Diogo Jota

Portugiseren har kommet tilbake fra langvarig skade med brask og bram!

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Han begynte karrieren i Liverpool eksakt på samme måte. Jota scorer og scorer, for klubb og landslag. For en spiller, for et kjøp!

Har lenge fundert over hvordan ståa hadde vært om ikke Diogo Jota ble langtidsskadd i den ubetydelige CL-kampen mot Midtjylland. Etter den siste tids oppvisning og målshow for landslag og klubb, er jeg ganske sikker på at Liverpool hadde hatt 10 poeng mer enn idag, minst, hvis vi bare hadde hatt Jota tilgjengelig i den absurd svake perioden fra og med juleprogramnet til ca mars måned.

Årets signering har vært en åpenbaring med sine intelligente ankomster i og rundt motstanders boks. Han ser alltid ut til å finne de riktige rommene og være der ballen kommer. Han avslutter med begge ben, men vel så impondrende er hans egenskaper i lufta. Den relativt kortvokste portugiseren scorer mange fine mål med hodet, og det er på ingen måte tilfeldig. Her har Jürgen Klopp funnet gull - en naturlig erstatter for Roberto Firmino som jeg mener bør omskoleres til å bidra mer fra midtbaneposisjon. Brassens tid som midtspiss er talte. Selv om han er god i presspillet og fortsatt gjør et og annet genialt, har det over tid blitt for lite og for sjeldent. Bobby er ingen måltrussel lenger, og en som spiller i denne posisjonen på Liverpool må være det i en mye større grad enn hva tilfellet har vært det siste kalanderåret.

Diogo Jota er den perfekte arvtager, og vår kjære portugiser er ikke bare en ekspert i å se og time løpene sine riktig. Han har også et deilig killerinstinkt som gjør at jeg ser nye muligheter for topp fire og ikke minst ny mulighet for nok en triumf i Champions League i Istanbul.