Leserbrev/blogg: In Klopp We Trust?

Innsenderen spør om vi fortsatt skal ha tro på Jürgen og teamet hans etter åtte år.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

«I’m a totally normal guy…I’m the normal one, maybe, if you want this.” Ja Jürgen, det var akkurat det vi ville ha. Du hadde oss i din hule hånd fra første stund. Så mye etos, så mye patos.

Når LFC ba deg om å sende en melding til fansen sa du: «You have to change from doubters to believers. Now.» Det er jo nesten poesi. Men, hva nå da? Nå som det har gått 8 år, kan vi fortsatt ha troa på deg og teamet ditt Jürgen?

Svake overgangsvinduer

Så hva kan være noen grunner til å ikke ha troa på denne kjekke tyskeren med et ordlag som smelter selv den hardeste fotballsupporter?

Klopp har fått kritikk av sine egne, og utenforstående, for å være for rigid med å rotere på laget og gjøre bytter sent i kamper. Han har, med rette, blitt ansett som en sutrer og en som klager i overkant mye på dommere og tilfeldigheter, spesielt de periodene det går svakere enn forventet.

Det har også blitt stilt spørsmål med om den store lojaliteten han har til aldrende spillere har vært en hindring for utvikling i laget. Og dette henger også sammen med det som har fått aller størst oppmerksomhet og kritikk: svake overgangsvinduer.

TO AV DEM SOM GLAPP: De fleste Liverpool-supportere siklet lenge, og sikkert fortsatt, etter en midtbane med disse.

TO AV DEM SOM GLAPP: De fleste Liverpool-supportere siklet lenge, og sikkert fortsatt, etter en midtbane med disse.

Legg merke til at det er flertall: vinduer. Sommeren 2022 var det Tchouaméni eller ingenting. Det ble, som dere vet, det siste. Så var det gullkalven selv som skulle hentes. Fans niøvde på «Hey Jude» både dag og natt. Vi skulle hente et av de største navnene som var mulig å få tak i. Men rett over nyttår kom meldingen fra LFC om at Jude Bellingham ble for dyr. Noen fans trodde det var et spill for å få riktig pris. Andre bare visste at det aldri kom til å skje, mens andre supportere igjen kanskje begynte å miste troa på Klopp-prosjektet.

Spoler vi fram til sommeren ‘23 så husker vel de fleste som ikke har bodd under stein at Caicedo røk i et forferdelig dårlig business og PR-opplegg som er kjipt både for stallen, men ikke minst for stoltheten som supportere.

Eierne og Klopp

Vi fikk aldri skikkelig erstattet Wijnaldum. Diaz kan regnes som en solid erstatter for Mané, men også her vil noen fans tenke at vil aldri helt hadde en god plan når vi lot sengaleseren gå.

Mange har prøvd så langt det lar seg gjøre å skylde på eierne og støtte Klopp. Dog virker det som etter denne sommeren at mange heller snudde til å kritisere Klopp for å spille for mye på lag med eierne. Da skulle man heller ønske at Klopp og teamet klaga mer til eierne for å prøve å hente ut mer penger til overganger.

Vi mista kanskje litt troa når vi aldri traff blink på de store overgangsmålene. Vi mista kanskje litt troa når plutselig to bautaer i spillertroppen forsvant til Saudi Arabia. Dog mer moralske bautaer enn sportslige. Vi mista kanskje litt troa når vi aldri fikk inn en skikkelig 6-er erstatning for Fabinho. Og vi mista kanskje litt troa fordi vi ikke klarte å se at det var en tydelig plan og struktur i prosjekt Klopp 2.0.

Men

Men. Heldigvis er det et men. Vi er bare glade amatører som observerer utenfra. Som spiller FIFA…unnskyld FC. Som spiller FC og FM og som leser artikler, skriver artikler og tror vi er like geniale som de som lever av denne sporten.

Men! Nok en gang har «den vanlige» fra Schwarzwald vist oss at han kan bygge et troféjagende lag med atskillig mindre ressurser enn de lyseblå fra nabobyen. Nok en gang har han vist han kan finne nye spillertyper til nye roller i et nytt system.

KJEMPET TETT: Liverpool har flere ganger fulgt Manchester City til døra, til tross for at sistnevnte har hatt enorme ressurser utenfor banen.

KJEMPET TETT: Liverpool har flere ganger fulgt Manchester City til døra, til tross for at sistnevnte har hatt enorme ressurser utenfor banen.

Det har utvilsomt blir gjort tvilsomme avgjørelse av Klopp selv, men kanskje først og fremst teamet rundt. Uansett om det har vært dårlig planlegging eller svak gjennomføring, så har Klopp denne høsten vist at han kan bygge et lag som kan kjempe i toppen.

Ville Klopp ha en ny nummer 6 når Fabinho dro til Oljestaden? Sannsynligvis. Trenger han en direkte erstatter til brasilianeren for å bygge et lag som kan kjempe mot de beste? Sannsynligvis ikke. Mac Allister, Gravenberch og Endo kan sammen med Trent eller en annen innskutt back, lage et solid defensivt grunnlag for midtbanen. Der vi fans ser problemer og er flaue fordi vi taper budkrig mot rivaler, så ser Klopp muligheter innenfor de rammene han har.

Se på entusiasmen

Gakpo, Szoboszlai, Nunez med flere, er alle bevis på at Klopp ikke er så interessert i posisjonen spilleren blir gitt på FIFA…FC. Og han har bevist at disse flytende posisjonene og bevegeligheten i systemet fungerer! Bare se på resultatene denne høsten. Mer enn det: se på spillet, laget, entusiasmen og brannen de har spilt med i høst.

Newcastle-kampen er jo det aller største beviset. En fight og glød til å komme tilbake med 10 mann som man ikke har sett på overraskende lenge til et Klopp-lag å være. Å komme under og i tillegg ha færre folk på banen føles som det har skjedd flere ganger enn ikke denne sesongen. Hvor nærme var vi ikke å ta poeng i London med bare 9 mann?!

Dette er hovedgrunnen til at vi tror på og elsker Klopp. Han kan lage smarte system på banen og gjøre røverkjøp på markedet, men mest av alt lager han en brann og en driv i spillerne til å tro på seier, til og med når alt ser ganske håpløst ut. «You have to change from doubters to believers. Now.» Okei, det er greit Jürgen, jeg er en troende.

Bare tiden vil vise om Klopp kan ta Premier League og Champions League enda en gang, foran nesa på et Manchester City som har mer enn dobbelt av ressursene vi har, men jeg mener han har bevist at vi akkurat nå kan stole på at han er riktig mann til å gjøre det.