Leserbrev:Ladestasjoner oppover langs sidelinjen?

Det er dessverre mange bekymringer rundt Liverpools prestasjoner om dagen, og antagelig flest siden Brendan Rodgers sin tid.

Meninger om LFC? Send oss et leserbrev

Alle medlemmer kan sende oss Leserbrev. Send ditt innlegg til [email protected] og redaksjonen gjør fortløpende vurderinger av publisering i forhold til kvalitet og nyhetsbildet. Alle blogger står fullt og helt for innsenders regning. Dette er ikke meningen til Supporterklubben eller liverpool.no.

Vi opplever et fall i formen til enkeltspillere over hele banen, unntatt inne i egen målgård, for der er Alisson Becker fortsatt på samme høye nivå som da kom fra AS Roma i 2018.

Man kan kanskje nevne Trent, Fabinho og Henderson øverst i vår «formsvikt-liga», men min største bekymring ute på banen nå, kom et år før Alisson og også han fra Roma. Hva har skjedd med Mo Salah? At mannen ikke er i nærheten av sitt gamle jeg, ser alle vi røde veldig godt og hans tall og statistikker bekrefter dette.

Folk prater på inn og utpust om at han ikke er til å kjenne igjen etter at han satte navnetrekket sitt på den nye og luksuriøse kontrakten sist sommer. Han lider også under at laget ikke er det samme som før sommeren, sies det ofte. Han blir for ofte isolert og ikke så involvert som før, går ofte igjen.

Ser vi en slags utbrenthet?

Jeg har ingen fasitsvar på det som har skjedd med han, men mener at Salahs kvalitet sank merkbart allerede etter hjemkomst fra AFCON, for temmelig nøyaktig et år siden. At denne trenden har forsterket seg siden seriestart denne sesongen, er det ikke tvil om. Jeg øynet en mer frisk Salah, etter oppvisningen på Ibrox i Glasgow, da han kom inn i det 68. min. mot Rangers i CL og hadde på Salah-vis, puttet inn tre fine mål før det var spilt 82 min. Men det ble ikke helt sånn, dessverre.

At medspillere og lagets prestasjoner har senket han så mye, er jeg derimot noe i tvil om. Salah er fortsatt en spiller de andre søker etter og ønsker sette opp. Han har mye ballkontakt i hver kamp, men han er langt mer uvenn med ballen enn noen gang tidligere i sin Anfield-karriere. Han går fortsatt ofte rett i strupen på høyrebackene, men passeringene, magien han så ofte lykkes med, og målene, uteblir. Faktum er at det går lenger og lenger tid mellom mål og assists. Det som hender oftere og oftere, er at ballen blir rotet bort, med teknisk uferdig behandling og mye som minner om halvhjertede involveringer. Skuddene ser ofte ut som han ikke tror på det. Jeg mener Salah prøver etter beste evne, men ser vi en slags utbrenthet? Jeg tror mer på det siste, enn at fyren er for tilfreds med sin siste kontrakt med klubben.

Jeg tror at Salah elsker scoringer og samtidig hjelpe sin klubb tilbake til noe vi kjenner igjen. Helt uavhengig om han tjener 2 eller 3,5 millioner norske kroner i uka. Mohamed Salah har levert 284 kamper for Liverpool. Hele 173 ganger har det sunget i garnet og 65 ganger har han assistert en annen rød. Fantastiske tall, men det er antall kamper jeg skal dvele litt mer ved. Alle vet at Salah er en spiller som fullførte 90 min. i sikkert rundt 90% av sine 284 kamper. Han blir sjeldent tatt av banen.

I sin tid på Anfield har han også vært involvert i 35 landskamper for Egypt og antall minutter pr. kamp er nok i samme gata der i gården.  Legger vi til 4-5 treningskamper under hver preseason og de har han hatt 5 av i Liverpool (uten at jeg vil legge for mye i disse), ender vi opp med ca. 340 kamper siden juli 2017 og dette på 5,5 sesonger. Det er heseblesende 62 kamper i sesongen. Har Klopp og teamet hans overvurdert Salahs batteri?

Vi vet at han er en som heller spiller enn hviler. Svært lite skadd og svært mye brukt, men har det siste tappet han mer enn vi liker? Liverpool har heller ikke hatt en utfordrer om den høyre vingen, som kunne avlastet Salah mer, uten at det ville gå nevneverdig ut over resultatene. Ihvertfall ikke ved timen spilt og nærmest sikker seier. Det har vært mange slike muligheter under Salahs tid på Anfield. Jeg vil påstå at det kun er Gini Wijnaldum som har vært så til de grader like tilgjengelig under Klopp i Liverpool. Salah har kun vært i klubben et halvt år lenger enn nederlenderen, og han stoppet på 237 kamper, på 5 fulle sesonger.

Sesongen står og faller på en Northug-spurt nå

Jeg er mer mest redd at vi ser resultatene av Klopps «rovdrift» på spilleren, riktignok med spillerens samtykke, enn at fyren har en syltynn selvtillit, gir blaffen hele veien til banken eller er et offer for et lag som ikke er på samme nivå som før.

Jeg mener egypteren prøver på de samme tingene som før, og det kjennetegner ikke spillere som har lagt igjen selvtilliten i garderoben. Det meste er bare mye svakere utført, etter min oppfatning.

Måtte Salah få en liter vitaminer og et knippe andre finne igjen sine føtter og guts. Måtte van Dijk, Konate, Firmino, Jota og Diaz komme fortest mulig tilbake. Sesongen står og faller på en Northug-spurt nå. I samme klasse som spurten i 20/21. For vi bør mest sannsynlig rigge en rekke på 13-4-2 på siste 19 (72 poeng), om vi skal ha en fair sjanse på topp-4, og en god run i CL ser dessverre akkurat like vrient ut i skrivende stund.