Historien bak Virgil van Dijk-sangen: «He’s our centre-half, he’s our number four»

Sangen til van Dijk er kanskje den beste spiller-sangen siden Fernando Torres?

Saken ble først publisert den 6. januar 2019.

Det var vel bare et spørsmål om tid før den dominerende midtstopperen Virgil van Dijk fikk sin egen sang, som en hyllest til revolusjonen i forsvaret han må sies å ha vært en viktig — kanskje til og med avgjørende — del av.

Og foren låt det ble!

Det startet på en bortebuss

Som vanlig, startet det hele på en buss på vei til en bortekamp, etterfulgt av en gitar, en seier og god stemning i Halfway House. Det er i hvert fall det de digitale sporene tyder på.

Sangteksten og et lite klipp ble først postet på Twitter 29 september, en måned før et klipp fra Halfway House gikk viralt. Liverpool spilte mot Chelsea på Stamford Bridge den dagen i en kamp som endte 1-1 etter en sen men strålende Daniel Sturridge-utligning.

En video fra en buss på vei sørover viser sangen sunget for aller første gang.

Til tross for at de ikke kunne ta alle tre poengene fra London var det en god atmosfære blant Liverpoolsupporterne på vei hjem fra hovedstaden som nettopp hadde sett noe spektakulært i siste offisielle spilleminutt. Og videoen fra samme buss på vei nordover viser at stemningen fortsatt er god.

Sang om Salford

Du kan neppe gå inn på en irsk bar i Liverpool uten å høre Dirty Old Town og allsang. En innspilling av the Dubliners i 1968 er den mest kjente, men listen over artister som har spilt inn sin versjon er lang. En annen kjenning er The Pogues.

At akkurat den sangen ble valgt er det mange United-supportere som synes er litt ironisk. De har nemlig spilt en raskere versjon, av Brush Shiels, før avspark i flere år.

Mange er av den oppfatningen av at Dirty Old Town handler om Dublin eller en annen irsk by. Men låten ble skrevet av Ewan MacColl i 1949 og er en ode til hjembyen hans, Salford, tettstedet utenfor Manchester som ofte assosieres med Manchester United.

Det er ikke første gang en låt fra Manchester har inspirert the Kop til å synge, heller ikke i nyere tid. Også Mo Salah-sangen kommer fra Manchester-bandet James.

Sangteksten

Teksten er ganske enkel og rett frem, og feirer styrkene til verdens dyreste — og kanskje beste? — forsvarsspiller.

Det synges også at han scorer mål. Han står kun oppført med to nettkjenninger for Liverpool, men målet hans i debuten mot Everton i FA-cupen kommer han til å bli husket for i lang tid. Også den gang dukket det opp en sang om han, men den var mer rettet mot Everton enn en hyllest av nederlenderen.

He’s our centre-half, he’s our number four.

Watch him defend and we watch him score.

He can pass the ball, calm as you like.

He’s Virgil Van Dijk, he’s Virgil Van Dijk!

U18-laget kjemper i toppen anført av nyervervet stjerne og lokal goalgetter, mens Liverpool U21 fikset historisk avansement i senior-cup

Slik har det gått for akademilagene så langt i sesongenU18-laget kjemper i toppen anført av nyervervet stjerne og lokal goalgetter, mens Liverpool U21 fikset historisk avansement i senior-cup

Vi har sett nærmere på akademilagenes sesonger så langt, og har trukket frem noen spillere som har utmerket seg.

Innsikt 02.jan 15:46
Newcastle slapp til historisk mange muligheter mot Liverpool - etter kampen fokuserte Howe på dommeren

Newcastle slapp til historisk mange muligheter mot Liverpool - etter kampen fokuserte Howe på dommeren

Liverpool var utilnærmelige på Anfield mandag kveld. Newcastles manager mente dommeren hadde deler av skylden.