– Denne gruppen vil aldri slutte å kjempe

Andy Robertson maner til kamp i jakten på en perfekt sesongavslutning herfra og ut.

Andy Robertson var tydelig frustrert etter søndagens kamp mot Crystal Palace på Anfield, der han så sjanse etter sjanse bli misbrukt, samtidig som Liverpool nok en gang havnet under tidlig. De røde er nå nummer tre på Premier League-tabellen, og er igjen i en situasjon der de er avhengig av hjelp fra andre lag om det skal bli seriegull. 

I tillegg venter en voldsom oppgave i Bergamo på torsdag, der Liverpool skal forsøke å snu 3-0-ledelsen til Atalanta. 

– Vi har seks Premier League-kamper igjen, og en Europa League-kamp på torsdag der vi skal gi alt vi har. Denne gruppen vil aldri slutte å kjempe. Det er frustrerende å være der vi er nå, for vi skulle ikke ha havnet i denne situasjonen. Men nå er det sånn. Vi må levere perfekt herfra og inn, det er i alle fall helt sikkert. 

– Det er frustrerende å måtte belage seg på hjelp fra andre. Vi hadde det i våre hender, men det var lenge igjen av sesongen. Nå må vi bare kjempe sammen - på tribunen og på banen, i de siste kampene. Vi må forsøke å være positive og løfte garderoben. Mange er langt nede, enten fordi de har bommet på sjanser eller gitt bort ballen. Men vi må reise oss og gi alt på torsdag, sier skotten.

Umulig over tid

Liverpool er comeback-kongene i Premier League, men på et tidspunkt blir det for mye å be om å skulle snu hver eneste kamp. 14 ganger har de røde sluppet inn først i ligaen denne sesongen. Dobbelt så mye som for eksempel Arsenal. 

– Vi har snakket om det, og vi kan ikke belage oss på å gjøre et comeback hver gang. Det er umulig å gjøre det sesong etter sesong og kamp etter kamp. Vi må være frempå og få det første målet, men vi har ikke klart det. Vi startet for dårlig og Palace kunne ha ledet 2-0. Så skapte vi sjanser etter pause, og det er frustrerende at ingen av de gikk i mål, sier han. 

Robertson innrømmer at ingen på laget er stappfulle av selvtillit når de kommer til målsjanser for tiden. 

– Vi var ikke kliniske foran mål, og det har vært historien de siste kampene. Da vinner man heller ikke kamper. Vi hadde seks-syv store sjanser innenfor sekstenmeteren, og vi klarte ikke sette dem. Derfor står vi her og snakker om et tap, sier han.

For Liverpools del handler det nå om å nullstille inn mot returoppgjøret i Bergamo. Forrige gang de røde gjestet Stadio Atleti Azzurri d'Italia ble det 5-0-seier, riktignok for tomme tribuner.

Gikk på smell tre dager før returkampen i Bergamo

Gikk på smell tre dager før returkampen i Bergamo

Et toppet Atalanta-lag ledet 2-0 til pause, men kastet vekk to poeng mot nedrykkstruede Verona.

Nyheter Man. 15.04. 22:50
Daily Mail: «Liverpool vil ikke stå i veien for en overgang til sommeren»

Daily Mail: «Liverpool vil ikke stå i veien for en overgang til sommeren»

Har Caoimhin Kelleher spilt sin siste kamp i Liverpool-trøyen?

Nyheter Man. 15.04. 21:31