Liverpool og Salah snudde det på Anfield

Jamie Vardy sendte Leicester i ledelsen før det er gått tre minutter, men Mohamed Salah scoret to nye mål for Liverpool etter pause og sikret tre nye og viktige poeng.

Lørdag 30.des 1600 (Premier League) - TV 2 Sport Premium / Tilskuere: 53226 / Dommer: Neil Swarbrick

To nye mål -  Mo Salah har gjort det igjen.
Kampstatistikk
Tidligere oppgjør
LiverpoolLeicesterPremi..2-1Referat
LeicesterLiverpoolEFL2-0Referat
LeicesterLiverpoolPL2-3Referat
Spillerbørs

Liverpools beste: Mohamed Salah

Vurdert av: Marius RabbenLoris Karius 6

Svært lite å gjøre før pause bortsett fra å plukke ballen ut av nettet etter to spilte minutter. Mer aktiv da Leicester hadde en bedre periode i 2. omgang, og viste autoritet i feltet på corner imot. Noen gode, hurtige utspill og -kast, men det var litt slurv innimellom. En grei gjennomføring av tyskeren.

Joe Gomez 7

Åpnet med en omgang på det jevne, med god kontroll på Albrighton og et brukbart skuddforsøk på halvspretten, og ble oftere med frem etter pause. Da ble han også mer involvert. Igjen knallsterk i duellene, flink til å dekke rom og var en pest å angripe mot for gjestene. Nok en solid gjennomføring – og det er nesten utrolig å se en 20-åring med denne fysikken.

Joël Matip 5

Bommet fullstendig med pasningen mot Can i forkant av 0–1, og må ta skylda for den. Fremsto noe shaky og ubestemt, men virker mer trygg etter sidebyttet. Viste igjen at han er god til å avansere et stykke fremover med ballen.

Dejan Lovren 7

Kompromissløs i hodeduellene og har en utstråler selvsikkerhet når pasningene sitter og han har kontroll tross stort bakrom. En god kamp av kroaten.

Andy Robertson 7

Mye involvert og ofte med fram på venstresida, der han slo en rekke harde, gode innlegg, selv om de ikke alltid traff en rød spiller. Kvaliteten på innleggene var mer variable etter pause. Svært viktig defensiv involvering mot Okazaki i sluttminuttene.

Emre Can 7

Bekledde den defensive rollen på midtbanen, der han ble servert en håpløs oppgave i forkant av åpningsmålet, og hadde en nokså anonym 1. omgang, med langt flere pasninger bakover enn fremover. Løftet seg godt opp etter pause og var en bevegelig drivkraft sentralt.

James Milner 6

Pådro seg gult allerede i det 8. minutt og ble enkelte ganger litt avventende med flere taklinger – uten at det la noen demper på antall kilometer og innsatsen. Vartet opp med flere flotte pasninger, korte og lange, gjennom oppgjøret, og var ikke langt unna en assist før pause. Assisten fikk han imidlertid etter, med den lekre flikken i forkant av 2–1.

Philippe Coutinho 7

Det ser alltid ut til å skje noe når Philippe får ballen på motstanderens halvdel. Mange forsøk på smarte lobber gjennom og over forsvaret, selv om de ofte var litt for korte i dag, og noen beinharde skuddforsøk på keeper. Tatt ut på tampen.

Mohamed Salah 8

Lille store Mo slutter ikke å imponere. Siktet var riktignok ikke riktig innstilt før pause, hvor han med marginer på sin side kunne scoret hat-trick med tre gode sjanser de første 20, men igjen var det 25-åringen som ble avgjørende med to glimrende og viktige scoringer i 2. omgang. Nå har egypteren vært direkte involvert i flere mål enn ligakamper, med 22 (17 mål+5 assists) på 21. Byttet ut åtte minutter før slutt.

Roberto Firmino 7

Livlig og bevegelig, jager og presser. Det kan umulig være gøy å spille mot den energiske brasilianeren, som alltid jobber for å presse frem en feil, noe Anfield-publikumet tydelig setter pris på. Virket lett i kroppen tross kampprogrammet, og hadde noen brukbare skuddforsøk og gode kombinasjoner.

Sadio Mané 6

Hurtigtoget fikk to scoringer korrekt annullert for offside, én i hver omgang, og var en trussel i og rundt boksen. Leicester forsøkte å passe godt på senegaleseren, som stadig gjorde seg tilgjengelig med løp langs kanten. Ikke alltid like heldig med touchene, men her tyder mye på at målene snart kommer igjen. Ut for Ox.

Ragnar Klavan

Kastet innpå like før slutt for å tette igjen bakover, og måtte ta telling etter en Karius-knyttneve i hodet, men holdt det gående.

Georginio Wijnaldum

Inn i 82. minutt for å løpe og stresse slitne Leicester-spillere. Mistet riktignok ballen litt enkelt et par ganger på gjestenes halvdel, uten at det ble kostbart.

Alex Oxlade-Chamberlain

Fikk de siste snaut 20 minuttene på midtbanen og gjorde en fin figur med noen gode involveringer.

Tabell
Kampfakta
Lagoppstilling
LiverpoolLeicester

Innbyttere

Innbyttere

Kampreferat
 1. Etter kampen

  Det ble en strevsom romjulsøkt for Liverpool, som kom under før det var spilt tre minutter. Anført av en fortsatt sprudlende Mo Salah presset de etter hvert gjestene Leicester mer og mer bakover, men dette ble aldri noen "walk in the park". Litt for mange hadde en litt middels dag hos vertene, samtidig som Leicester ikke var ufarlig de få gangene de prøvde seg helhjertet framover. Til slutt var det imidlertid formspilleren Mohamed Salah som igjen ble redningen med to flotte scoringer foran The Kop i 2.omgang. Tre viktige poeng i Premier League, og en flott avslutning på 2017 med Virgil van Dijk sittende på tribunen.

 2. Andre omgang

 3. SLUTT90'

  Dommeren blåser av kampen! Tre nye og kjærkomne poeng er sikret.
 4. Tre minutter er lagt til90'

  Det skal spilles minimum tre minutter til på Anfield.
 5. Gult for Robertson Andy Robertson89'

  Robertson får gult helt mot slutten.
 6. Defensivt rødt bytte Inn: Ragnar Klavan (Ut: Philippe Coutinho)89'

  Defensivt bytte av Klopp da Klavan kommer inn for Coutinho
 7. Press fra Leicester88'

  Leicester trykker på og tunge Maguire kommer nesten til like foran mål, men Liverpools forsvar får til slutt ryddet unna.
 8. Nytt bytte for Leicester Inn: Matty James (Ut: Marc Albrighton)84'

  James inn for Albrighton.
 9. Salah ut til stående applaus Inn: Georginio Wijnaldum (Ut: Mohamed Salah)83'

  Tomålscorer Mohamed Salah får hyllesten fra Anfield etter nok en storkamp, da han bytter med Gini Wijnaldum.
 10. SALAH igjen! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: James Milner)76'

  Milner flikker videre til Mo Salah som er glimrende når han får vendt opp og sender ballen i nettet igjen.
  LeicesterHG42-1.jpg
 11. Vardy ut for Leicester Inn: Islam Slimani (Ut: Jamie Vardy)73'

  Leicester setter inn svære Slimani og bytter ut hurtige Vardy.
 12. Mahrez ut for Leicester Inn: Shinji Okazaki (Ut: Riyad Mahrez)73'

  Mahrez ut for Okazaki hos Leicester.
 13. Ox inn for LFC Inn: Alex Oxlade-Chamberlain (Ut: Sadio Mané)72'

  Oxlade-Chamberlain inn for Mané er første byttet til Klopp.
 14. Heading fra Lovren71'

  Coutinho slår corner fra høyre, Lovren kommer høyest men får ikke presset headingen under tverrliggeren.
 15. Skudd fra Leicester66'

  Ndidi skyter hardt fra 20 meter, og ikke så mange centimeterne utenfor den venstre stolpen til Karius. Selv om Liverpool til dels dominerer, kan Leicester også være farlige.
 16. Ny annullering65'

  For andre gang i kampen har Sadio Mané sendt ballen i nettet, for andre gang har dommeren avblåst for offside, og for andre gang er det en riktig avgjørelse. Fint angrep forøvrig, da Coutinho spilte igjennom Mané.
 17. Robertson misbruker sjanse64'

  Andy Robertson kommer fram i god posisjon på venstresiden, men mange røde inne i feltet, men overlegget er for langt og hardt.
 18. Gult til Ndidi Onyinye Wilfred Ndidi62'

  Ndidi hos Leicester er nestemann i dommerens bok.
 19. Ny sjanse for Salah58'

  Allestedsværende Mohamed Salah er på sprang igjen, nok en gang inn i straffefeltet til Leicester, hvor han når ballen før Schmeichel men sender ballen både over keeper og tverrligger.
 20. Vardy med avslutning57'

  Jamie Vardy prøver seg fra kanten av 16-meteren, men Dejan Lovren får blokkert forsøket.
 21. Smell i ansiktet for Matip Joël Matip57'

  Joel Matip må ut noen sekunder ved sidelinjen etter å ha blødd fra munnen.
 22. Gult også til Maguire Harry Maguire52'

  Gult kort til Can og Maguire.
 23. Gult kort for Can Emre Can52'

  Can og Maguire får gult kort etter "tumulter" i etterkant av scoringen.
  LeicesterHG5Cangult.jpg
 24. Fantastisk utligning av Salah! Målscorer: Mohamed Salah (Assist: Sadio Mané)52'

  Herlig scoring av Liverpool da Sadio Mané hælsparker til Mo Salah, som igjen nydelig vrir seg fri før han banker ballen lavt inn i nettet foran The Kop.
  LeicesterHG31-1.jpg
 25. Roper på straffespark50'

  Liverpool roper på straffespark da Mo Salah går i bakken inne i feltet, men ville nok vært billig. De røde har startet en ny offensiv mot Leicester etter pause.
 26. Mot The Kop!46'

  2.omgang er i gang, hvor de røde skal angripe mot sin berømte sving.
 27. Pausereferat

  Liverpool virket overrasket over at Leicester turte å gå i angrep fra start på Anfield, og ble straffet nesten umiddelbart da duoen Mahrez/Vardy utnyttet slurv i de bakre rekker hos de røde. Hjemmelaget reiste seg nokså snart og har hatt en rekke avslutninger mot Leicesters mål, men det har blitt mye nesten mot et etter hvert mer lavtliggende gjestelag. Mo Salah har igjen vært den største trusselen, og han har også hatt de største sjansene, den aller største da han satte ballen utenfor fra få meter. En frustrerende omgang, og The Kop vil håpe på en tidlig utligning etter pause. Hvis ikke kan dette bli en virkelig tålmodighetsprøve.

 28. Første omgang

 29. Pause!45'

  Dommeren blåser lagene til pause på Anfield.
 30. Avslutning fra Mané45'

  Liverpool har kommet til mye nesten de første 45 minuttene, som summeres opp ved at Sadio Mané har lagets siste avslutning med et forsøk utenfor mot bortre kryss.
 31. Cornere uten tellende resultat36'

  Liverpool får to cornere i rask rekkefølge, men uten resultat. Det er nærmest da Joel Matip ikke får skudd fra omlag fem meter.
 32. Skudd fra Gomez25'

  Joe Gomez prøver seg fra skrått og nokså langt hold, og skuddet går en meter til side og en meter over mål.
 33. Ny stor sjanse for Liverpool! Mohamed Salah (Roberto Firmino)21'

  Flott spill da Firmino spiller Salah igjennom etter en vegg, men toppscoreren sender ballen noen centimetere utenfor det bortre krysset.
 34. Anullering! Sadio Mané (Andy Robertson)19'

  Et godt innlegg fra Andy Robertson fra venstresiden styres inn av Sadio Mané, men reprisene viser at dommeren gjør korrekt når han anullerer for offside.
 35. Kontring fra Leicester18'

  Jamie Vardy får et oppspill og er i ferd med å utfordre Dejan Lovren, men en dårlig touch fra spissen gjør at Lovren kan rydde opp.
 36. Farlig angrep fra Liverpool16'

  Det er tendenser til kaos i forsvaret til Leicester da Liverpool kombinerer raskt og har mange folk i feltet, men Milner kommer bare nesten til store sjanser to ganger.
 37. Langskudd fra Coutinho15'

  Philippe Coutinho skyter hardt, men fra nesten 30 meter og uten problemer for Schmeichel.
 38. Bare nesten for Salah11'

  James Milner finner Mo Salah med en gjennombruddspasning. Den hurtige angriperen får imidlertid ballen litt for mye ut til venstre og da avslutningen kommer har midtstopper Maguire rukket å komme tilbake for å blokkere.
 39. Milner får gult kort James Milner8'

  James Milner er for sent inn i en takling når Leicester angriper og må i dommerens bok.
 40. Salah brenner kjempesjanse! Mohamed Salah (Sadio Mané)7'

  Mo Salah finner seg plass inne i feltet etter forarbeid fra Firmino og Mané, men setter ganske utrolig ballen utenfor stolpen fra 5-6 meter.
  LeicesterHG2Salah.jpg
 41. 1-0 til Leicester! Målscorer: Jamie Vardy (Assist: Riyad Mahrez)3'

  Sjokk for The Kop da Leicester vinner ballen dypt inne på Liverpools halvdel, spiller ut til Mahrez som igjen finner Vardy rett foran mål.
  LeicesterHG0-1.jpg
 42. Angrep fra Leicester1'

  Leicester går ganske friskt til verks og er ikke så langt unna å bryte igjennom sentralt foran Karius.
 43. Kampen er i gang1'

  Da er vi i gang, med Virgil van Dijk på tribunen og Liverpool angripende mot Anfield Road End i 1.omgang.
 44. Karius tilbake i buret0'

  Loris Karius står mellom stengene mot Leicester. Ifølge Jürgen Klopp dreier det seg om "rotering".
  LeicesterHG1.jpg
 45. Før kampen

  Jürgen Klopp gjør fem bytter på laget fra siste kamp. Inn kommer Karius, Gomez, Lovren, Milner og Mané.


Skrevet av: Torbjørn Flatin tflatin
Siste Til vår nyhetsoversikt
15.12.2019 kl 21:55

Liverpools lege slutter i mars 2020

Andy Massey har fått ny jobb og vil ikke lenger være overhodet for det medisinske hos Liverpool FC.

+
15.12.2019 kl 19:27

Harvey Elliott og Rhian Brewster med mot Aston Villa i ligacupen

Curtis Jones og Neco Williams har reist til Qatar sammen med førstelaget, mens U23-trener Neil Critchley ser fram til å la resten av ungguttene prøve seg på

+
15.12.2019 kl 11:34

Curtis Jones imponerte før avreise til Qatar

Kaptein Curtis Jones scoret da U23 spilte uavgjort mot Chelsea.

+
15.12.2019 kl 09:18

Gini Wijnaldum er med i troppen som har reist til VM for klubblag

Liverpool tar med seg 20 spillere til Qatar.

+