– Beto er ute, men Calvert-Lewin kan bli klar

Sean Dyche holdt sin pressekonferanse og kom med siste nytt før kveldens Merseyside-derby.

Da Everton vant den ekstremt viktige kampen mot Nottingham Forest i helgen tok de et stort steg mot å beholde plassen i Premier League. Men de fikk også noen nye bekymringer på skadefronten.

Spissen Beto som de kjøpte fra Udinese for 26 millioner pund i fjor kolliderte med Morgan White-Gibbs og fikk en alvorlig hodeskade. Han skal ha vært bevisstløs, og forlot banen på båre med oksygenmaske. Beto skal være på bedringens vei, men protokollen for hjernerystelse vil gjøre ham uaktuell for de neste kampene.

Det bekreftet Everton-sjef Sean Dyche på pressekonferansen sin før Merseyside-derbyet onsdag kveld. Men Dyche hadde bedre nyheter om Dominic Calvert-Lewin som også så ut til å forlate kampen mot Forest med skade.

– Han håper at han kan være tilbake. Vi må vente og se, men forhåpentligvis, sa Dyche.

En annen som vil miste kampen er kaptein Seamus Coleman. Nathan Patterson, Dele Alli og Lewis Dobbin er ellers ute.

– Vi må vinne duellene

Det er ingen tvil om hva kampene mot Liverpool betyr for Evertons supportere, og en må forvente at det blir tøft og vanskelig på Goodison i kveld. Slik Dyche snakket på pressekonferansen, høres det ut som det skal trøs til i duellene.

– Det er et gammel begrep, men vinn hodeduellene, taklingene og spurtene. Det pleide å være det store da jeg spilte, og det er egentlig det fortsatt. Det er dine egne individuelle øyeblikk i kampene du må håndtere, uansett hvem du spiller mot. Det er slik i hver posisjon. Du kan vinne duellene dine på ulike måter. Dersom du er spiss kan du vinne den med å være smart heller enn fysisk, så det er ulike måter å vinne de kampene på, sier han.

– Du må kjenne din rolle mot den spilleren du møter, men du skal også dekke det sammen som lag. Så heller enn å bekymre deg for hver kamp i kampen, så må også laget henge sammen, så der blir fasongen på laget viktig. Taktikken og at vi har en fysisk prestasjon som gjør at vi kan løpe og dekke over banen. Du vil ha de individuelle kampene for hver spiller, men også henge sammen som lag. Dersom du får det til, har du en bedre sjanse for å få til det du ønsker, og det er seier, sier han.

På de 11 siste kampene på Goodison Park har Liverpool kun vunnet to. De røde er nødt å vinne i kveld dersom det skal være håp om å vinne Premier League-tittelen.

Everton - Liverpool spilles kl. 21.00, og vises på V Sport PL og Viaplay.

Skal være i direkte kontakt med Slot

Skal være i direkte kontakt med Slot

Arne Slot ser ut til å være den klare favoritten til å overta etter Jürgen Klopp. Her er det siste.

Nyheter 24.apr 08:45
«KLOPP - en historie om tro, håp og suksess»

Nå har vi kun to kamper igjen. Bestill boka nå og bli med i feiringen av en legendarisk manager

Dette er historien om 3189 dager med Klopp, og hvordan denne unike manageren og lederen brakte suksess og stolthet tilbake til Liverpool FC. Boka kan forhåndsbestilles nå.

Supporterklubben 11.mar 09:05