsøker å score med utsiden av foten!

Firmino og Moreno kombinerer på venstresiden. Sistnevnte får en god ball og et godt touch og kommer helt igjennom. Noe skrått mot venstre forsøker han å bruke utsiden av venstrefoten til å sette inn ledermålet, men avslutningen er for svak og går nokså rett på keeper.

52
Ny forsvarsfeil

Stor mulighet for Athletic!

Gomez fører ballen, men takles av Córdoba. En rask vegg sender samme mann igjennom, og skuddet på første berøring fra 16-meteren er hardt, men går rett på Mignolet.

56
Sadio ManéMané tester skuddfoten

Hardt forsøk blir stoppet

Mané mottar ballen ved bakre stolpe i boksen, legger den til rette og skyter hurtig. Skuddet er hardt, men Athletic-keeperen er med på dansen og får slår ballen over tverrliggeren.

66
Sadio ManéForsøk fra distanse

Mané med frekt skudd

Fra noe skrått hold på omkring 25 meters hold prøver Mané å overraske keeper med et skuddforsøk, men Arrizabalaga redder komfortabelt.

75
Dominic SolankeNesten selvmål

Solanke slår hardt inn fra høyresiden. To Athletic-forsvarere prøver å klarere samtidig i frykt for Mané like bak, og en misforståelse i kombinasjon med litt rot ender med et de setter ballen like utenfor eget mål. Keeperen ser spørrende på dem.

90
Sadio Mané (Dominic Solanke)Nesten prikken over i-en

Solanke kommer seg igjennom og forsøker å hælsparke Mané helt fri, men under press snubler han litt i forsøket. Mané får tak i ballen, kommer skrått og stopper opp. Det ebber ut i ingenting.

Før kampen

Liverpool får bryne seg på Athletic Club fra Bilbao i den siste treningskampen før Premier League starter neste helg. Oppgjøret spilles på Aviva Stadium i Dublin kl. 18.15, og vises direkte på TV 2 Sport Premium, TV 2 Sumo og LFCTV.

Dette er Liverpools lagoppstilling: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Lovren, Moreno, Can, Milner, Grujic, Salah, Firmino, Origi. Benk: Karius, Ward, Wijnaldum, Gomez, Klavan, Mané, Robertson, Solanke, Flanagan, Kent, Ejaria, Woodburn.

Sadio Mané sitter på benken fra start, og Divock Origi utgjør angrepet med Roberto Firmino og Mohamed Salah. Alberto Moreno starter i backrekka, mens James Milner flyttes opp til midtbanen, med Andy Robertson på benken.

Liverpool og Athletic Club har ikke møtt hverandre siden de helrøde passerte baskerne på veien mot klubbens fjerde triumf i europacupen i sesongen 1983/1984.

Denne sommeren er Athletic allerede i gang med sin sesong da de har avansert til playoff-runden i Europaligaen med 4–1 sammenlagt mot Dinamo Bucuresti.

Premieren til Athletic i den spanske toppdivisjonen, som de har vunnet åtte ganger, er riktignok ikke før 20. august, men før det venter Panathinaikos i den nevnte Europaliga-kvalifiseringen.

Manager José Ángel Ziganda, som tok over i sommer etter at Ernesto Valverde dro til Barcelona, har inkludert 19 spillere i kamptroppen: Arrizabalaga, Bóveda, Saborit, San José, Beñat, Kike Sola, Williams, Villalibre, Iago Herrerín, Lekue, Etxeita, Mikel Rico, De Marcos, Sabin Merino, Vesga, Aketxe, Balenziaga, Córdoba og Núñez.

0Spillerne kommer

Ikledd sin hvite bortedrakt leder Milner spillerne ut på banen i flott vær i Dublin.

0YNWA!

You'll Never Walk Alone runger utover et fullsatt Aviva Stadium.

1Avspark

Kampen er i gang!

Athletic setter i gang oppgjøret, og slår ballen umiddelbart langt – helt over til Mignolet.

2Frisk start

Athletic er tydelig komfortable med ballen i beina. Det samme er Liverpool, som også forsøker å presse frem feil.

4
Roberto Firmino (Divock Origi)Snytt for corner

Firmino presenterer seg med en glitrende stikker igjennom mot Origi, som kommer først på ballen bak Athletic-forsvaret, men hindres nok til at ballen tilsynelatende går over dødlinja til corner. Men dommeren mener ballen ikke har vært ute.

7
Mohamed SalahInnlegg fra Salah

Salah skjærer så vidt inn fra høyresiden før han legger inn mot Origi, men innlegget med venstre går over alle i boksen. Godt tenkt av egypteren.

8

11
Joël MatipMatip blokkerer

Athletic kommer til innlegg fra høyre. Arnold taper duellen sentralt, men Matip står i veien og headingen når aldri frem til målet.

14Harde tak

I løpet av kort tid blir både Can og Firmino taklet og lagt i bakken. Begge kommer seg på beina igjen.

16

18
Marko GrujicMottar behandling

En tøff duell mellom Williams og Grujic ender med at sistnevnte får behandling. Han kommer seg etter hvert på beina og fortsetter.

20
Roberto FirminoStraffe til Liverpool!

Firmino felles!

Dommeren peker på 11-meteren når Firmino legges i bakken på venstresiden av boksen.

21

25Liverpool styrer

Athletic holdt litt i ballen innledningsvis, men Liverpool tar stadig mer over. Nå er kampen inne i en periode hvor Klopps lag triller ballen seg imellom og kontrollerer tempoet.

26

30

34

36

39

42Athletic har løftet seg kraftig

Like før utlikningen og i perioden etter har Athletic hatt mye ballkontakt og tidvis presset Liverpool tilbake.

45På overtid

Dommeren legger til ett minutt. Athletic presser.

45Pause

En god avslutningen på omgangen for Athletic. Desto svakt av Liverpool, som har styrt kampen i perioder.

Pauserefereat

En omgang på det jevne, uten at noen har imponert særlig. Målscorer Firmino har vært involvert i det meste Liverpool foretar seg fremover så langt, men Klopp har uttrykt tydelig misnøye på sidelinja utover i omgangen.

Liverpool åpnet friskt og har hatt noen gode perioder med lekre angrep, men det har dabbet av i takt med klokka. Athletic slet noe midtveis i omgangen, og har fått energi av utlikningen til Williams. I de siste minuttene var baskerne best, og uavgjort er et nokså rettferdig pauseresultat.

2. omgang

Dommeren setter i gang de siste 45 minuttene.

49Mané på venstresiden

Rolig åpning på andre omgang. Mané spiller igjen på venstrekanten, med Kent på motsatt side. Samtlige bortsett fra Mignolet ble byttet i pausen.

52

54Klopp gir tydelige beskjeder

Manageren er ikke fornøyd med åpningen på omgangen, og gir instrukser med bestemt stemme fra sidelinja.

56

59

64Liverpool er frempå

Klopps mannskap har skjerpet seg etter en rufsete start på 2. omgang, og presser Athletic bakvoer.