Skroter omkamper i FA-cupen og vinterpause i Premier League

UEFA forsyner seg med flere kamper - da må det engelske fotballforbundet vike.

De neste sesongene ser ut til å bli brutale for de som er med i europeiske turneringer og i tillegg når langt i de nasjonale cupene. I Champions League øker antall kamper i det nye innledende seriespillet fra seks til åtte på høsten, og i tillegg skal det spilles ligacupfotball i midtukene - og landskamper mellom slagene. 

Med et så tettpakket program må noen vike, og det viser seg at det er det engelske fotballforbundet (FA) som har ofret noe av sin tv-tid. Torsdag ble det nemlig kjent at de skroter omkamper i FA-cupen allerede fra første runde neste sesong. Premier League-lagene, som kommer inn i tredje runde, vil med det aldri risikere å måtte spille omkamper. 

Som plaster på såret har FA sørget for at alle cupkampene skal spilles i helger, og at finalen skal spilles samme helg som nest siste serierunde i Premier League. Det skriver The Athletic.

Ingen vinterpause

Premier League har på sin side besluttet å skrote vinterpausen som Jürgen Klopp var en stor forkjemper for å innføre. Tyskeren angrer nok enda mindre på sin avgjørelse om å forlate ligaen når den nå forsvinner. 

I stedet for en vinterpause skal lagene få litt mer tid i sesongoppkjøringen. Det kan jo for eksempel tenkes at noen klubber vil ha litt mer tid til å reise på turné til andre kontinenter for å få litt ekstra penger i kassa. Det blir nå varslet at 2024/25-sesongen skal starte i midten av august. 

Med flere kamper, ingen vinterpause og en senere start enn normalt sier det seg selv at det blir hektisk for spillerne de neste årene. I 2025 kommer også den første utgaven av nye klubb-VM, som skal spilles i USA fra 15. juni til 13. juli. 32 lag skal delta. Liverpool er, noen vil kanskje si heldigvis, ikke kvalifisert. 

Den store taperen som følge av disse endringene vil nok bli mindre klubber nedover i divisjonene. For dem er omkamper i FA-cupen viktige, da billettinntektene i den turneringen fordeles likt mellom klubbene. Som vi skrev i The Kopite tidligere i vinter kunne Marine AFC på nivå syv gjøre store oppgraderinger på klubbanlegget etter cupmøtet med Tottenham i 2021. Les mer om det i denne saken:

Cupeventyr sørget for å blåse nytt liv i den historiske klubben

Marine AFCCupeventyr sørget for å blåse nytt liv i den historiske klubben

Et historisk cupmøte med Tottenham i 2021 sørget for å gi Marine AFC et økonomisk kjempeløft. Nå ruster Crosby-klubben seg for å klatre i divisjonssystemet.

Kopite 18.feb 18:28