Fortsatt optimist!

Tredje hjemmetap på rad ble et faktum etter smellen mot Manchester City, og alt snakk om å forsvare ligatittelen kan skrinlegges.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Det er lett å grave seg ned, og jeg må innrømme at jeg har vært under dyna et par dager i det siste og gremmet meg over lagets manglende uttelling.

Som jeg har vært inne på, og som statistikken påpeker, er det ikke så mye som skiller den spillemessige prestasjonen i denne dårlige perioden med spillet de foregående sesonger. Det har i det store og hele vært marginene, uttellingen og effektiviteten som har vært problemet.

Det er rett og slett dette som skiller et lag som er i medgang fra lag som sliter i motgang. De små marginene og flaksen som vipper et oppgjør riktig vei.

Liverpool Football Club har lagt bak seg et par spektakulære sesonger som relativt nylig ble kronet med seier i Champions League, Ligagull, triumf i UEFA Super cup og klubb VM. Detter er formidabelt! De to foregående sesongene har ikke dette laget hatt det vi kan kalle en reell formsvikt overhodet.

Så kom pandemien, Project Restart og ganske raskt ble ligamesterskapet helrødt etter 30 års lengsel og smerte! Da var det fortsatt mange kamper igjen å spille - for tomme tribuner. Siden da har Liverpools prestasjoner vært variable, selv med mesterlaget fortsatt noenlunde intakt.

Vi husker alle 7-2 fadesen mot Aston Villa med vår sedvanlige forsvarsfirer og Fabinho som DM. Imidlertid sto Adrian mellom stengene og Henderson og Manè var skadet. Vi husker også 7-0 seieren i London mot Crystal Palace hvor vi toppet tabellen før jul. Et par måneder senere er Liverpool hektet av gullkampen og opplever en real formsvikt for første gang på 2-3 år.

Det er kanskje ikke så rart.

Det rare er imidlertid alle skadene, uflaksen og marginene imot som så til de grader har preget denne sesongen! Liverpool holdt seg flytende til jul, hvilket jeg vil hevde var en fantastisk prestasjon. Det har vært mange og store endringer i løpet av det siste halvåret.

Nevnte skader på den aller viktigste spilleren, og andre nøkkelspillere, pandemien, flyttingen fra kjente omgivelser på Melwood til nye AXA treningssenter, er faktorer som sikkert har påvirket laget i mer eller mindre grad. En helt naturlig selvtilfredshet etter at pokalene har strømmet inn i premieskapet på Anfield, må man også ta med i regnskapet.

Det er ikke ofte jeg hyller uttalelser fra Gary Neville, men han sa noe i retning av at dette var en helt naturlig formsvikt fra mesterne, etter 1-4 tapet mot City. Han pekte også på Liverpools formidable prestasjoner over to sesonger, hvor dette laget har levert resultater i hjemlig serie og Europa som savner sidestykke.

Slår tilbake etter nedturer

Etter relativt store tilbakeslag som finaletap mot bl.a Sevilla og Real Madrid, har Klopp og Liverpool slått grusomt tilbake. Tilbakeslaget man nå opplever er av litt lengre varighet, men fullt ut forståelig, tatt alt i betraktning. Jamie Carragher peker på at dette Liverpool-laget har vært det samme i nær tre sesonger og at man trenger tre oppgraderinger for å få Liverpool-toget på skinnene igjen. Jeg er ikke så sikker på at det er nødvendig.

Jurgen Klopp har etter mitt skjønn allerede fått inn tre mann som kan komme inn å supplere et allerede fantastisk lag! Neste sesong er Van Dijk og Gomez tilbake, og man har nå fått inn Ozan Kabak. Joel Matip vil fortsatt være en del av denne lagdelen, og da har Liverpool fire stoppere av høy europeisk klasse. I bakhånd har man 19-årige Rhys Williams som nå har fått verdifull erfaring, og ikke minst Ben Davies - et ubeskrevet, men spennende midtstopperblad.

På midtbanen får vi tilbake Fabinho og Jordan Henderson. Disse vil ha fått verdifull erfaring fra spill i nye posisjoner, noe som sannsynligvis vil gjøre dem til enda bedre og erfarne midtbanespillere. Dette er topp internasjonal klasse og ikke minst karakterer, som vil bidra til at vi også kommer til å få se det beste fra Thiago Alcantara - Klopps andre forsterkning til troppen.

I angrep fikk man i starten av sesongen inn Diogo Jota, som ble en umiddelbar suksess og den tredje oppgraderingen. Jota bidro til konkurranse og avlastning for vår eminente, men kanskje litt slitne fronttrio. Den nybakte pappa vil etter alt å dømme komme tilbake fra et langt skadeopphold også han, i slutten av februar.

Jeg mener altså at Klopp ved disse signeringene allerede har adressert det som Carragher etterlyste. Kabak, Thiago og Jota vil være godt integrert i troppen til neste sesong, og hvis Liverpool - bank i bordet - er litt mindre uheldig med skader enn tilfelle har vært inneværende sesong, tror jeg dette Liverpool-laget fortsatt har et par svært gode sesonger i seg, og at en revansjesugen Klopp, Henderson og Virgil van Dijk, vil være svært ivrige etter å reise kjerringa og vel så det neste sesong.