Vondt er blitt til verre!

Spesielt vondt er det å tape mot de lyseblå fra Manchester som tar tilbake tronen som Englands beste lag!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det gjør vondt nå. Det gjør vondt å se laget som har vunnet alt de to siste årene sliter med å vinne kamper igjen. Spesielt vondt er det å tape mot de lyseblå fra Manchester som tar tilbake tronen som Englands beste lag!

2021 har startet på verst tenkelige måte for Liverpool. De positive rekordene er byttet ut med negative rekorder. I løpet av få uker er det som kunne blitt en spennende kamp om ligagullet på tross av skader, blitt en kamp om å få spille med de beste i Europa neste år! Kampen om topp fire lever i beste velgående enn så lenge, men Klopp og Liverpool må snarest finne fram til en vinnerformel igjen skal denne kampen ikke bare bli en svunnen drøm!

To gode bortekamper i London viste seg å ikke være nok til å snu den vonde trenden som begynte før nyttår. Det er mange sesonger siden jeg har vært så usikker på om vi egentlig er i stand til å klare topp 4. Det verste er kanskje den skumle likegyldigheten som etter hvert kommer snikende? Høye forventninger blir blåst bort med svake resultater og man tenker etter hvert "so what"..! Må tro hvordan Klopp og spillerne har det? Når ikke skadene har skylda for tap eller poengtap, så er det tabber som feller oss. Da er det liksom ingen ende på elendigheten akkurat nå. Pluss på med korona og tomme tribuner så er situasjonen ikke mye lys!

Etter fjorårets fantastiske sesong som ble kronet med ligagull i sommer så mente de aller fleste at vi skulle være utfordrere til ligatittelen denne sesongen. Tre strake seiere i ligaåpningen bekreftet på mange måter denne antakelsen. En søndag tidlig i oktober endret det meste seg med et forferdelig 7-2 tap mot Aston Villa. Ei uke etterpå ble vår beste spiller i van Dijk skadet mot Everton. Etter dette har vi slo vi likevel både Leicester, Wolverhampton og Crystal Palace med gode sifre, samtidig som vi vant pulja vår i CL! Aston Villa ble også knust 4-1 i FA cupen, men Manchester United ble for sterke her og vant 3-2 i neste kamp. Flere spillere havnet på skadelista utover høsten og vinteren, både på landslagsoppdrag eller i en betydningsløs kamp mot Midtjylland... Jeg må innrømme at tvilen om en reprise av fjoråret etter hvert kom snikende!

Nå må 'stumpene' reddes. Jeg gidder ikke legge skylda på enkeltspillere verken for det ene eller det andre poengtapet. Fotball handler om det kollektive. Det handler om å kjempe sammen. Spille sammen. Dette MÅ Klopp og Liverpool fokusere på framover. Liverpool må finne tilbake til 'the winning ways' selv om håpet om ligagull nå bare forblir en drøm. Etter en tøff koronasesong vil det være en økonomisk katastrofe å havne utenfor topp 4. Hva vil i tillegg dette gjøre med motivasjonen til spillere som kun ønsker å spille på det øverste nivået og som er vant til å vinne det som vinnes kan? Dette blir ikke lett. Det er ingen quick-fix på problemene. Fremdeles vil det kun være spillerne og støtteapparatet som skriker på Anfield som ikke er et uinntakelig fort lenger. Fremdeles så vil mange av våre viktigste spillere ikke være å se på banen før neste sesong. Vi som supportere kan fremdeles støtte laget fra sofakroken om ikke annet. Spillerne ser og føler ikke på denne støtten, men ønsker garantert å fremstå som et Liverpool slik vi ønsker de skal være. Nemlig best!

Support and believe!