– Allerede i 2007 så jeg at han ville bli manager. Jeg tror han vil passe perfekt

Tidligere Liverpool-keeper Sander Westerveld har spilt sammen med Arne Slot og kjenner ham godt.

Arne Slot har nå offentlig bekreftet at han ønsker å ta jobben som Liverpools nye manager, og bli Jürgen Klopps etterfølger på Anfield.

Liverpool og Feyenoord har vært i forhandlinger om størrelsen på kompensasjon siden onsdag, og selv om det første budet på ni millioner euro ble avslått, er det optimisme fra alle kanter om at en kommer til en løsning. Også fra Slot selv, som forventer at partene blir enige.

En som kjenner Slot godt, er tidligere Liverpool-spiller Sander Westerveld. Westerveld spilte 103 kamper for de røde mellom 1999 og 2001. Seks år senere skulle han bli lagkamerat med Slot i Sparta Rotterdam. Westerveld var målvakt, og Slot var midtbanespiller. De er fortsatt nære venner.

– Jeg husker ikke bare Arne, for han bruker meg fortsatt som sin golfkamerat siden jeg er den eneste av vennene hans som ikke har en ekte jobb. Når han har en fridag ringer han meg. Vi spiller golf sammen og ser hverandre jevnlig, sier Westerveld til The Times

– Da jeg spilte sammen med Arne i Sparta, så kunne du se at han kom til å bli en trener. Han var en leder, nummer 10 på midtbanen og en som kunne endre på taktikken på egenhånd.

Tror han vil passe perfekt

Som god venn er kanskje ikke Westerveld den mest nøytrale her, men 49-åringen tror den fire år yngre manageren vil passe perfekt.

– Jobben han har gjort i Feyenoord gjør at han vil passe perfekt for Liverpool. Han kom dit fra AZ Alkmaar, og AZ hadde kommet høyere på tabellen enn Feyenoord, men han ønsket å gå dit fordi han likte utfordringen og tenkte at treneren der ikke hadde fått ut alt potensialet i laget. Da han signerte for Feyenoord solgte de sin beste spiller, Steven Berghuis, til Ajax, og de hadde ikke så mye penger å bruke. Alle sa at det ville bli vanskelig, men Arne sa: «Nei, nei, jeg vil få dette til». Året etter vant han ligaen i Nederland med dette laget, og derfor mener jeg det er likheter med Liverpool, sier han.

PÅ VEI: Det virker som det bare er et tidsspørsmål før Arne Slot er klar som Liverpools neste manager fra neste sesong.

PÅ VEI: Det virker som det bare er et tidsspørsmål før Arne Slot er klar som Liverpools neste manager fra neste sesong.


– Liverpool har mye potensial i troppen, og har ikke de pengene som Manchester City kan bruke. Jeg tror han vil få ut alt potensialet i spillerne. Han spiller på en lignende måte som Jürgen Klopp. Sexy fotball, med press, og ingen i Nederland vinner ballen igjen oftere på motstanderens banehalvdel. Når han mister ballen vil han ha den tilbake innen tre sekunder, sier han.

– En annen god ting er at assistenten hans Sipke Hulshoff er assistent til Ronald Koeman med det nederlandske landslaget, så han trener allerede Virgil van Dijk, Cody Gakpo og Ryan Gravenberch. Jeg har hørt folk si at Arne ikke har nok erfaring, men han har vunnet ligaen, kommet til en finale i europacup, og vunnet cupen.

Han tror han har den personligheten som vil trengs for å trene en klubb som Liverpool.

– Personligheten hans er perfekt for Liverpool. Han passer godt, for han er ikke bare manageren for laget, han kan håndtere både klubben og supporterne. Han er en intelligent fyr, en god analytiker, og når du ser pressekonferansene hans så snakker han bra engelsk og har stor respekt. Du vil ikke se ham oppføre seg som Erik Ten Hag i hans siste pressekonferanse. Han er respektert, på samme måte som Pep Guardiola, og er en ambassadør for klubben. Du må være en spesiell trener for å trene en spesiell klubb, og jeg mener at Arne har det.

Bekrefter at han ønsker seg Liverpool-jobben

Bekrefter at han ønsker seg Liverpool-jobben

Arne Slot bekrefter – nå er det opp til klubbene.

Nyheter 25.apr 20:50
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Nå har vi kun to kamper igjen. Bestill boka nå og bli med i feiringen av en legendarisk manager

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05