14.august 1971 kl. 15.00 satt Bjørn Kittelsen i kjelleren med radioen på mellombølge og ventet spent på at en ny sesong skulle sparkes i gang.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Anfield var tettpakket med i overkant av 51 000 tilskuere.

Lytteforholdene på mellombølge fra BBC var svært variable, men etter utallige forsøk var plassering av en god gammel Tandberg reiseradio i hjørnet på kjellerstua den beste plasseringen. Når klokka passerte 15.00 var det ikke overføring fra noen kamper. Det var vanlig at mens førsteomgang ble spilt var det direkteoverføring av enten rugby kamper eller hesteveddeløp.

Vi fikk kun en oppdatering 2-3 ganger i løpet av første omgang. Da var det selvsagt på livet løs at vi hadde god dekning akkurat i disse korte øyeblikkene.

Liverpool hadde kjøpt Kevin Keegan på sommeren dette året og det var ventet at den lille langhårede spilleren skulle få sin debut. Og for en debut! Det var spilt i 12 minutter når den kommende kultfiguren gjorde 1-0.

Han ble konfrontert etter kampen av en journalist om ikke selve målet var et «sleivspark». Keegan svarte «jeg vet ikke det akkurat- den havnet jo i mål». Senere skaffet han hjemmelaget et straffespark. Tommy Smith gjorde ingen feil og Emelyn Hughes laget mål nummer tre og Liverpool vant kampen 3-1.

En stjerne var født og jeg husker enda at Bill Shankly ble intervjuet hvor han sa «alle har nå sett hva gutten kan gjøre og de vil alle snakke om han fra nå av».

Jeg tror aldri det er mulig å gjenskape den mystikken og stemningen fra disse årene. BBC var noen mestere i å lage forventninger og spenning rundt kampene. De som kommenterte kampene levde seg inn kampene og ga helt uforglemmelig inntrykk av stemning og fotballkultur.

Det er store kontraster til dagens dekning av Premier League, men spenningen og forventningene til en ny sesong avtar ikke!