I faresonen før den siste Liverpool-kampen i karrieren

Jürgen Klopp står med to gule kort før bortekampen mot Aston Villa på mandag.

Det nærmer seg for alvor Jürgen Klopps siste kamp som Liverpool-manager. Etter mandagens kamp mot Aston Villa, er det bare hjemmekampen mot Wolverhampton som gjenstår før tyskeren pakker sakene sine og forlater Merseyside.

Kampen mot ulvene vil utvilsomt være helt spesielt, både før, under og etter kampen, med hyllester, sang og forhåpentligvis en god prestasjon. Men hva gjør Liverpool om Jürgen Klopp sitter på tribunen når kampen sparkes i gang? Det er faktisk ikke så usannsynlig som mange kanskje tror.

I løpet av sesongen har Klopp nemlig rasket med seg to gule kort, og hvis han pådrar seg et tredje mot Aston Villa, må han stå over kampen mot Wolverhampton en uke senere. I motsetning til spillerkort, som blir doblet fra fem til ti etter halvspilt serie, blir managerkort værende ut sesongen. Tre gule kort til én kamps suspensjon.

Mikel Arteta (Arsenal), Roberto De Zerbi (Brighton), Erik ten Hag (Manchester United), Vincent Kompany (Burnley), Mauricio Pochettino (Chelsea), Sean Dyche (Everton) og Pep Guardiola (Manchester City) har alle nådd den grensen tidligere i sesongen.

For Klopps del er det relativt enkelt, selv om tyskeren kan ha et vanvittig temperament: Ikke få gult kort av Simon Hooper på Villa Park. Vi får se om tyskeren klarer å holde seg rolig, selv om Hooper ikke er hans favorittdommer.

To gule kort

Vi må tilbake til 1-1-kampen mot Luton i november for å finne det første gule kortet til tyskeren. Liverpool skrek da på hands på Teden Mengi etter en heading av Virgil van Dijk. Få sekunder senere var 0-1 et faktum på Kenilworth Road.

«Det var Anthony Taylor (fjerdeommer) som ga meg det gule kortet, ikke dommeren. Jeg vet ikke nøyaktig hvorfor. Han likte ikke at jeg snakket med linjedommeren, så jeg ble litt overrasket. Jeg har fortjent mange gule kort i livet, men dette var ikke en av dem», sa Klopp etter den kampen.

Det andre kom for et par måneder siden, i 3-1-seieren over Burnley på Anfield. De røde ledet 1-0 på tidspunktet tyskeren ble vist kortet. Da hadde han reagert på et potensielt straffespark til Diogo Jota.

«Er det noen sjanse for at vi ikke aksepterer det? Jeg er ikke sikker, men så noen situasjonen? Diogo ble dratt ned, er det straffe? Jeg ville vite det. Jeg fikk beskjed om at VAR hadde sjekket det, men det kunne de ikke hatt tid til. Da klikket det litt for meg. Jeg mistet det litt i den situasjonen, så det var et greit gult kort», sa Liverpool-sjefen da.

Får støtte av Suarez etter de turbulente dagene

Får støtte av Suarez etter de turbulente dagene

Darwin Nunez valgte å slette alle Liverpool-relaterte bilder på Instagram etter 4-2-seieren mot Tottenham.

Nyheter Tir. 07.05. 18:29
Den nye UEFA-regelen kan sende formspilleren Elliott til sommerens EM

Den nye UEFA-regelen kan sende formspilleren Elliott til sommerens EM

21-åringen viste sin fantastiske form mot Tottenham, samtidig som hans nærmeste konkurrenter har sluknet utover våren.

Innsikt Tir. 07.05. 17:09