TV 2 har sikret seg tre nye år med Champions League

Champions League fortsetter på TV 2 til høsten.

Rettighetene til å vise Champions League på norsk tv de neste årene er omsider solgt, og det er TV 2 som har fått forlenget sin avtale med UEFA. Det melder kanalen selv tirsdag kveld. 

VG skrev i slutten av mars at vi så tegn til et presset marked da UEFA måtte utsette fristen for å komme med et bud på rettighetene flere ganger. Men til slutt landet altså TV 2 avtalen om rettighetene de har hatt siden 2021. De har nå sikret seg retten til å vise Champions League-fotball frem til 2027. Dermed må man ha abonnement både hos Viaplay og TV 2 for å se alle Liverpools kamper neste sesong. Viaplay har Premier League og de nasjonale cupene. 

Til sammen må du da punge ut 1178 kroner i måneden, fordelt på 749 hos Viaplay og 429 hos TV 2 Play. Sistnevnte tilbyr 60 kroner i rabatt dersom du går med på at reklame inngår i pakken. 

Sjefredaktør og administrerende direktør Olav T. Sandnes sier i en pressemelding at det har vært sterk konkurranse om rettighetene. 

– Vi sikret oss disse rettighetene tross sterk konkurranse fra andre aktører. Hva dette koster kan vi ikke kommentere, utover at slike rettigheter ikke selges på billigsalg, sier Sandnes.

Flere kamper i nytt format

Neste sesong øker Champions League fra 32 til 36 lag, og med det vil også antall kamper i turneringen øke fra 125 til 189. Om det vil føre til en økning i prisen på TV 2 sitt abonnement eller ei, gjenstår å se. 

Champions League kommer i et nytt format neste sesong. Dette er noen av endringene: 

1 - 32 lag og åtte grupper er byttet ut med 36 lag og én stor gruppe (liga).

2 - Lagene vil igjen deles inn i pott 1, 2, 3 og 4 ut fra koeffisient (og hvem som vinner Champions League sesongen i forveien).

3 - Hvert lag vil spille åtte kamper, to lag fra hver pott, i stedet for seks kamper.

4 - De åtte beste lagene vil gå direkte til 8-delsfinalene, mens lagene fra 9. til 24. plass må ut i en playoff.

Fra og med 8-delsfinalene vil turneringen gå som vi kjenner den.