Mer av det samme!

Dette kan ved første øyekast virke rart med tanke på Liverpools spill og resultater i det siste, men jeg tror det blir viktig ikke å gjøre noen endringer i tilnærmingen til toppoppgjøret på Anfield søndag ettermiddag.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Nå har Liverpool avgitt noen overaskende poeng mot lag man på forhånd enkelt regnet med å beseire. I tillegg har man ikke skapt sjanser eller scoret i samme grad som vi har blitt bortskjemt med de siste tre sesongene. Likevel har man dominert og hatt stort ballinnehav, så noe vil jeg påstå har vært som før. Ser man på kampen mot Newcastle og især 2.omgang mot Southampton, er ballbesittelsen og dominansen nær total, men Liverpool har altså ikke greid å omsette dette overtaket i tellende resultater.

Forrige sesong hadde Liverpool flere kamper som lignet, hvor man stanget og eide ballen. Forskjellen var da at man fikk noen billige straffespark, for eksempel hjemme mot Leicester, eller man scoret sent på en dødball, ffor eksempel borte mot Newcastle og ikke minst Aston Villa. Eller man hadde litt flaks som da Dean Henderson fomlet et relativt dårlig skuddforsøk fra Gini over streken og Liverpool kunne ta turen hjem med 3 mer eller mindre heldige poeng. Husker at hjemmelaget var med på notene lenge i den kampen, Liverpool spilte i beste fall middels og man skapte ikke all verden.

Har ikke vært like heldige med dommeravgjørelser, skader, tabber og gavepakker fra motstanderne

Selv om jeg ser denne sesongen, som forsåvidt alle andre sesonger, med blodrøde Liverpoolbriller, tror jeg mange vil være enig i at man ikke har vært like heldige med dommeravgjørelser, skader, samt regelrette tabber og gavepakker fra motstander. Dette handler om marginer og tilfeldigheter som alltid vil være en viktig ingrediens i spillet vi elsker - og takk og pris for det! Det er dette som gjør fotball uforutsigbart og morsomt. Vi liker selvsagt best når tilfeldighetene og marginene tilfaller det beste laget, altså Liverpool, men så langt denne sesongen har ikke det vært tilfelle - enda. 

Det er nå lov og på sin plass å dra floskelen om at dette vil jevne seg ut over en hel sesong, og i tilfelle vil det borge for mye Fru Fortuna i favør Liverpool i andre halvdel av sesongen!

Jeg tror og håper Jürgen Klopp ikke vil endre noe som helst i nest kamp mot Manchester United. Jeg ønsker meg mye mer av det samme! Det vil si høyt og intenst press og hvor man prøver å kvele alt av spill hos motstander. Det er og har alltid vært Klopps og Liverpools DNA, og det er denne tilnærmingen som har gjort Liverpool til et av verdens beste lag. Hvis man skal peke på et par momenter til som har gjort at det har lugget i det siste, er det muligens det at presset ikke har vært like intenst og drepende. Ballinnehavet har vært stort, men Liverpool har ikke greid å kvele motstander fra start i like stor grad som når de er på sitt beste. Man har ikke vunnet ballen i like gunstige områder på banen, og fronttrioen har dermed ikke fått like bra støtte fra midtbanen i denne fasen av spillet, det som har definert dette laget når de er på sitt aller beste. Så kan man heller ikke stikke under en stol at både Salah, Firmino og Mane tidvis, og i det siste, har vært under pari - samtidig! 

Dette henger nok sammen, og nettopp derfor er det viktigere enn noen gang at Liverpool er tro mot prinsippene som har gjort dem til et mesterlag på søndag.

Klarer man det, tror jeg dette er en ypperlig anledning for å få sesongen på rett spor igjen, og samtidig formidle til Ole Gunnar og co at man ikke skal "komme her og komme her!"