Det rakner

I dag gikk jeg glipp av min første Liverpool kamp denne sesongen

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

I dag gikk jeg glipp av min første Liverpool kamp denne sesongen. Valgte bort denne for å se en internkamp med min sønn på G19 Start i stedet.

I påskesola på Sør Arena var det underholdende og god fotball. Fikk jevnlige beskjeder fra en god kompis om ståa i Leicester hvor det heller ikke så så aller verst ut det hele. Bare målene manglet...

Liverpool går opp i ledelsen med ca 25 minutter igjen og roen senker seg noen minutter, samtidig som kampen til min sønn er over. Det blir tap, men pytt pytt, God trening lell. Liverpool derimot rakner når vi er på vei ut av Sør Arena. Først ett, så to, så tre. På 10 minutter!

Stemningen i bilen er ikke god på vei hjem. Trykket. Avventende. Hva skjer egentlig med vårt kjære Liverpool for tida i en sesong som til nå har vært preget av skader i fleng? Og nå tabber?

Vi har aldri fått feiret ligagullet. Liverpool spillerne og Klopp har aldri fått ta i mot hyllesten fra ti tusen vis av mennesker. Ingen tilskuerne får hylle spillerne og Klopp verken før, under eller etter kamp lenger. Jeg tror dette er viktige faktorer som har ført til et enormt fall for seriemesterne fra forrige sesong. Problematikken rundt skader har som nevnt gått på repeat. Alisson gjør tabber som fører til baklengs, men til sitt forsvar har han spillere foran seg som han nå ikke kjenner godt og noen som egentlig skal spille på midtbanen! Men likevel, vår eminente keeper er plutselig ikke så eminent lenger.

Noen av spillerne her er ikke vant til å tape tre kamper på rad under Klopp. Egentlig er de ikke vant til å tape kamper i det hele tatt. Hvordan evner de å snu denne skuta når tvilen etter hvert må komme snikende om når første tre poenger kommer igjen? Klopp må ordne opp i dette. Snarest!

Klopp har det heller ikke godt nå. Han har ridd på en utrolig medgangsbølge de siste to årene, men møter nå en mye, mye tøffere hverdag. 30 poeng mindre nå enn etter 24 spilte kamper forrige sesong vitner om krise! De langtidsskadde spillerne kommer ikke tilbake med det første. Det roteres og byttes, men ikke på systemene? Jeg undrer meg litt på hvorfor ikke Klopp prøver noen nye formasjoner når han ser at det gamle ikke fungerer? Ellers er X faktoren på topp er borte vekk og viser seg 'så lite fram' at det ikke er nok til å vinne fotballkamper lenger...Mitt kjære Liverpool er rett og slett ikke til å kjenne igjen.

Så må jeg også innrømme at tanken om at Klopp forlater skuta før kontrakten går ut kommer snikende for hvert tap som kommer og jo lenger koronaen strekker ut i tid. Jeg elsker Klopp og Liverpool. Både laget og byen som jeg har besøkt så mange ganger. Men han er, som mange av oss andre, også avhengig av ting går greit som vi sier her på Sørlandet. Akkurat nå går det ikke så greit!

Men ting snur fort i fotballen, selv om jeg føler det ikke er noe quick-fix på problemene Klopp og Liverpool opplever nå. To sterke seire i London var ikke nok til å snu trenden med tap og poengtap. Nå tror jeg også vi trenger litt flaks for å snu skuta. Hårfine VAR avgjørelser som går mot oss trenger vi i hvert fall ikke flere av skal vi vinne fotballkamper framover!

Men, in the end of the storm så er det forhåpentligvis bedre tider?