I løpstrening for første gang i 2024

Ben Doak er endelig på vei tilbake på banen.

Tirsdagens store nyhet var at hele fire spillere - Alisson, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota og Stefan Bajcetic - returnerte til full trening med førstelaget, men det dukket også opp et annet bilde som er hyggelig å se. 

Ben Doak har nemlig lagt ut et bilde på sosiale medier som viser at han tilsynelatende er tilbake i løpstrening. Det er første gang i 2024 vi ser tegn til at skotten er i trening igjen etter langtidsskaden han pådro seg i desember. 

18-åringen la ut et bilde på sin Instagram-story med teksten «almost» sammen med et timeglass, noe som kan tyde på at han ikke er langt unna å returnere til banen. Om han rekker å spille igjen for U21-laget denne sesongen gjenstår å se. 

Forrige gang han spilte for seniorlaget var 14. desember borte mot Union SG i Europa League. Få dager senere måtte han forlate banen med en kneskade da han spilte for U21-laget, og han måtte opereres. Dermed har hele 2024 gått med til å trene seg opp igjen, og kantspilleren har ikke vært å se blant alle ungguttene som har fått muligheten for seniorlaget. 

EM-drømmen trolig over

Doak viste seg for alvor frem forrige sesong da han kom inn i et Liverpool-lag som slet med å finne formen. Totalt står han med ti førstelagskamper, og imponerende prestasjoner både for de røde og Skottlands U21-landslag førte til at han spilte seg inn i diskusjonen rundt Skottlands seniorlag. 

Landslagssjef Steve Clarke utelukket på ingen måte at Doak var aktuell for en plass i troppen, og den tidligere Celtic-spilleren hadde nok en drøm om å være med i sommerens EM i Tyskland. Men ettersom det blir få muligheter til å vise seg frem før den tid, er nok det et mesterskap som kommer litt for tidlig for 18-åringen.

– Han er ung, i god form og en positiv fyr, så han vil helt sikkert komme sterkere tilbake. Det er viktig at han har den samme gløden med ballen når han er tilbake, slik som han har vært til nå. Det kan ta tid, men vi vil vente på ham, sa assistentmanager Pep Lijnders om Doak i desember.

30 spillere deltok på dagens trening - her kan du se bilder av nesten alle

30 spillere deltok på dagens trening - her kan du se bilder av nesten alle

En nær fulltallig seniortropp kombinert med flere unggutter gjorde det folksomt på treningsfeltet tirsdag.

Nyheter 09.apr 21:41
TV 2 har sikret seg tre nye år med Champions League

TV 2 har sikret seg tre nye år med Champions League

Champions League fortsetter på TV 2 til høsten.

Nyheter 09.apr 20:32