To av Liverpools tre Premier League-tap har kommet i London, og på Craven Cottage er Fulham blant de bedre i ligaen

Et potensielt bananskall ligger foran de røde som må reise kjerringa etter de siste resultatene.

Liverpool kommer fra noe så uvant som nederlag hjemme på Anfield.

Skulle de følge opp med et nytt tap vil det være første gang siden april 2023 at de taper to ligakamper på rad. Den gang var det mot Bournemouth og Manchester City.

Trener Marco Silva har derimot slitt med å slå de røde. Portugiseren vant det første møtet i februar 2017, den gang som Hull City-sjef, siden har han 0-4-5 med Watford, Everton og Fulham.

På de 11 siste Premier League-oppgjørene har Fulham kun vunnet én gang. Det var 1-0 på et tomt Anfield i mars 2021. Liverpool har vunnet åtte.

London til besvær

Bortekamp i London er ikke det som Liverpool-supporterne har syntes vært gøyest denne sesongen. 

To av lagets tre ligatap har kommet i hovedstaden. Tottenham (1-2 i september) og Arsenal (1-3 i februar). I tillegg ble det uavgjort mot Chelsea (1-1) i seriepremieren. I Brighton, om vi tar med det som en London-tur, ble det 2-2 i oktober.

LAGD TRØBBEL FØR: Fulham har scoret i samtlige av de tre tidligere møtene med Liverpool denne sesongen.

LAGD TRØBBEL FØR: Fulham har scoret i samtlige av de tre tidligere møtene med Liverpool denne sesongen.

Crystal Palace ble riktignok slått 2-1 i desember, og Brentford med 4-1 i februar.

Sist gang de røde tapte flere kamper i hovedstaden var under Brendan Rodgers i 2014/15. Den gang ble det tre nederlag i sør.

Blant de beste hjemme

Og nettopp i London har Fulham vært overraskende gode. De hvite ligger trygt plassert på en 12.-plass, innimellom har de lukta på Europa.

Det er ikke fordi de tar mye poeng på sine reiser. Kun de fire bunnlagene Burnley (13), Nottingham Forest (10), Luton Town (10) og Sheffield United (6) har tatt færre bortepoeng enn Fulhams 14.

Derimot gjør de det hjemme med 28 poeng. Faktisk er det bare slått av Aston Villa (35), Tottenham (36), Newcastle (36), Arsenal (38), Manchester City (41) og Liverpool (42).

Vi kan si det sånn at utenom topplaga er Fulham best blant resten på eget gress.

Siden de tapte 0-3 mot Brentford i sesongens første hjemmekamp, har det kun blitt 13 baklengs på 15 kamper. Altså under ett per kamp. Seks ganger har de holdt buret rent. Sist gang de hadde flere «clean sheets» var med Brede Hangeland i 2010/11 (9).

Blant hjemme-høydepunktene er 5-0 over både Nottingham Forest og West Ham, og ikke minst 2-1 mot Arsenal på årets siste dag. 3-0 over både Brighton og Tottenham er også sterkt.

Fjerde møte med Fulham i 23/24

Søndagens kamp blir fjerde gang disse to lagene kjemper for sesongen. 

TATT NOEN SMELLER I HOVEDSTADEN: Når Liverpool taper i Premier League har det enten vært i London, eller mot London-motstand.

TATT NOEN SMELLER I HOVEDSTADEN: Når Liverpool taper i Premier League har det enten vært i London, eller mot London-motstand.

På Anfield ledet Fulham 3-2 etter 87 minutter i desember, før en dramatisk avslutning med Wataru Endo og Trent Alexander-Arnold i fokus vendte og endte det med 4-3 til Liverpool.

Jevnt ble det også i semifinalene i ligacupen i janaur. Curtis Jones og Cody Gakpo snudde Willians ledermål på Anfield. I London puttet Luis Diaz og Issa Diop.

Spillere å se opp for

«The Cottagers» er i varierende form, skal vi si at det er som Liverpool? Seieren over West Ham sist søndag 14. april er den eneste trepoengeren på de fire siste.

Midtbanespiller Andreas Pereira gjorde begge målene mot West Ham, etter å ha kun scoret ett på sine 34 forrige ligakamper. Brasilianeren er likevel en å følge med. Han har vært involvert i 20 mål på de to siste sesongene, flest på laget siden de rykket opp til toppserien. På de fire siste i Premier League har 28-åringen to mål og to målgivende.

Mot West Ham produserte Fulham 10 avslutninger på mål og en xG (forventet antall mål) på 3,29. Begge deler er sesongbeste. Sist gang de traff mål med like mye var mot Crystal Palace i desember 2022.

Med en skadefri tropp kan Virgil van Dijk & Co innstille seg på gamle kjenninger i Willian (Brasil) og Alex Iwobi (Nigeria). Så er det en annen brasse, månedens Premier League-spiller for mars måned, 22-årige Rodrigo Muniz.

Det er bare å forvente mål, begge retninger. Selv om Liverpool er uten tap mot de fem siste ligakampene her, har de ikke holdt buret rent på Craven Cottage siden april 2009 (1-0).

Fulham - Liverpool ser du søndag fra 17:30 på V Sport PL/Viaplay.

Drømmetreff førte Arsenal til topps, før Liverpools London-tur søndag

Mål/høydepunkter: Drømmetreff førte Arsenal til topps, før Liverpools London-tur søndag

Dette skjedde på balløya lørdag, med stort fokus både på topp og bunn.

Nyheter 20.apr 22:29
Etter Afrikamesterskapet scorer Salah på kun 11 prosent av sjansene, mot 22 prosent før turneringa

Salahs fall: Etter Afrikamesterskapet scorer Salah på kun 11 prosent av sjansene, mot 22 prosent før turneringa

Hva skjedde med Mohamed Salah og Liverpool i overgangen fra 2023 til 2024?

Innsikt 20.apr 20:06