Liverpool mener alvor denne sommeren

Med to midtbanespillere i boks, er det nå en tredje midtbanespiller og en forsvarer som står øverst på ønskelisten.

En veldig spennende start på vinduet!

Det kan ikke finnes bedre bevis på verdien av å være tålmodig i et overgangsvindu enn Liverpools signering av Dominik Szoboszlai.

Før onsdag i forrige uke gjorde mangelen på oppdateringer at mange supportere antok at veldig lite foregikk bak kulissene. Slik de så det, hvilte Liverpools rekrutteringsavdeling på laurbærene etter å ha signert Alexis Mac Allister, eller at de ble holdt tilbake av et stramt budsjett.

Og dersom det hadde vært tilfelle ville det ikke ha reflektert spesielt godt på en klubb som rett og slett er nødt til å få ting på plass denne sommeren, dersom de skal rette opp feil som er gjort tidligere.

Men så kom den briljante journalisten David Ornstein med en eksklusiv oppdatering om Liverpools interesse for Szoboszlai, og fire dager senere poserte han med drakten i Kirkby.

Trodde RB Leizpig skulle gi etter

At det ikke hadde kommet en eneste antydning om at ungareren var et overgangsmål før i forrige uke, er så klart fordi de røde har rykte på seg som en av de mest hemmelighetsfulle klubbene i europeisk fotball. Det er imidlertid også verdt å merke seg hvor viktig det var å holde ting i det stille for å få overgangen i boks.

Enkelt sagt, var Liverpools tilsynelatende passivitet fordi de var fast bestemt på å lene seg tilbake, og betale ut Szoboszlai sin utkjøpsklausul på 70 millioner euro på en av de siste dagene den var aktiv, og for å legge press på RB Leipzig.

Håpet var at den tyske klubben kanskje ville godta at summen skulle gå med på å betales i avdrag, heller enn i én overføring. Men det som skjedde var at de sto på sitt i forhandlingene, og tvang til slutt Liverpool til å gi etter på betalingsbetingelsene for å få spilleren.

Dette kom overraskende og uventet selv på dem som er er nære klubben, og det var grunnen til at de var så opptatt av å tone ned muligheten til å få fullført kjøpet tidligere i uken. Heller enn at det var for å villede lokale journalister, ville Liverpool male et realistisk bilde av pessimismen deres for å få avtalen i boks. Heldigvis viste det seg at det var feil, og eierne i Fenway Sports Group godtok en engangsoverføring like før fristen gikk ut for å sikre at Jürgen Klopp fikk mannen han ønsket.

Jakter en tredje midtbanespiller

Amerikanerne har ofte blitt kritisert for å mangle den typen fleksibilitet, eller for å ikke strekke seg langt nok for å gi manageren det han ønsker. At de viser vilje til å være fleksible allerede på dette stadiet av vinduet lover ekstremt godt for de avgjørende gjenværende ukene.

Det er i denne perioden en tredje midtbanespiller nå skal finnes, med Khepren Thuram og Romeo Lavia nå høyt oppe på listen over potensielle mål. Lavias status som «homegrown» gjør ham nå enda mer attraktiv.

I tillegg er det et ønske om å kjøpe en forsvarsspiller, selv om det virker som at dette er et behov de først vil se på senere i vinduet. Uansett hva som skjer, vå viser den siste måneden at det er klokt å ikke tvil på at Liverpool mener alvor denne sommeren.

Interesse for Thiago

Interesse for Thiago

Ryktebørsen 03.jul 2023 16:00
Se bilder og video fra Szoboszlais første dag som Liverpool-spiller

Se bilder og video fra Szoboszlais første dag som Liverpool-spiller

22-åringen ble bekreftet som klubbens nye nummer 8 søndag.