Diaz-sangen har nådd tribunen - og mannen som står bak kan være stolt

Luis Diaz-sangen runget utover Old Trafford på søndag.

Supportersangen om Luis Diaz har blitt en slager for de som spiller opp stemningen før og etter kamper, som Andy Hodgson gjør på Taggy's i Anfield Road før hjemmekampene, men frem til nå har ikke colombianerens sang vært å høre fra supporterne på tribunen. Det endret seg imidlertid etter at kantspilleren gjorde 1-0 for Liverpool i søndagens oppgjør på Old Trafford. 

Da kunne vi høre borteseksjonen dominere på erkerivalens egen hjemmebane, og det som har blitt en velkjent melodi for Liverpool-supporterne gjorde seg godt som en sang fra de tilreisende på Old Trafford. 

Liverpool FC har lagt ut en video av sangen her: 

Hodgson kan være stolt

Som nevnt er det Andy Hodgson som står bak Diaz-sangen. Han er fast sanger på Taggy's og har også blant annet vært å se på Gjøvikfestivalen og på Carls i Norge. I et intervju med The Kopite i høst snakket Hodgson om hvordan Diaz-sangen kom til.

– Det var en venn av meg som kom med Diaz-sangen og sa han ønsker at jeg skulle spille den. Jeg hadde ikke så mye selvtillit på det å bare kaste ut en ny sang, for jeg vet hvordan folk kan være. Men han maste i to, tre uker om at jeg skulle gjøre det. Til slutt gjorde jeg et forsøk og spilte den. Den fikk god mottakelse, men jeg måtte endre noen ord i den som ikke virket. Han sa bare: «Ta sangen, gjør hva du vil med den. Den er din.» Så jeg gjorde den til min egen.

– Det er en utrolig følelse når man kaster ut en ny sang og folk liker den, sa Hodgson.

Luis Diaz-sangen

Melodien er fra den italienske protestsangen «Bella Ciao», og ordene lyder som dette:

«His name is Lucho
He came from Porto
He came to score
Came to score
Came to score, score, score
He’s Luis Diaz
He’s from Barrancas
Now he plays for Liverpool
Na na na na na»

Til tross for god mottakelse med Diaz-sangen så er Hodgson forsiktig med å lage egne Liverpool-sanger og teste dem ut på publikum.

– De fleste sangene lages av fans som drar på bortekamper. Det blir ikke alltid tatt godt imot når noen bare spiller det på gitar og blir filmet. Og du kan ikke begynne å argumentere med flere tusen fra traveling Kop. Folk kan bli irritert om man gjør for mye av det, så man må være forsiktig. Jeg kan ikke gjøre som folk på internett som kaster ut sanger til høyre og venstre.

Men når nå bortesupporterne har begynt å synge den, kan en drøm gå i oppfyllelse for Hodgson - nemlig at sangen hans blir fast innslag på The Kop.

– Jeg hadde elsket å få en av mine sanger til å bli sunget på The Kop. Det er en drøm for meg. Jeg vet ikke om det skjer, men jeg vil dø lykkelig om det skjer, sa han i intervjuet som du kan lese her: 

Spelemann på taket

Andy HodgsonSpelemann på taket

– Jeg hadde elsket om The Kop sang en av mine sanger. Da hadde jeg dødd lykkelig.

Kopite 12.nov 2023 11:04