Tett kampprogram - et onde eller gode?

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er ingen nyhet at Liverpool skal spille 38 PL kamper i i løpet av 2019-20 sesongen. I tillegg skal de delta i Champions League, Carabao Cup og FA-cupen og noen kamper i tillegg fordi vi er vinnere av Champions League. Det er heller ingen nyhet at sesongen starter i midten av august og slutter i midten av mai.

Til tross for at dette er kjent blir det brukt mye energi på klaging over et altfor tett kampprogram. Samtlige managere klager. De klager selvsagt ikke uten grunn. Spillerne blir både utslitt og skadet. Er det gode grunner til å klage eller er det egentlig litt ris til egen bak? La meg argumenter litt for mitt syn.

Først kan man kanskje tillate seg å spørre hva fansen ønsker? Når november kommer med innevær er det ingenting som er bedre enn fotball i helger og midtuke. Jeg synes det er fantastisk å se Liverpool to ganger uken! Vi har jo allerede klart å vinne to pokaler og er ubeseiret i ligaen i ett år- så det er lite som tyder på at mange kamper svekker oss nevneverdig! Det virker heller som om et hardt program gjør oss enda mer konkurransedyktige. 

La gå med at vi ble slått ut av Carabao cupen med vårt ungdomslag. Der hadde vi ikke muligheter til å stille vårt beste lag. Det er ikke mulig å være to steder samtidig og dette er en tabbe og svekkelse av denne cupen.

Det er klubben med manageren i spissen som har ansvaret for å ha en tropp som er stor og sterk nok til å møte utfordringene med et tett kampprogram. Dette er etter mitt skjønn en av de aller viktigste jobbene sjefen har. Det er en del av toppfotballen at man ikke kan stille med sitt beste lag hele tiden.

Klopp har bygd en klubb og en kultur som det lukter svidd av! Det er mange spillere som nærmer seg førstelaget. Når vi ser at reservelaget spiller ut et toppet Everton så sier det alt!

Det viktigste er ikke et tett kampprogram, men at belastningen er noenlunde lik for alle! Toppklubbene spiller i Europa og det gir de andre lagene noe mer hvile. At Leicester blander seg inn i toppstriden i PL tror jeg neppe skyldes at de slipper Champions League og Europa League-kamper. «Uthvilte» Leicester var verter for Liverpool 2. juledag. Jeg sier ikke mer.

Hilsen en som nyter to Liverpool kamper i uken!