– Det var ingen tvil om at det andre frisparket var mitt

Trent Alexander-Arnold var tilbake fra start i Premier League for første gang på over to måneder, og leverte et flott frisparkmål i 3-1-seieren mot Fulham.

Etter en tung periode hvor Liverpool har blitt slått ut av både FA-cupen og Europa League, i tillegg til å miste initiativet i tittelkampen i Premier League, var det viktig for de røde at de fikk en etterlengtet opptur mot Fulham på Craven Cottage. 

Liverpool ble ledet an av visekaptein Trent Alexander-Arnold som banket Merseysiderne i ledelsen med et nydelig frispark etter en halvtimes spill. Men gleden ble kortvarig for Fulham utlignet rett før pause etter at Liverpool rotet det til i eget forsvar. Det utnyttet Timothy Castagne som satte ballen i mål via Alisson. 

I andreomgang kom Liverpool ut med en helt ny giv og leverte en mye bedre prestasjon enn de har klart i det siste. Ryan Gravenberch satte inn 2-1 etter 53 minutter med et flott skudd fra kanten av Fulhams 16-meter, noe som også var hans første Premier League-scoring for Liverpool.

20 minutter før slutt satte Diogo Jota spikeren i kista etter flott forarbeid fra Cody Gakpo, som spilte nok en god kamp på venstrekanten. 

BANENS BESTE: Trent ble kåret til banens beste mot Fulham.

BANENS BESTE: Trent ble kåret til banens beste mot Fulham.

Ingen tvil om at det andre frisparket var mitt

Etter kampen var visekapteinen klar på at dette var viktig for Liverpool i kampen om tittelen.

– Det var selvsagt viktig, på dette tidspunktet i sesongen må man vinne kampene eller så er du ute av tittelkampen, så dette var en veldig viktig kamp for oss. Fremover for oss nå er det som alle sier fem finaler, så det er bare å gi alt og prøve å vinne.

Alexander-Arnold var spesielt fornøyd med hvordan de røde svarte i andreomgangen etter en kalddusj rett før pause. 

– Vi tok ledelsen 1-0, men så fikk de en scoring rett før pause som satte en demper på humøret vårt, så vi måtte endre litt på planen og mentaliteten vår ut i andreomgang. Men vi kom ut etter pause og spilte som vi ville og presset dem, Ryan ga oss ledelsen etter en flott avslutning, og Jota gjorde det han gjør best, som er å score, og satte spikeren i kista.

Rett før Trent scoret på sitt frispark hadde Liverpool muligheten fra et annet frispark, men da var det Harvey Elliott som fikk skyte, og etter et svakt forsøk på å skyte under muren fra unggutten var det ingen tvil om hvem som skulle ta det neste.

– Ja, det var ingen tvil om at det andre frisparket var mitt. Vi hadde sett på analysene før kampen at muren til Fulham likte å hoppe, så Harvey hadde en god tanke men traff ikke helt, heldigvis var mitt litt lenger unna så jeg klarte å ta det som jeg ville. 

Derby next

Neste kamp for Liverpool er det Merseyside derby mot Everton på Goodison Park, og det er viktig for scouseren Trent å vinne den uavhengig av tittelkampen. 

– Jeg er spent allerede for å være ærlig, når det gjelder derbyene er det som regel hvem som vil vinne det mest som gjelder. De vil helt sikkert prøve å sette en stopper for tittelhåpet vårt, og vi vil prøve å gjøre ting vanskelig for dem også. 

På temaet å ta igjen Manchester City i tittelkampen var Trent klar på at det er deres tittel å tape per nå.

– Sannsynligvis kommer de ikke til å miste noen poeng, vi har sett det i tidligere sesonger når vi har kjempet mot dem, men vi må må passe på at vi er i posisjon om de skulle snuble. 

Klopp gjør fem endringer - Salah og Mac Allister på benken

Laget er klart: Klopp gjør fem endringer - Salah og Mac Allister på benken

Her er Jürgen Klopps utvalgte mot Fulham.

Nyheter 21.apr 16:30
Se Trents drømmetreff og de andre målene her

Høydepunkter: Se Trents drømmetreff og de andre målene her

Her kan du se høydepunktene fra 3-1-seieren over Fulham.

Nyheter 21.apr 20:08