Savnet av Jordan Henderson

Denne sesongen har han virkelig vist seg frem, Jordan Henderson – kaptein og leder.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Skader kommer aldri beleilig – spesielt ikke for viktige spillere. Vi klarte oss godt da Allison var ute, fordi vi har en god reservekeeper, forsvaret fungerte utmerket, og fordi vi hadde en god flyt og uthvilte spillere. Men nå, da Jordan Henderson måtte bivåne West Ham-kampen fra tribunen, så ble det veldig klart hvor viktig han er på banen.

Liverpool var det beste laget mot West Ham, men likevel var vi heldige som beholdt alle poengene på Anfield. Våre to første mål er avslutninger Fabianski på en litt bedre dag ville ha stoppet uten veldig store problemer. Våre midtstoppere hadde slurvete og uheldige involveringer, både ved foranledningene og i avgjørende øyeblikk ved begge våre baklengsmål, samtidig som West Ham-spillerne gjorde smarte bevegelser.

Men det er likevel ikke slurvet i den defensive posisjoneringen eller i markeringsspillet som bekymrer meg mest etter å ha sett de røde sende West Ham hjem til London med null poeng i bagasjen. Det som virkelig bekymrer er hvordan midtbanen i store deler av kampen ikke hang sammen. De siste sesongene er det ikke ofte jeg har sett at motstanderen i flere faser virker å ha bedre struktur og kontroll sentralt i banen enn de utvalgte røde har – med all mulig respekt å melde til Mark Noble og hans kumpaner.

Jeg tror ikke det er tilfeldig at dette skjer i Jordan Hendersons fravær. Uten vår kaptein mister vi lederskap på midtbanen. For all del, Keïta er en god spiller med mange fine ferdigheter – men hverken han eller Fabinho evner, i alle fall ikke per nå, å lede dette laget. Wijnaldum burde tatt på seg dette ansvaret, men også han virker å være litt for avhengig av at Henderson trekker i trådene.

Kun den andre kampen hvor vi slipper inn mer enn ett mål

Kampen mot West Ham er kun andre gang denne sesongen at vi slipper inn mer enn ett mål i Premier League. Den første gangen var i 5-2-seieren mot Everton i begynnelsen av desember. Gjett hvem som ikke var på banen da vi slapp inn de to målene! Det var Jordan Henderson, som kun fikk rundt 20 minutter mot slutten. Tilfeldig? Neppe!

Gjett hvem som ikke var på banen da vi slapp inn de to målene! Det var Jordan Henderson.

Uten vår kaptein mister vi arbeidskraft, løpskraft, intensitet og lederskap på midtbanen. Det handler om den tryggheten de andre spillerne føler når de har Henderson rundt seg. Det handler om det ekstra løpet man tar, fordi man vet at Jordan Henderson gir deg kjeft om du ikke tar det. Det handler også om det klappet kapteinen gir en på skuldra når det er fortjent. Vi hadde ikke en slik skikkelse på banen mot West Ham. Når vi da møter en midtbane med intensitet og løpskraft, og samtidig ikke har den flyten i spillet som vi så tidligere denne sesongen, så blir savnet av kapteinen stort.

Misforstå meg rett – for vi har sett gode prestasjoner også uten Jordan Henderson på banen. Men da har vi likevel klart å ta kommandoen på midtbanen, samtidig som en kanskje har hatt noe mer flyt i spillet enn hva vi har sett de siste kampene. Det er derfor det mentale er så viktig i fotball, og det er nettopp slik Klopp har gjort Liverpool til et vinnerlag. I det vinnerlaget er kapteinen vår en utrolig viktig brikke!

PÅ TRIBUNEN: Midtbanen hang ikke sammen uten sin kaptein.

PÅ TRIBUNEN: Midtbanen hang ikke sammen uten sin kaptein.

For meg har Jordan Henderson vært en viktig spiller i mange år. I 2014 fikk jeg noen rare blikk og sleivete kommentarer da jeg påstod at Liverpool hadde vunnet ligaen dersom Jordan Henderson ikke hadde blitt utvist i sluttminuttene mot Manchester City. Kampen mot Manchester City vant vi likevel 3-2. Men jeg tror ikke at Liverpool hadde tapt mot Chelsea, og jeg er helt overbevist om at vi ikke hadde gitt fra oss en 3-0-ledelse mot Crystal Palace, dersom vår nåværende kaptein ikke hadde vært suspendert. Så skal det selvfølgelig sies at disse kampene kunne hatt helt andre kampbilder med et annet mannskap, blant annet med Henderson, på banen. Men det gjør meg bare enda mer sikker i min sak.

Selv om jeg mener Jordan Henderson har vært utrolig viktig for oss, så anerkjenner jeg selvfølgelig bidragene til resten av laget. Ikke minst viktigheten av manageren vår. Vi hadde nok ikke gått ubeseiret i Premier League så langt denne sesongen uten Allison eller van Dijk, og definitivt ikke uten Klopp. Men hedres skal de som hedres bør – og akkurat nå gjelder det ikke minst vår kaptein, Jordan Henderson.