LFC vant både på og utenfor banen:Liverpool beseiret Man Utd 4-1

Straffespark fra Sadio Mané i 1.omgang, samt ytterligere mål av Sturridge, Ojo (straffe) og Shaqiri ga klar seier, Pereira scoret for Man Utd.

Klopp byttet ut Salah og Mané i pausen og en stakket stund virket det som at alle byttene ville straffe Liverpool for at de ikke utnyttet sitt klare overtak før pause. Inntil Daniel Sturridge satte inn 2-1 med sin første touch, spilt frem av Xherdan Shaqiri. I et ganske temperamentsfullt oppgjør fikk nå Pool blod på tann og fosset frem og hvor Sturridge og Shaqiri fikk god hjelp av ungdommelige innbytterbein. Shey Ojo skaffet og scoret på straffe, før Shaqiri prestere kampens øyeblikk da han som en gytekåt laks bare steg til værs før han banket lærkula i nettet. En stor prosent av hva som virket å være et nær fullsatt gigantstadion tok helt av, snakk om å gjøre en inntreden som Liverpool-spiller! Rivalen fra Manchester vil dekke seg bak at de hadde langt flere ubeskrevne blad i sine rekker, men moro var det lell!

28
Målscorer: Sadio ManéMane gir Liverpool ledelsen på straffe!

1-0 SADIO MANÉ

Sadio Mané tar straffesparket og setter ballen sikkert lavt til høyre for keeper.

31
United kvitterer

1-1 ANDREA PEREIRA

Et fantastisk frispark fra Man Utd da Pereira limer ballen opp i nærmest kryss fra drøyt 20 meter.

66
Målscorer: Daniel Sturridge (Assist: Xherdan Shaqiri)Sturridge gir Liverpool ny ledelse

2-1 DANIEL STURRIDGE

Rett etter at Liverpool har gjort en rekke nye bytter sender Daniel Sturridge ballen inn i mål via stolperota, etter at Shaqiri har lagt ballen til rette for ham.

74
Målscorer: Sheyi Ojo3-1 ved Sheyi Ojo

3-1 SHEYI OJO

Andy Robertson blir felt, og Sheyi Ojo overtaler Daniel Sturridge til å få muligheten til å ta straffesparket. Unggutten er iskald fra merkete.

82
Målscorer: Xherdan Shaqiri (Assist: Ben Woodburn)Kanon fra Shaqiri!

4-1 XHERDAN SHAQIRI

Kunstmål på brasiliansk vis, da Woodburn legger inn fra dødlinja og Xherdan Shaqiri stiger opp som en laks før han smeller ballen i nettet med en brasse!

48
FabinhoGult til Fabinho

Fabinho er for sen i en duell med Alexis og må i dommerens bok.

13
Mohamed Salah (Sadio Mané)Ny mulighet

Det er kombinasjonen Mané/Salah igjen, hvor førstnevnte legger inn fra venstre til en umarkert spissmakker, men Mo får ingen kraft i headingen som går rett inn til keeper.

Før kampen

Som tidligere antydet står 19 år gamle Kamil Grabara i mål fra start, mens Salah og Mane starter på topp sammen med Dom Solanke. Unge Camacho får en mulighet på høyrebacken med Clyne hjemme, mens Klavan og Moreno har henvist Gomez og Robertson til benken.

Motstander Manchester United har også en rekke spillere uaktuelle som følge av spill i VM.

1Snart avspark

Kampstart

Da er det like før vi tar avspark på mektige Michigan Stadium. Liverpool i sin 3. drakt, i grått og hvitt.

2Formasjon

Det virker som at Liverpool går ut i et forventet 4-3-3 system, med Fabinho som anker på midten og Solanke sammen med Salah og Mané på topp.

4Angrepsforsøk

Innlegg fra Lallana

Den første antydningen til angrep da Adam Lallana kommer fram dypt på venstresiden, men det er ingen til å ta vare på innlegget hans foran mål.

7Kast ga nesten sjanse

Initiativ fra Camacho

Et raskt og frekt innkast fra unge Rafa Camacho gjør at Milner kommer fram langs dødlinjen, men det blir for mange forsvarsbein til at han får avsluttet fra kort men spisst hold.

9Store sjanser!

Nesten åpningsmål for Liverpool

Et fremspill fra Mané mot Salah gjør at spissen får headet fra omtrent straffemerket, men keeper får slått over til corner. Etter corneren heades det ved bakre stolpe, men ballen blir klarert på streken fra Man Utd. Det er van Dijk som ruver i lufta. Store muligheter!

13

16Kontring fra United

Lallana mister ballen sentralt og Pereira fører oppover, men pasningen til Alexis er upresis og angrepet løper ut i sanden.

27
Mohamed SalahStraffe til Liverpool!

Mo Salah blir felt.

28

31

39Ny straffesituasjon

Bailly gir Mané en knuff som medfører at angriperen deiser i bakken. Kunne godt vært dømt straffe, men det ville kanskje vært i overkant...

43Bra angrep og mulighet for LFC

Camacho igjen

Godt angrep da Salah finner Camacho ute på høyrekanten, og det harde innlegget fra backen er nær ved å finne noen med en liverbird på brystet inne i feltet.

44Heading fra van Dijk

Virgil van Dijk kommer til med en heading på et innlegg fra høyre, men stopperen får ikke noe klem på forsøket.

45Bare nesten...

United henger i tauene

En nytt godt initiativ fra unge Camacho er foranledning til at Liverpool får skudd hardt fra kanten av 16-meteren, men rett i et forsvarsbein.

45PAUSE

Da blåste dommeren av for 1.omgang, uten å legge til noe.

Pauserefereat

Det var en nokså frisk 1.omgang hvor Liverpool dominerte til tider stort spillemessig. Spesielt det første kvarteret og i sluttminuttene. United hadde problemer med å stoppe paret Salah og Mané, som stod bak de fleste sjansene til Liverpool. Det var derfor også logisk at de var involvert i åpningsmålet, da Mo Salah ble felt inne i feltet og Sadio Mané var sikker fra merket. I andre enden hadde unge Kamil Grabara knapt vært nær ballen, da et frispark tre minutter etter at Liverpool hadde gjort 1-0, suste inn i vinkelen fra Pereira. Skal vi tippe at det kan bli viktig å få tatt ledelsen nokså tidlig etter pause, før alle byttene starter og mannskapet til Klopp snart må klare seg uten sin stjerneduo på topp? Forøvrig et kryss i margen til den unge backen Rafael Camacho, som gjorde 45 overbevisende minutter ute på høyrekanten.

46
Man Utd bytte
46Shaqiri inn

Mange bytter

Det har vært en rekke bytter i pausen, inkludert Xherdan Shaqiri. Vi skal få oppdatert dette etter hvert.

Oppsummering etter 60 minutter

Liverpool uten Salah og Mané har ikke greid å legge ligge mye press på Man Utd etter pause, mens United dermed også har kommet noe mer med i kampen.

90SLUTT

Da blåses det av for en kamp som Liverpool vant både på og utenfor banen. Vi legger snart ut en sluttrapport.