Leserbrev:Veien videre

Siden Klopp tok over klubben i 2015 har pila stort sett pekt oppover. Mannen som skulle gjøre tvilende om til troende gjorde nettopp dette ved å ta Liverpool tilbake til toppen av europeisk fotball.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er en utrolig reise vi har hatt, alle som er glade i Liverpool Football Club. Fra Hodgson til King Kenny, til Rodgers, som nesten klarte det, før Klopp kom inn å skapte et maskineri som har hatt en mentalitet som fotballverden knapt har sett. Det har vært spilt fantastisk fotball og resultatene har vært alt fra Premier League-gull, Champions League-trofé og seier i klubb-VM, til triumf begge de nasjonale cupene. For ikke å glemme Community Shield, om vi skal ta med det også. 

Starten på denne sesongen har stått i stor kontrast til laget vi har blitt kjent med over de siste sesongene.

Problemene

Så hva skyldes dette? Dette har nok noe både jeg personlig og de fleste andre Liverpool-supportere har fundert mye på. Min personlige meningen kommer her: 

For det første så var fjorårssesongen knallhard, hvor en relativt tynn tropp kjempet om alt som var å kjempe om. Når det spilles såpass krevende fotball som Klopp står for, så vil dette klart påvirke spillerne i form av slitasje. 

For det andre, så mener jeg klubben har vært for dårlige på å fornye seg på overgangsmarkedet. Mange av de sentrale spillerne begynner å eldes, og nytt blod trengs i en tropp for å opprettholde sulten og konkurransen innad i laget. 

For det tredje, så er det urovekkende mye skader på sentrale spillere. 

Løsningen

Så hva er løsningen på dette? Jeg håper klubben nå ser at de må opp med lommeboka allerede i januar, for å forsterke troppen. Om man hadde fått inn to-tre klassespillere, så er jeg overbevist om at klubben er helt der oppe å utfordrer City igjen. 

Man ser andre lags supportere rope etter Klopps avgang, og det får meg til å lure på om de har fulgt med på fotball de siste 5-6 årene. Klopp har forvandlet en middelmådig klubb, som Liverpool tross alt var på det tidspunktet, til en klubb som over flere år har kjempet side om side med monsteret Manchester City. 

Ser man på netto sum brukt de siste 5 sesongene, så ligger Liverpool på omkring 216 millioner pund. Til sammenligning så topper den røde klubben fra Manchester denne listen, med en netto sum på 545 millioner pund brukt. 

Jeg sitter helt rolig og føler meg helt trygg på at Klopp snur dette. Jeg håper og tror han får midlene han trenger på overgangsmarkedet for å fornye troppen. Det skal sies at det er veldig mye kvalitet i troppen allerede, da det er stort sett det samme spillermateriellet som har vært med på suksessen de siste sesongene. Men laget trenger noen friske nye bein som kan være med å heve nivået ennå et hakk! 

I’m so glad that Jurgen is a red!