Dette skriver avisene etter West Ham-seieren:«Det nye midtbaneparet har endret hele laget og gjør dette Liverpool-laget like dominerende som Klopps tidligere utgaver»

Mye handler om Darwin Nunez etter West Ham-kampen, men nysigneringene på midtbanen høster også ros. Dette skriver avisene etter 3-1 seieren.

Søndag ettermiddag kom West Ham på besøk til Anfield, og Liverpool jaktet sin femte strake seier i Premier League. Det klarte Jürgen Klopps menn på komfortabelt vis.

Mohamed Salah sendte de røde i ledelsen, før Jarrod Bowen utlignet før pause. Etter hvilen scoret først Darwin Nunez et flott mål, før Diogo Jota sikret en ny seier og andreplass på tampen av oppgjøret.

I etterkant av kampen handler mye om Nunez, som leverte en ny fenomenal prestasjon mot en vanskelig motstander.

Dette skriver de engelske avisene etter 3-1 seieren på Anfield:

Den forløsende scoringen

Paul Joyce i The Times valgte å fokusere på Liverpools spydspiss etter en ny ligaseier. Uruguyanerens kamp startet med en enorm miss inne i West Hams boks.

«En stund så det ut til å bli en av de ettermiddagene for Darwin Nunez. En dag hvor han kunne føle Liverpools supportere støtte ham fra tribunen, men en hvor han ikke helt klarte å få dem opp fra stolene. Like etter halvtimen spilt bommet han på en enorm sjanse, og han ble stående igjen med hendene foran ansiktet i vantro. Likevel er en av hans udiskutable evner å riste av seg skuffelser, og han er heldig som spiller på et lag som har så mye angrepsvilje at en ny sjanse sjelden er langt unna», skriver Joyce.

Etter pause fortsatte spissen å gi alt, og til slutt kom også den forløsende scoringen.

«Etter timen spilt fant Alexis Mac Allister spissen med en flott pasning, som hadde løpt seg fri mellom Kurt Zouma og Nayef Aguerd. Han strakte ut den høyre støvelen og utførte en strålende volley. Teknikken hans var en fryd å se på, og etterlot målvakt Areola svevende i luften. Nå jobber Nunez for Liverpool, og Liverpool jobbet for Nunez. Det var slik det alltid skulle være».

«Likevel har tilpasningstiden hans vært mer opp-og-ned enn hva statistikkene antyder, noe som gjør det enda mer imponerende at Klopps nye lag ser ut til å ha satt seg så raskt. Manageren hadde nok ikke forestilt seg denne fremgangen, og han vil være svært tilfreds av måten gruppen har kommet gjennom øyeblikk med motgang før de har spilt med den kontrollen han ønsker», skriver Joyce videre.

ØYEBLIKKET: Darwin Nunez sender Liverpool i ledelsen med en flott volley.

ØYEBLIKKET: Darwin Nunez sender Liverpool i ledelsen med en flott volley.

Skryter av den nye midtbanen

Chris Bascombe i The Telegrah hyllet også Nunez etter 3-1 seieren, men journalisten ønsker også å gi skryt til Alexis Mac Allister, Dominik Szoboszlai og Curtis Jones på Liverpools midtbane.

«Nunez har endelig forstått lagets spillestil, bistått av en midtbane som passer hans behov, og nå er Liverpool også bedre rustet til å se og utføre de riktige pasningene til ham. Hvor Nunez tidligere kanskje håpet på den perfekte pasningen, kan han nå forvente dem i visshet om at Mac Allister og Dominik Szoboszlai ikke vil nøle, og oftere levere. Det nye midtbaneparet har endret hele laget, og gjør dette Liverpool-laget like dominerende som Klopps tidligere utgaver», skriver Bascombe.

Mange supportere og eksperter var svært skeptisk til klubbens overgangessommer, spesielt etter tapet av Moises Caicedo.

«Liverpool skulle finne en ny defensiv nummer 6, men nå virker Mac Allister og Szoboszlai gode nok til å sørge for at det åpenbare tomrommet etter Fabinho har blitt langt mindre. Resultatet er en betydelig annerledes profil på midtbanen enn den som vant Premier League og Champions League. Teoretisk sett burde det gjøre Liverpool mer sårbare starten deres antyder».

«Klopps offensive våpen kan kamuflere de små defensive feilene som fortsatt må rettes opp. Hver gang Liverpool var i trøbbel, ga farten og ferdighetene i de avgjørende situasjonene et annet inntrykk, og at seieren aldri var i fare. Med to svært offensive midtbanespillere og et raskt angrep, er den fryktede trioen blitt en effektiv femmer. Når Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold spiller sammen, blir det mer som et dominerende syv-manns angrep», skriver han videre.

LEVERER: Alexis Mac Allister har vært fenomenal for Liverpool i innledningen av sesongen.

LEVERER: Alexis Mac Allister har vært fenomenal for Liverpool i innledningen av sesongen.

Tilbake i tittelkampen?

Lewis Steele i Daily Mail valgte også å fokusere på målscorer Darwin Nunez og stiller et spørsmål mange supportere kanskje ikke er klare for å høre ennå.

«Sjelden har en spiss forvirret meg så mye. Når Nunez brenner store sjanser og mister ballen med en svak berøring, virker rivaliserende supporters kritikk berettighet når det gjelder mannen som kostet £85 millioner. Andre ganger, som det flotte målet og hans to mål mot Newcastle forrige måned, ser han ut til å være verdt hver krone».

«Den merkelige historien fortsetter, akkurat som Liverpools tidlige tittelkamp. Denne seieren, med mål fra Mo Salah, Nunez og Diogo Jota, tar dem til 16 poeng av 18 mulige i starten av sesongen. Er de virkelig med i tittelkampen i Premier League igjen», spør Steele.

Etter West Ham-kampen befinner Liverpool seg på en andreplass, etter 2-2 kampen mellom Arsenal og Tottenham. Pep Guardiolas Manchester City er det eneste laget som har startet sesongen bedre, og ligger to poeng foran.

«Tiden vil vise om de klarer å gå hele veien og legge fortløpende press på Manchester City og Arsenal, etter en svært svak forrige sesong der de var 22 poeng bak Pep Guardiolas vinnere. De tidligere tegnene er oppløftende. Det som kanskje gleder Klopp mest, er tendensen med å slå tilbake etter motgang».

TIDLIGE TEGN: Bygger Jürgen Klopp et lag som kan kjempe om tittelen denne sesongen?

TIDLIGE TEGN: Bygger Jürgen Klopp et lag som kan kjempe om tittelen denne sesongen?

Gomez, Matip og Salah

Paul Gorst i Liverpool Echo hentet tilbake Michail Antonios kommentarer fra forrige uke. Journalisten føler Klopps mannskap blir undervurdert etter en vanskelig fjorårssesong.

«For hans egen del var det nok like greit at Michail Antonio ikke kunne legge inn et veddemål på kampen. West Ham-spissen vekket mye oppsikt med sin dirstige påstand om at West Ham ikke bare kunne vinne, men også havne over Liverpool på tabellen denne sesongen. Selv om slike påstander ikke nøvendivis skal frarådes i en tid med medietrente uttalelser, ga kommentarene et bilde på hvordan Jürgen Klopps lag nå blir mer oversett etter fjorårets svake sesong, et lag som til tross for sine åpenbare problemer, fortsatt kjempet om en topp 4-plassering i mai».

Echo-journalisten vil også hylle Mohamed Salah, som har levert målpoeng i hver kamp denne sesongen.

«Dette var Salahs 13. kamp på rad med målpoeng, og hans totale statistikk fra starten av forrige sesong er på 54 (20 målgivende og 34 mål). Til tross for alt snakket om saudiarabisk interesse, rykter som igjen vil komme i januar, er det sikkert en fordel å utforske muligheten for å forlenge kontrakten hans på Anfield. Hans vedvarende briljans viser ingen tegn til å stoppe, selv når han er på vei inn i 30-årene».

Smått utskjelte Joel Matip og Joe Gomez høster også skryt av Gorst. Duoen har vist seg som viktige brikker i fraværene til Konate og Van Dijk.

«Duoen taklet West Hams dødballtrussel på glimrende vis, med spesielt Matip som hadde full kkontroll på Antonio, som forlot banen til ironiske jubelrop i andre omgang. Gomez ble bedt om å fortsette i den hybride backrollen til Trent Alexander-Arnold, og selv om midtstopperen foretrekker en plass mer sentralt, imponerte han likevel. Hans spesielle dribling og løp i første omgang gjør nok Alexander-Arnold stolt, for dette var et stort skritt i riktig retning for forsvarsspilleren».

Nå får vi se det beste av Nunez – som endelig får tillit fra start

Nå får vi se det beste av Nunez – som endelig får tillit fra start

Liverpools spydspiss er i fantastisk form og ble matchvinner mot West Ham.

Klopp forklarer hvorfor Endo ikke har blitt foretrukket på midtbanen

Klopp forklarer hvorfor Endo ikke har blitt foretrukket på midtbanen

Alexis Mac Allister har vært Liverpools anker i starten av sesongen.