Liverpool og Salah snudde det på Anfield

Jamie Vardy sendte Leicester i ledelsen før det er gått tre minutter, men Mohamed Salah scoret to nye mål for Liverpool etter pause og sikret tre nye og viktige poeng.

Det ble en strevsom romjulsøkt for Liverpool, som kom under før det var spilt tre minutter. Anført av en fortsatt sprudlende Mo Salah presset de etter hvert gjestene Leicester mer og mer bakover, men dette ble aldri noen "walk in the park". Litt for mange hadde en litt middels dag hos vertene, samtidig som Leicester ikke var ufarlig de få gangene de prøvde seg helhjertet framover. Til slutt var det imidlertid formspilleren Mohamed Salah som igjen ble redningen med to flotte scoringer foran The Kop i 2.omgang. Tre viktige poeng i Premier League, og en flott avslutning på 2017 med Virgil van Dijk sittende på tribunen.

1-0 til Leicester!

Sjokk for The Kop da Leicester vinner ballen dypt inne på Liverpools halvdel, spiller ut til Mahrez som igjen finner Vardy rett foran mål.

76
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: James Milner)SALAH igjen!

Milner flikker videre til Mo Salah som er glimrende når han får vendt opp og sender ballen i nettet igjen.

52
Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Sadio Mané)Fantastisk utligning av Salah!

Herlig scoring av Liverpool da Sadio Mané hælsparker til Mo Salah, som igjen nydelig vrir seg fri før han banker ballen lavt inn i nettet foran The Kop.

8
James MilnerMilner får gult kort

James Milner er for sent inn i en takling når Leicester angriper og må i dommerens bok.

Emre CanGult kort for Can

Can og Maguire får gult kort etter "tumulter" i etterkant av scoringen.

62
Leicester
Gult til Ndidi

Ndidi hos Leicester er nestemann i dommerens bok.

7
Mohamed Salah (Sadio Mané)Salah brenner kjempesjanse!

Mo Salah finner seg plass inne i feltet etter forarbeid fra Firmino og Mané, men setter ganske utrolig ballen utenfor stolpen fra 5-6 meter.

11Bare nesten for Salah

James Milner finner Mo Salah med en gjennombruddspasning. Den hurtige angriperen får imidlertid ballen litt for mye ut til venstre og da avslutningen kommer har midtstopper Maguire rukket å komme tilbake for å blokkere.

Før kampen

Jürgen Klopp gjør fem bytter på laget fra siste kamp. Inn kommer Karius, Gomez, Lovren, Milner og Mané.

0Karius tilbake i buret

Loris Karius står mellom stengene mot Leicester. Ifølge Jürgen Klopp dreier det seg om "rotering".

1Kampen er i gang

Da er vi i gang, med Virgil van Dijk på tribunen og Liverpool angripende mot Anfield Road End i 1.omgang.

1Angrep fra Leicester

Leicester går ganske friskt til verks og er ikke så langt unna å bryte igjennom sentralt foran Karius.

3
Leicester

7

8

15Langskudd fra Coutinho

Philippe Coutinho skyter hardt, men fra nesten 30 meter og uten problemer for Schmeichel.

16Farlig angrep fra Liverpool

Det er tendenser til kaos i forsvaret til Leicester da Liverpool kombinerer raskt og har mange folk i feltet, men Milner kommer bare nesten til store sjanser to ganger.

18Kontring fra Leicester

Jamie Vardy får et oppspill og er i ferd med å utfordre Dejan Lovren, men en dårlig touch fra spissen gjør at Lovren kan rydde opp.

19
Sadio Mané (Andy Robertson)Anullering!

Et godt innlegg fra Andy Robertson fra venstresiden styres inn av Sadio Mané, men reprisene viser at dommeren gjør korrekt når han anullerer for offside.

21
Mohamed Salah (Roberto Firmino)Ny stor sjanse for Liverpool!

Flott spill da Firmino spiller Salah igjennom etter en vegg, men toppscoreren sender ballen noen centimetere utenfor det bortre krysset.

25Skudd fra Gomez

Joe Gomez prøver seg fra skrått og nokså langt hold, og skuddet går en meter til side og en meter over mål.

36Cornere uten tellende resultat

Liverpool får to cornere i rask rekkefølge, men uten resultat. Det er nærmest da Joel Matip ikke får skudd fra omlag fem meter.

45Avslutning fra Mané

Liverpool har kommet til mye nesten de første 45 minuttene, som summeres opp ved at Sadio Mané har lagets siste avslutning med et forsøk utenfor mot bortre kryss.

45Pause!

Dommeren blåser lagene til pause på Anfield.

Pauserefereat

Liverpool virket overrasket over at Leicester turte å gå i angrep fra start på Anfield, og ble straffet nesten umiddelbart da duoen Mahrez/Vardy utnyttet slurv i de bakre rekker hos de røde. Hjemmelaget reiste seg nokså snart og har hatt en rekke avslutninger mot Leicesters mål, men det har blitt mye nesten mot et etter hvert mer lavtliggende gjestelag. Mo Salah har igjen vært den største trusselen, og han har også hatt de største sjansene, den aller største da han satte ballen utenfor fra få meter. En frustrerende omgang, og The Kop vil håpe på en tidlig utligning etter pause. Hvis ikke kan dette bli en virkelig tålmodighetsprøve.

46Mot The Kop!

2.omgang er i gang, hvor de røde skal angripe mot sin berømte sving.

50Roper på straffespark

Liverpool roper på straffespark da Mo Salah går i bakken inne i feltet, men ville nok vært billig. De røde har startet en ny offensiv mot Leicester etter pause.

52
Leicester

52

52

57
Joël MatipSmell i ansiktet for Matip

Joel Matip må ut noen sekunder ved sidelinjen etter å ha blødd fra munnen.

57Vardy med avslutning

Jamie Vardy prøver seg fra kanten av 16-meteren, men Dejan Lovren får blokkert forsøket.

58Ny sjanse for Salah

Allestedsværende Mohamed Salah er på sprang igjen, nok en gang inn i straffefeltet til Leicester, hvor han når ballen før Schmeichel men sender ballen både over keeper og tverrligger.

62
Leicester

64Robertson misbruker sjanse

Andy Robertson kommer fram i god posisjon på venstresiden, men mange røde inne i feltet, men overlegget er for langt og hardt.

65Ny annullering

For andre gang i kampen har Sadio Mané sendt ballen i nettet, for andre gang har dommeren avblåst for offside, og for andre gang er det en riktig avgjørelse. Fint angrep forøvrig, da Coutinho spilte igjennom Mané.

66Skudd fra Leicester

Ndidi skyter hardt fra 20 meter, og ikke så mange centimeterne utenfor den venstre stolpen til Karius. Selv om Liverpool til dels dominerer, kan Leicester også være farlige.

71Heading fra Lovren

Coutinho slår corner fra høyre, Lovren kommer høyest men får ikke presset headingen under tverrliggeren.

72
Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)Ox inn for LFC

Oxlade-Chamberlain inn for Mané er første byttet til Klopp.