Leserbrev/bloggSeriestart i sikte!

Innsenderen ser frem til en ny sesong med en revitalisert midtbane, men ser helst at det kommer inn ytterlige forsterkninger.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Hvis man fortsatt skal kunne glede seg over fotballen på det øverste nivået, er det nesten nødvendig å ha evnen til å lukke øynene for det som skjer med statlig eierskap, sportsvasking, griske agenter, absurde overgangssummer og lønninger. 

Derfor vil resten handle om spillet vi er så glad i og vårt favorittlag, en lovende preseason, et overgangsvindu som fortsatt er åpent og hvor man håper på ytterligere forsterkninger før seriestart.

Forrige sesong var en berg og dalbane med sammensatte årsaker, og forberedelsene til ny sesong har handlet om å reparere eller erstatte en midtbane som kanskje var den viktigste årsaken til at vi havnet utenfor topp 4.

Revitaliserer midtbanen

Nå er brorparten av forrige sesongs og tidvis sterkt kritiserte midtbane historie, og nye koster får oppgaven med å revitalisere den viktige lagdelen. Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister er kjøpt inn. Curtis Jones, Stefan Bajcetic og Trent Alexander Arnold viste forrige sesong at de kan gjøre en jobb på midten, og man har også Harvey Elliot som har fått enda et år til å modnes.

Thiago er fortsatt rød, men dessverre forsetter han også for det meste på behandlingsbenken eller med alternativ trening, og jeg har vel begrenset tro på at vi får veldig mye mer ut av den en gang så eminente spanjolen. 

Nå gjenstår å få inn en eller to spillere med fysikk og defensive fibre som kan berede grunnen for de mer offensive og kreative kreftene som allerede er på plass. 

FORSTERKNINGER: Mac Allister og Szoboszlai har forsterket Liverpools midtbane.

FORSTERKNINGER: Mac Allister og Szoboszlai har forsterket Liverpools midtbane.

Lurt salg av Henderson

Det er en tid for alt, og selv om det er litt vemodig å se kaptein Henderson forsvinne til enda større pengebinge i Saudi-Arabia, tror jeg dette er en spiller Liverpool har fått maksimalt ut av. Etter hvert var det vel bare de såkalte lederegenskapene igjen, fotballmessig helt på det jevne sist sesong og når løpskapasiteten i tillegg har droppet noen hakk siden han var på topp for et par sesonger siden, var dette riktig tidspunkt for spiller og klubb.

Litt av det samme kan sies om Fabinho. Fallet fra det beste nivået fra et par år tilbake har vært enormt, og når man får igjen 40M for en spiller som over tid har vist stagnasjon, gir det naturligvis mening å cashe inn.

Minst like viktig som midtbanen, er forsvaret. Kontaté og Van Dijk er en formidabel duo, og skal Liverpool være med å kjempe, tror jeg mye av nøkkelen ligger i at denne duoen holder seg skadefri og spiller de fleste kamper i det indre forsvaret. Trent Alexander Arnold og Liverpool er avhengig av en Konaté som er i stand til å dekke rommene som etterlates når scouseren etter alle solemerker får lisens til å videreutvikle sin hybridrolle som back/sentral midt.

Imidlertid må det kjøpes inn en midtstopper av høy kvalitet som kan vikariere for vår foretrukne stopperduo. Joe Gomez og Joel Matip har også under preseason dessverre vist at de ikke lenger har kapasitet til å gjøre en god nok jobb i det indre forsvar og ute til høyre, gitt Trents nye og utvidede fullmakter som høyreback.

Trenger flere ervervelser 

Det må innrømmes at utålmodigheten er lett stigende vedrørende nye og sterkere krefter defensivt på midtbanen, og en solid backup for vår nye kaptein og Ibrahima Konaté i forsvar. Nå pågår det forhandlinger med Southampton om Romeo Lavia og et par bud er lagt inn, men avslått. Brasilianske André blir også nevnt som alternativ ny nummer 6, men jeg er usikker på om nevnte alternativer er bra nok, hvis Liverpool FC allerede denne sesongen skal være med helt der oppe.

Med lagets svært offensivt anlagte midtbane og et halvt dusin klassespillere i front, er en fysisk robust ryddegutt på midtbanen helt nødvendig å få inn før seriestart. Slik laget framstår akkurat nå, er det svært mye spennende og det vil garantert bli underholdende og målrikt, men dessverre begge veier - som vi har sett i treningskampene i Tyskland og Singapore.

I front er Liverpool på papiret bedre rustet enn på lenge. Diogo Jota, Luis Diaz, Darwin Nunes, Salah, Gakpo, og Ben Doak - man skal lete lenge for å finne maken til offensivt arsenal! Her blir spørsmålet mer hvem og hvilke konstellasjoner som skal benyttes - et luksusproblem som jeg har tillitt til at Klopp finner ut av. Likevel, gitt det man har sett i treningskampene bør frontrioen i ligapremieren på Stamford Bridge være Luis Diaz, Darwin Nunez og Mohammed Salah. 

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Nå er Klopp i gang med å bygge laget han ønsker å overrekke til arvtakeren i 2026

Midtbanen har fått fremskyndet generasjonsskiftet etter at an rekke midtbanespillere forlot laget i sommer.

Innsikt 05.aug 2023 13:58
To utlånte starter for sine lag i serieåpningen - Ramsay ikke i Preston-troppen

Seks utlånsspillere starter sine ligasesonger lørdagTo utlånte starter for sine lag i serieåpningen - Ramsay ikke i Preston-troppen