Sånn ser fotballturen til Liverpool ut når man reiser med Ving og supporterklubben

Har du lurt på hvordan det er å reise på tur med Ving og supporterklubben? Les her.

Ving og supporterklubben har hatt et samarbeid om turer til Liverpool i 14 år. Samarbeidet har en kommersiell verdi for begge parter.

Å reise på fotballtur med Ving og supporterklubben er en trygg og fin måte å besøke Anfield på. Hvordan reisen ser ut avhenger av når kampen spilles, men slik så det ut da Liverpool møtte Burnley forrige helg.

Slik var helgen lagt opp

Først må det nevnes: de aller fleste billettene er utsolgt ut sesongen. Hvis du likevel drømmer om å få med deg en av kampene før sesongslutt og Jürgen Klopps farvel, så er cupkamper dine beste sjanser. Følg med på liverpool.no for billettinformasjon etter trekningen av Europa League 23. februar.

Tidlig ettermiddag fredag 9. februar landet det et SAS-fly på Manchester Airport. Flyet var fullt av norske Liverpool-supportere som lette etter en rask vei vestover.

For de som reiser med full pakke med Ving og supporterklubben var det hele veldig enkelt. Når man kommer til flyplassen i Manchester, står det busser og venter, klare for å kjøre de ca 45. minuttene på motorveien til Liverpool.

Tre engasjerte reiseledere var også med på denne turen – Pål Christian Møller, Ole Magnus Røen og Hilde Nordlund. På veien til Merseyside fikk man mer informasjon om dagene fremover, samt historien til Liverpool by.

Vel fremme ved hotellene i Liverpool kunne de reisende sjekke inn, finne rommene sine, og utforske byen på egenhånd.

Burnley-kampen ble spilt på en lørdag klokken 15.00 engelsk tid. Det er det tradisjonelle tidspunktet for fotball i England, men på grunn av TV-rettighetene blir veldig ofte Liverpools kamper flyttet vekk fra dette tidspunktet. Hvordan fotballturer legges opp avhenger naturligvis av når kampen spilles.

3.5 timer før avspark mot Burnley, kjørte bussene supporterne fra hotellet og opp til stadion. Bussene parkerer på andre siden av Stanley Park, en kort spasertur unna Anfield.

At man kommer frem til stadion tre timer før avspark gjør at man har god tid til å oppleve stemningen som bygger seg opp i området, og besøke de forskjellige pubene. Før klokken 21.00 får barn lov til å komme inn på pubene, og Taggy’s er stedet de fleste nordmenn reiser til for litt livemusikk og godt å drikke.

@lfcscn En video for deg som har lurt på hvordan det er å reise på tur til Liverpool med supporterklubben og Ving ⚽️✈️🇬🇧#liverpoolno ♬ Calm background music with acoustic guitar and saxophone(1288148) - ame

Billettene man får når man bestiller via Ving er Hospitality-billetter, denne sesongen på Code Lounge. Man får adgang til loungen tre timer før avspark, men det er ikke nødvendig å gå inn så tidlig. Her går det an å kjøpe seg mat, og man får en drikkekupong og et kampprogram. Ca en time før kampstart kommer det en Liverpool-legende på besøk – til Burnleykampen var det Chris Kirkland. Den tidligere spilleren vil ta bilder og kanskje signere autografer og ta del i en Q&A.

Setene er på langsiden på Main Stand.

Etter kampen kan man bli med bussen tilbake til sentrum. Den går en halvtime etter at kampen er slutt. Man kan selv velge om man vil bli med bussen eller ikke.

Den dagen det ikke er kamp, blir det vanligvis arrangert en felles omvisning på stadion som man kan melde seg på.

På avreisedagen blir man plukket opp på hotellet av bussen ca fire timer før flyets avgang fra Manchester Airport.

Første gang i Liverpool

Pappa Sindre og sønn Oscar fra Jar utenfor Oslo, var på sin første fotballtur til Liverpool. 12 år gamle Oscar har vært supporter i seks år, og pappa følger med.

– Det er bra! svarer Oscar på spørsmål om hvordan det er å endelig være på plass i byen hvor favorittlaget herjer.

– Det er stort dette. Første tur til Liverpool. Oscar har vært fan siden han var liten gutt, og jeg mer etterhvert. Vi gleder oss veldig, sier Sindre på vei opp til Anfield.

FØRSTE GANG I LIVERPOOL:  Oscar og Sindre foran veggmaleriet av Trent Alexander-Arnold.

FØRSTE GANG I LIVERPOOL: Oscar og Sindre foran veggmaleriet av Trent Alexander-Arnold.

Fredag kveld hadde de spist middag på Albert Dock, og dratt innom den store arkaden på Liverpool One, Gravity Max, hvor man kan spille bowling og darts og kjøre e-kart, for å nevne bare noe.

– Vi bor sentralt og var innom supporterbutikken i går og skal på omvisning på stadion i morgen. Det virker som en fantastisk fin by.

Å reise med Ving har også gjort det første møtet med Merseyside enkelt og greit.

– Man trenger jo ikke å tenke på noe egentlig, og bare fokusere på å nyte, så det har vært veldig bra så langt, altså, sier Sindre.

Og bedre skulle det bli, med tre poeng og 3-1-seier over Burnley.

– Et privilegium

Det er vanligvis to reiseledere med på turen, med god kjennskap til Liverpool som by og fotballklubb. De vil være tilgjengelige på telefon gjennom hele oppholdet.

– Det er en flott opplevelse å reise hit med folk som ikke har vært her før. Det å kunne ta med folk fra Norge og vise dem Liverpool, og fortelle om Liverpool og introdusere dem for denne byen… Jeg vet at de fleste som kommer hit kommer til å få et livslangt forhold til den. Det er en flott opplevelse, sier reiseleder Pål Christian Møller, som var med å starte opp supporterklubben med Torbjørn Flatin i 1980.

– Det er et privilegium å få ha med seg folk som ikke har vært her før. Vi er med på å oppfylle drømmer – folk har ventet på denne turen i åresvis, sier Hilde Nordlund. Hilde bodde og studerte i Liverpool i flere år og er lommekjent i byen.

– Et av mine mål som reiseleder er at folk skal bli like glad i denne byen som vi er.

UTSIKT FRA PLASSENE: Dette er utsikten fra setene i Code Lounge, tatt ved en annen anledning.

UTSIKT FRA PLASSENE: Dette er utsikten fra setene i Code Lounge, tatt ved en annen anledning.

– Det griper meg veldig når det et tre generasjoner på tur. Å se hvor stort det er for barnebarnet, pappaen, og kanskje bestefaren som ikke har vært her før. Den gleden de viser er fantastisk, sier Ole Magnus Røen og gir seg selv gåsehud.

Reiselederne er alle forskjellige, og gjør ting på sine egne måter. Men engasjementet for Liverpool mangler det ikke på.

– Jeg tror det er viktig at vi er litt forskjellige også. Jeg er ikke kjempesterk fotballfaglig, men for meg er mye av det viktige med supportermiljøet nettopp samhold. Og det er viktig når man er reiseleder å se de som reiser alene, at man setter seg ned med dem og slår av en prat. For de aller fleste sitter jo alene i hvert sitt hjem og kanskje mottar medlemsbladet i posten, men det er først når man kommer hit eller er med på eventene at man merker samholdet, sier Hilde.

REISELEDERE: Hilde Nordlund, til høyre, sammen med Bertil Holen og Elisabeth Mortensen.

REISELEDERE: Hilde Nordlund, til høyre, sammen med Bertil Holen og Elisabeth Mortensen.

Man møter også på mange rørende historier som reiseleder.

– Forrige gang jeg var reiseleder så hadde vi med en ung gutt som hadde vært alvorlig kreftsyk. Hele veien gjennom sykdommen så hadde han ett mål, og det var å bli frisk nok til å komme til Liverpool. Nå hadde han blitt kreftfrisk og var her for første gang. Det blir jo veldig sterkt å få ta del i opplevelsen til han og pappaen hans som var her, forteller Hilde.

Hvorfor Ving?

Så hvorfor skal man egentlig reise med Ving?

– Jeg fikk spørsmål denne helgen om hvis vi hadde bestilt denne turen etter at Klopp meldte sin avgang, hva ville turen ha kostet oss? Da kunne jeg svare at den ville kostet akkurat det samme som dere betalte når dere bestilte. For turene våre koster det de koster, om vi ligger an til ligagull, om Klopp gir seg, hva enn. Vi lurer ingen, sier Hilde.

GODT SELSKAP: Reiseleder og grunnlegger av supporterklubben Pål Christian Møller, sammen med Liverpool-legende Phil Neal og Arne Scheie.

GODT SELSKAP: Reiseleder og grunnlegger av supporterklubben Pål Christian Møller, sammen med Liverpool-legende Phil Neal og Arne Scheie.

– Supporterklubben har valgt å samarbeide med Ving fordi det er en solid bedrift. Vi vet at turene blir gjennomført med topp kvalitet. Hvis noe blir problematisk, så fikses det. Det er de viktigste grunnene til at vi jobber med dem og at vi kan levere veldig bra turer for et stort antall supportere til alle kamper, sier Pål.

– Noen ønsker å reise alene og ordne seg selv, og det er helt fint. Men for de som ønsker et strukturert oppleve, hvor alt er på plass og man ikke trenger å tenke på noe annet enn å møte opp på flyplassen og alt er ordnet, så er det et veldig godt alternativ å reise med Ving og Supporterklubben.

Reiseledere kjenner godt til byen, så hva er deres beste tips til Liverpool – utenom fotballen?

– Musikken. Jeg har hatt mange store opplevelser med liveband og alt sånt, det er det jeg ser frem til når vi skal reise. Ikke bare fotballen, men musikken.

– Det å gå noen sidegater og finne andre småsteder, små pubber, som ikke ligger i den typiske turistløypa. Liverpool er jo en by hvor det dukker opp nye ting hele tiden. Nye restauranter, spisesteder, utesteder, sier Pål.

– Også er det utrolig mye fine bygg og fin arkitektur. Så bare det å løfte blikket litt og se seg rundt i byen her, som jo er utrolig vakker. Det som er kult med Liverpool er at du har alt fra de bittesmå, eldgamle, krokete pubene fra 1700-tallet, til supermoderne, kule cocktailbarer. Og du får absolutt alt i en bitteliten by med gangavstand til alt. Absolutt alt. Helt fantastisk, sier Hilde.

Skal du til Liverpool? Vi har 99 tips til deg

Skal du til Liverpool? Vi har 99 tips til deg

Mange som heier på Liverpool FC, heier også på Liverpool by. Vi elsker byen ved Merseys bredder og har 99 tips til hva du kan finne på i og rundt byen.

Reise 07.feb 15:02
Luksusshopping i Liverpool

Luksusshopping i Liverpool

Hvis du ikke liker fast fashion og helst vil ha merkeklær, kan du besøke disse butikkene i Liverpool.

Reise 09.feb 20:00