Prissammenligning av pakkereiser

Terminlisten er ute og mange jakter på tur til England kommende sesong. Hva koster det å reise på fotballtur til Liverpool, og hvilke muligheter finnes? Vi har sett på prisene og tilbudet hos de største aktørene på pakketurer.

De siste årene har Liverpool FC gjort flere endringer på hvordan kampbilletter bestilles og distribueres. Spesielt etter nye Main Stand stod klar i 2016. Fra denne sesongen vil for eksempel alle typer fysiske kort forsvinne. Alle billettene skal heretter lastes ned på mobiltelefonen uansett om man kjøper direkte fra billettkontoret eller en pakkereise.

Av de som reiser på kamp til Liverpool er det noen som har sesongkort. Flere har membership med credit fra tidligere sesonger. Det betyr at de har prioritet i forhold til antall kamper de har vært på tidligere når salget starter senere denne måneden.

Fellesnevneren er at de har mulighet til å lage egen tur og være sitt eget reisebyrå. Men for de fleste er det pakketur som gjelder, og derfor er det utgangspunktet for denne oversikten.

Stor konkurranse i markedet

Det er også pakketurer vi får flest spørsmål om hver sesong. Spørsmålene går i hovedsak på pris og innhold. Pakkereiser en trygg måte å reise på hvor den reisende har flere rettigheter enn ved andre type reiser. Spesielt når pandemien fortsatt er en faktor å ta hensyn til er det viktig å sjekke det med liten skrift nøye og at reiseselskapet er medlem av reisegarantifondet.

Alle aktørene i denne oversikten har fleksible ordninger i forhold til avbestilling og refusjon i tilfelle for eksempel pålegg om karantene en av veiene. Det er også viktig å sette seg inn i hva som gjelder ved flytting av kamper.

Generelt har konkurransen i markedet aldri vært sterkere enn nå, og det er mange flinke aktører der ute. Det er bare gunstig for medlemmene at det er flere tilbydere og mange tilbud å velge mellom.

Ving er eneste operatør i Norge med en direkte avtale med LFC. Liverpoolreiser og Norwegian Sports Travel er såkalt "sub-contrators" og kjøper sine pakker via annen aktør med avtale. 

PRISSAMMENLIGNING: På denne tiden av året kommer det mange spørsmål om priser og innholdet i turpakkene. Vi har gjort en prissammenligning av de tre største operatørene på pakketurer i Norge. Prisene er basert på sammenlignbare produkter per 1. juli og kan bli endret utover året.

PRISSAMMENLIGNING: På denne tiden av året kommer det mange spørsmål om priser og innholdet i turpakkene. Vi har gjort en prissammenligning av de tre største operatørene på pakketurer i Norge. Prisene er basert på sammenlignbare produkter per 1. juli og kan bli endret utover året.

Vi gjør oppmerksom på at supporterklubben har hatt et samarbeid med Ving på medlemsturer siden 2010. Samarbeidet innebærer blant annet at supporterklubben får en avtalt payback per reisende.

Slik fant vi prisene

Prisene baserer seg på sammenlignbare produkter – samme hospitality-nivå, publisert på selskapenes hjemmesider.

Ving har avtale med Liverpool i Anfield Code Lounge. Liverpoolreiser har billetter i Anfield Beat Lounge. Dette er helt identiske produkter på Main Stand – bare at seatingen er på hver ende av tribunen.

Helt konkret er forskjellen at Code-billettene er på felt L11 og L12. Beat har L15 og L16 (nærmest Kop). Liverpoolreiser opererer med to priskategorier på sitt Anfield Beat Lounge-produkt. Noen av setene koster kr 600,- mer. Vi har brukt billigste pris i oversikten.

Norwergian Sports Travel sin billettkategori er Reds Bar. Billettene her er i hjørnene av Kenny Dalglish Stand – feltene KP, KN og KG.

Selve loungene er ganske like. Det er en grei plass å komme inn for å slippe unna litt av maset utenfor stadion – eller for å få litt varme på kalde vinter-måneder. Det er mulighet for å kjøpe mat og drikke. Det er en drikke og kampprogram med i billetten.

Den store forskjellen er seatingen. Setene på Main Stand er på alle måter best i forhold til både utsikt og beinplass. Her kan du lese mer om de forskjellige loungene.

Last ned hele prisoversikten her.

Det finnes billigere pakker på andre type (billigere) billetter for noen av reisebyråene.
Turene med Ving er medlemsturer for supporterklubben, og det kreves medlemskap for å reise.

Vi har brukt publiserte priser på selskapenes hjemmesider per 1. juli. Prisene kan ha blitt endret etter den tid. Prisene er per person i dobbeltrom med frokost.

Les også: Fulle tribuner er med på neste trinn av gjenåpningen.