Uavgjort i sjansesløseri:Salah scoret i debuten

Liverpool fikk to gode sjanser til å avgjøre i sluttminuttene.

Fredag 14.jul 2030 (Pre season) - TV 2 Sport Premium / TV 2 Sumo / LFCTV. DW Stadium / Tilskuere: 12715 / Dommer: Oliver Langford

Lagoppstilling
WiganLiverpool (4-3-3)

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  I første omgang var det fin flyt i Liverpools angrepsspill. Spillerne så ut til å være i det lekne hjørnet, og viste flere frekke detaljer. Roberto Firmino tok ikke vare på sjansene han fikk, men på overtid sendte han debutant Mohamed Salah på åpent mål. 

  Mohamed Salah leverte en godkjent debut. Han fikk et par ganger vist frem sin ekstreme hurtighet, og hadde et par løp som tyder på at vi har mange mål i vente fra egypteren. 

  Forsvarsspillet var ikke helt på plass, men mye skyldes nok en særdeles offensiv midtbane. Trioen ble dannet av Ben Woodburn, Gini Wijnaldum og Adam Lallana. Det var ikke ufortjent at Wigan fikk med seg et mål til pause, selv om målet kom etter en klønete dødballsituasjon. 

  I andre omgang var det mye lavere tempo i kampen, og den bar preg av at Liverpools mest kreative spillere spilte i første omgang. Liverpool hadde veldig mye ball, men klarte ikke å spille seg til de store sjansene. Det klarte heller ikke Wigan, og Liverpool hadde full kontroll defensivt. 

  Helt på tampen kunne Liverpool scoret to mål, men verken Daniel Sturridge eller James Milner klarte å ta vare på sjansene de fikk. 

 2. Andre omgang

 3. Dommeren blåser av90'

  SjansesløsingIkke mye tillegg, på tross av at Wigan gjorde mange bytter. Liverpool føler nok at de burde ha vunnet denne kampen.
 4. Vakkert angrep James Milner90'

  Ny stor sjanse!Grujic spiller Milner lekent frem med en frekk flikk. Milner får avsluttet med bredsiden fra sju meter, men får den ikke langt nok ut til siden.
 5. Stor sjanse Daniel Sturridge87'

  FavorittposisjonHenderson driver fint fremover med ballen, og spiller fri Sturridge. Han skjærer innover fra venstre, men setter ballen til side for mål med bredsiden. Der er vi vant til at Sturridge scorer.
 6. Mye nesten83'

  Daniel Sturridge mottar ballen på kanten av sekstenmeteren, men bommer litt i mottaket. Andre omgang er preget av at Liverpool har mye ball, men ikke klarer å spille seg til de store sjansene.
 7. Heading i stangen Dejan Lovren75'

  Lovren får først hode på en corner. Ballen ender tilbake til Milner som slo den. Han legger inn igjen, og Lovren treffer stolpen med sin heading.
 8. Karius glipper Loris Karius70'

  Såpeglatte hanskerWigan får frispark rundt midtbanen. Ballen blir slått helt ufarlig inn, men Karius glipper den når han upresset skal gripe. Ballen ender nesten i beina på en motspiller, men Karius rekker den akkurat igjen.
 9. Farlig tilbakespill Daniel Sturridge68'

  Daniel Sturridge jager et langt fremspill, og Wigan-forsvaren header tilbake til keeper. Headingen er ikke presis, men keeper rekker den før Sturridge.
 10. Wigan kontrer65'

  Liverpool har mye ball, og tempoet i kampen er mye lavere enn i første omgang. Wigan kommer frempå etter en kontring, men Dejan Lovren har full kontroll i forsvar.
 11. Burgess inn for Jacobs Inn: Luke Burgess (Ut: Michael Jacobs)63'

 12. Merrie inn for Power Inn: Cristopher Merrie (Ut: Max Power)62'

 13. Thomas inn for Burn Inn: Terell Thomas (Ut: Dan Burn)62'

 14. Evans inn for Walton Inn: Owen Evans (Ut: Christian Walton)62'

 15. Woolery inn for Gilbey Inn: Kainye Woolery (Ut: Alex Gilbey)59'

 16. Burke inn for Byrne Inn: Luke Burke (Ut: Nathan Byrne)59'

 17. Lang inn for Bogle Inn: Callum Lang (Ut: Omar Bogle)59'

 18. Nesten-sjanse etter corner Marko Grujic57'

  MulighetWigan får ikke klarert Milners corner. Til slutt får Lovren lagt inn til Grujic, men han kommer seg ikke skikkelig over ballen.
 19. Sturridge prøver seg Daniel Sturridge57'

  En rekke flikker fører til at Sturridge får ballen på 16. Han skyter med utsiden, men skuddet blir blokket. Liverpool får corner som følge av etterpresset.
 20. Nesten for Origi Divock Origi48'

  Divock Origi dribler seg fint frem nedover venstre. Han kommer med en slags avslutning med utsiden, og keeper må gi retur. Liverpool fortsetter presset, ballen ender hos Origi igjen, som avslutter fra meget skrått hold. Nesten, men vanskelig å score der.
 21. Lovren får avsluttet Dejan Lovren47'

  OverGomez, som spiller høyreback istedenfor stopper, får et innlegg blokkert. Lovren avslutter på halv volley fra Milners corner, men ballen går langt over.
 22. Origi inn for Coutinho Inn: Divock Origi (Ut: Philippe Coutinho)46'

 23. Sturridge inn for Firmino Inn: Daniel Sturridge (Ut: Roberto Firmino)46'

 24. Solanke inn for Salah Inn: Dominic Solanke (Ut: Mohamed Salah)46'

 25. Chirivella inn for Lallana Inn: Pedro Chirivella (Ut: Adam Lallana)46'

 26. Grujic inn for Woodburn Inn: Marko Grujic (Ut: Ben Woodburn)46'

 27. Henderson inn for Wijnaldum Inn: Jordan Henderson (Ut: Georginio Wijnaldum)46'

 28. Milner inn for Flanagan Inn: James Milner (Ut: Jon Flanagan)46'

 29. Lovren inn for Klavan Inn: Dejan Lovren (Ut: Ragnar Klavan)46'

 30. Stewart inn for Matip Kevin Stewart (Joël Matip)46'

 31. Gomez inn for Alexander-Arnold Inn: Joe Gomez (Ut: Trent Alexander-Arnold)46'

 32. Karius inn for Mignolet Inn: Loris Karius (Ut: Simon Mignolet)46'

 33. Stubbs inn for Colclough Inn: Sam Stubbs (Ut: Ryan Colclough)46'

 34. Laurent inn for Flores Inn: Josh Laurent (Ut: Jordan Flores)46'

 35. Massey inn for James Inn: Gavin Massey (Ut: Reece James)46'

 36. Perkins inn for Morgan Inn: David Perkins (Ut: Craig Morgan)46'

 37. Pausereferat

  Liverpool, og særlig Roberto Firmino, har sløst voldsomt med sjansene. Det er ikke ufortjent at Wigan har fått seg et mål, men Liverpool burde ha ledet. 

  Spillerne har vært i lekent humør i første omgang, og vist frem en rekke frekke detaljer. Særlig har Ben Woodburn vist prov på god teknikk. Adam Lallana har vært aktiv i sin kapteinsrolle. 

  Rekordsigneringen Mohamed Salah viste seg frem med scoring på overtid. Han har ikke briljert i første omgang, men har gått på flere gode som gjør at man kan håpe på mange mål fra egypteren. Han har ellers vist frem sin gode teknikk og ekstreme hurtighet. 

 38. Første omgang

 39. 1-1 Liverpool Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Roberto Firmino)45'

  Scorer i debutenWoodburn vinner ballen fint, og spiller Firmino alene med keeper. Denne gangen gjør brasilianeren det riktig, som spiller Salah på åpent mål. Han scorer sikkert fra fem meter.
 40. Flott angrepsspill Adam Lallana43'

  StupheadingAlexander-Arnold spiller Firmino fri langs høyreflanken, som legger flott inn. Der stuper Lallana frem, men headingen blir for enkel for keeper. God flyt i angrepsspillet.
 41. Mignolet redder Max Power40'

  LangskuddAlexander-Arnold feller Jacobs, som driblet seg fint forbi. Max Power skyter med max power fra 25 meter, men den går midt på Mignolet.
 42. For en bom! Roberto Firmino35'

  UtroligLiverpool spiller fint. Firmino kommer alene med keeper, og velger å spille til Lallana som står på åpent mål. Pasningen er elendig, og går ut av spill. Gedigen mulighet sløst bort.
 43. Firmino alene gjennom Roberto Firmino34'

  Alene med keeperSalah spiller Firmino alene gjennom. Fra meget kloss og skrått hold skyter han midt på keeper. God mulighet.
 44. Coutinho skyter himmelhøyt over Philippe Coutinho34'

  SkyhøytCoutinho blir felt etter en frekk finte. Tar frisparket selv, men skyter høyt over fra 25-30 meter.
 45. Farlig skudd Philippe Coutinho33'

  Coutinho fyrer avCoutinho vender opp i mellomrom, og klinker til fra litt over 20 meter. Skuddet går like over mål.
 46. Bogle avvinket Omar Bogle30'

  OffsideIgjen er Wigan farlig frempå, og Bogle skyter rett på Mignolet når han kommer alene gjennom. Blir avvinket for offside. Korrekt avgjørelse.
 47. Retur etter corner Mohamed Salah29'

  Coutinho med corner. Den blir headet unna. Der står Mohamed Salah i returrommet, men skuddet blir blokkert.
 48. Firmino med skudd Roberto Firmino27'

  Farlig frempåLiverpool presser høyt, og til slutt får Firmino fyrt av fra ti-elleve meter. Skuddet går imidlertid midt på keeper. Han gir retur, men Lallana står mange meter i offside.
 49. Fin kontring av Liverpool Mohamed Salah26'

  Lallana, Coutinho, SalahLallana vender på fint vis bort en mann, og spiller den til Coutinho. Coutinho er sterk i en duell på midten, spiller gjennom Salah, som får skuddet blokkert. Bra kontring av Liverpool.
 50. 1-0 Wigan Målscorer: Alex Gilbey21'

  MålWigan har dødball rundt midtbanen. En spiller bommer fullstendig på ballen ved bakerste stolpe, og ballen spretter til Alex Gilbey som står klar på 16 meter. Han skyter utagbart i hjørnet.
 51. Wijnaldum ligger nede Georginio Wijnaldum19'

  Oppe igjenWijnaldum får et kne i hodet når han går etter ballen. Han trenger legehjelp, men er kjapt på beina igjen.
 52. Stor sjanse for vertene Omar Bogle14'

  Åpent målGilbey får stå upresset i feltet, men bommer på ballen. Sleivsparket ender nesten i beina på Bogle, som i så fall ville hatt åpent mål.
 53. Farlig skudd fra Bogle Omar Bogle12'

  LangskuddFlanagan roter bort ballen på egen halvdel, og Omar Bogle plukker den opp. Han får fin skru på ballen, men den går til side for mål. Ser ut til at Mignolet ville plukket den hadde den gått innenfor.
 54. Nært fra Lallana Adam Lallana10'

  God mulighetEtter litt klabb og babb ender ballen hos Lallana. Han skyter med venstre fra 16 meter, men ballen går til side for mål. Liverpool presser!
 55. Kjempesjanse Roberto Firmino9'

  For en mulighet!Gini Wijnaldum finter flott, og lobber lekent Roberto Firmino gjennom alene med keeper. Brassen får et dårlig touch, og klarer ikke å avslutte.
 56. Skudd på mål Trent Alexander-Arnold7'

  LangskuddCoutinho vender spillet fint til Alexander-Arnold som er å løp langs høyreflanken. Han skyter midt på keeper fra kanten av boksen.
 57. Liverpool presser høyt Adam Lallana3'

  LangskuddLiverpool jager forsvarsspillerne og etablerer et høyt press. Angrepet ender i et skudd fra Adam Lallana, som treffer en motspiller og går ut til corner. Corneren blir headet enkelt ut.
 58. Salah viser farten Mohamed Salah1'

  Like overAdam Lallana bryter på midten, sentrer til Salah, som fosser fremover. Han løper med ballen helt inn i sekstenmeteren, før han skyter like over mål fra kloss hold.
 59. Henderson starter ikke likevel Georginio Wijnaldum0'

  SKADE?Gini Wijnaldum har tatt Hendersons plass i startoppstillingen. Adam Lallana er kaptein.
 60. Før kampen

  Liverpool bytter hele laget i pausen, og begge lag er satt opp i 4-3-3. 

  Lag i første omgang: Mignolet, Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Flanagan, Henderson, Lallana, Woodburn, Salah, Coutinho og Firmino.

  Lag i andre omgang: Karius, Stewart, Gomez, Lovren, Milner, Wijnaldum, Grujic, Chirivella, Solanke, Sturridge og Origi. 

  Kamil Grabara og Ryan Kent er innbyttere. 

  Wigans lag: Walton; N. Byrne, Morgan (Capt), Burn, James; Power, Flores; Jacobs, Colclough, Gilbey; Bogle.

  Innbyttere: Evans, Perkins, Massey, Woolery, Thomas, Burke, Barrigan, Gregory, Stubbs, Burgess, Merrie, Laurent.

  Det er verdt å merke seg at Lucas Leiva, som har blitt linket sterkt med en overgang til Lazio, ikke er med i dagens kamptropp. 

  I kveld får Wigan besøk av Liverpool, til det som blir de rødes andre og siste treningskamp på engelsk jord. Kampen vises direkte på TV 2 Sport Premium. 

  Wigan endte nest sist i Championship, og spiller dermed kommende sesong i League One. For bare fire år siden vant de FA-cupen. I fjor vant Liverpool tilsvarende treningskamp 0-2, der Danny Ings og Ben Woodburn scoret målene. 

  Det har blitt bekreftet fra Liverpool at Dejan Lovren, Divock Origi, Adam Lallana og Phillippe Coutinho kommer til å være en del av kveldens kamptropp. Det knyttes også spenning til hvilken rolle Mohamed Salah spiller, etter å ha fått innvilget arbeidstillatelsen

  Vi i Liverpool.no vil teste ut et helt nytt livesystem for andre gang under denne kampen. Det er en versjon som vil bli stadig forbedret frem mot sesongstart, men det kan dukke opp problemer vi ikke har forutsatt underveis. Vi gjør derfor oppmerksom på dette. 


Skrevet av: Arve Corneliussen
Siste Til vår nyhetsoversikt
20.10.2019 kl 20:02

– Siden jeg kom til England har det vært slik. United bare forsvarer seg

Men frustrasjon er ikke et ord Jürgen Klopp vil bruke.

+
20.10.2019 kl 19:36

Brewster scoret to da U23-laget slo Wolves

Neil Critchleys gutter slo Wolverhampton.

+
20.10.2019 kl 19:17

– Det var en skuffende prestasjon av oss

Kapteinen reflekterer etter 1-1 på Old Trafford

+
20.10.2019 kl 18:53

– Vi er fortsatt ubeseiret, selv om vi ikke spilte på vårt beste

Dagens Liverpool-helt snakker etter 1-1 på Old Trafford

+