Kan dette være årsaken til den plutselige formsvikten?

Pep Guardiola og Mikel Arteta har vært svært frustrert over kampprogrammet den siste uken, men ingen har hatt mindre restitusjonstid enn Jürgen Klopps mannskap.

Exit i FA-cupen, to knepne seire mot Brighton og Sheffield, uavgjort mot Manchester United, 0-3 mot Atalanta, 0-1 mot Crystal Palace, og endelig en seier mot Fulham. Liverpool har vist alt annet enn fantastisk form den siste måneden.

Mange har kanskje spurt seg hvorfor de røde plutselig ser ut som et helt annet lag. Ødela landslagspausen momentumet fra tidligere i sesongen? Har rytmen forsvunnet nå som de fleste spillerne har kommet tilbake? Svaret kan være langt enklere enn som så.

– Det er uakseptabelt å la oss spille i dag. Det er umulig, for spillernes helse. Det er ikke normalt. 120 minutter mot Real Madrid, vi ryker ut. Jeg det at dette landet har et spesielt forhold til FA-cupen, men jeg sier dette for spillernes helse, sa Pep Guardiola etter 1-0-seieren over Chelsea, en kamp som ble spilt 66 timer etter oppgjøret mot Real Madrid.

– Det handler ikke om oss, Pep eller meg selv. Dette handler om spillerne. Du kan ikke møte klubber som har syv dager med restitusjon, mens andre bare har tre dager på grunn av andre turneringer, sa Arteta om Guardiolas frustrasjon.

Sannheten er likevel at det er Jürgen Klopp og Liverpool som har hatt minst restitusjonstid denne sesongen. Det viser statistikken til Opta, med et snitt på 116 timer og 18 minutter hviletid (4,83 døgn) mellom kamper. Er det bærekraftig i lengden? Kanskje ikke.

Skadetrøbbel

I tillegg til en kortere restitusjonstid, har Liverpool slitt enormt med skader, i sterk kontrast til Manchester City og Arsenal.

Førstnevnte har hatt lengre skader på Erling Haaland og Kevin de Bruyne tidligere i sesongen, men ellers har Guardiola stort sett hatt mange spillere å velge mellom i de fleste kampene.

Mikel Arteta har kanskje vært «heldigst» av alle. Gabriel Jesus er den eneste spilleren av de faste som har vært ute lenge, ellers har spanjolen hatt de fleste spillerne tilgjengelig i majoriteten av sesongen.

Slik har det ikke vært for Liverpools del, som har hatt lange skadeavbrekk på Alisson, Thiago, Joel Matip, Andy Robertson, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota for å nevne noen.

De siste ukene har de rødes spill vært preget av mye slurv, svakere innsats og misser i avgjørende øyeblikk. Kjennetegn som beskriver et lag som sliter med fysikk, form og tretthet. Nå fikk heldigvis mange hvile mot Fulham, så kanskje det er mulig å snu trenden i siste time?

Hviletid mellom kamper 2023/24

1 - Liverpool, 116 timer (53 kamper)

2 - Manchester City, 121 timer (52 kamper)

3 - Aston Villa, 124 timer (50 kamper)

4 - West Ham, 127 timer (49 kamper)

5 - Newcastle, 134 timer (45 kamper)

6 - Arsenal, 135 timer (47 kamper)

7 - Brighton, 137 timer (44 kamper)

8 - Manchester United, 137 timer (45 kamper)

9 - Chelsea, 140 timer (44 kamper)

10 - Fulham, 148 timer (42 kamper)

Kilde: Opta

Liverpool trosset statistikken mot Fulham

Liverpool trosset statistikken mot Fulham

Liverpool tok tre viktige poeng mot Fulham etter å ha ristet av seg xG-spøkelset.

Nyheter 23.apr 12:10
Nå henger Hulls playoff-drømmer i en tynn tråd, til tross for Carvalhos storspill

De utlånte:Nå henger Hulls playoff-drømmer i en tynn tråd, til tross for Carvalhos storspill

Portugiseren gjør alt kan kan for å ende blant de seks beste i Championship, men det spørs om det holder.

Nyheter 23.apr 10:44