– Han vil være blant de managerne vi husker i evig tid

Alisson ble hentet av Jürgen Klopp for snart seks år siden. I ettermiddag er den fantastiske reisen over.

Søndag ettermiddag blir Alisson en av mange Liverpool-spillere som skal ta farvel med sin mangeårige sjef. Brasilianeren ble hentet av nettopp Jürgen Klopp tilbake i 2018, og siden har duoen vunnet samtlige trofeer som kan vinnes sammen.

Om bare noen få timer er den reisen over for både Klopp og hans trofaste keeper. I et intervju med Liverpoolfc.com snakker keeperen om hvor vanskelig det er å håndtere slike situasjoner.

– Jeg kan fortelle av egen erfaring at disse øyeblikkene er svært vanskelige, det å ta farvel. Men alle vil være i den stemningen, og det vil bli følelsesladet. Jeg tror man blir emosjonell når man faktisk innser hvor god ånden er og hvor bra reisen har vært, starter Alisson.

– Treneren ga ikke bare spillerne muligheten til å være en del av dette suksessfulle laget, men han ga også den følelsen til supporterne. Han fikk også supporterne til å føle seg som en del av gjengen. Jeg tror det er hovedårsaken til at alle vil være svært emosjonelle.

2018: Alisson har vært en svært viktig del av Jürgen Klopps suksessfulle Liverpool-lag. Søndag kveld er reisen over.

2018: Alisson har vært en svært viktig del av Jürgen Klopps suksessfulle Liverpool-lag. Søndag kveld er reisen over.

Det er ingenting som tyder på at Alisson har tenkt å gi seg i Liverpool med det første, så det vil bli svært rart for ham når han igjen trakker inn på AXA til sommeren. Da er nemlig ikke Jürgen Klopp klar for å ta ham imot med åpne armer.

– Alle her i bygningen (AXA) vil føle på hans avgang og hele stabens. Den mannen har skapt en ekte arv her. Arv varer også lenger enn trofeer... han vil være evig. Han vil være blant de managerne vi husker i evig tid, spesielt her i klubben, sier 30-åringen.

En solid milepæl

Den allsidige Liverpool-målvakten fikk riktignok tid til å spille over 200 ligakamper for Jürgen Klopp før tyskeren nå forlater klubben. Han er en av få keepere i de rødes historie som har klart å nå et så høyt tall.

– Jeg er veldig stolt. Dette har vært en fantastisk reise med Liverpool. Å spille 200 kamper i Premier League, som er en av de beste ligaene i verden, er en stor ære for meg. Jeg er evig takknemlig for at klubben ga med denne muligheten.

Flest ligakamper for Liverpool (keepere)

470 - Ray Clemence (48,6% cleen sheets)

440 - Bruce Grobelaar (42,5% cleen sheets)

430 - Elisha Scott (29,27% cleen sheets)

322 - Arthur Riley (20,41% cleen sheets)

306 - Tommy Lawrence (34,1% cleen sheets)

285 - Pepe Reina (44,9% cleen sheets)

219 - Sam Hardy (26,3% cleen sheets)

214 - David James (36,2% cleen sheets)

200 - Alisson Becker (42,4% cleen sheets)

155 - Simon Mignlet (31,9% cleen sheets)

Etter flere år som Roma-keeper i den italienske hovedstaden, fikk nok brasilianeren kjenne på det fysiske spillet i engelsk fotball ganske kjapt. Det har riktignok ikke påvirket ham nevneverdig.

– Dette er den mest konkurransedyktige ligaen i verden. Jeg har bare spilt i Italia og Brasil, og det er gode ligaer også, men på helt ulike måter og nivåer. Det er her de beste spillerne i verden spiller for øyeblikket.

Alisson vil sannsynligvis starte mellom buret i Jürgen Klopps siste kamp i karrieren. Liverpool - Wolverhampton sparkes i gang søndag kl. 17.00, og sendes direkte på V Sport PL 2 og Viaplay.

Dette skriver Jürgen Klopp i sitt siste kampprogram

Dette skriver Jürgen Klopp i sitt siste kampprogram

Liverpool-sjefen takker trenerne, eierne, supporterne og klubben for åtte fantastiske år.

Nyheter 18.mai 16:34
Hvem fortjener å få plass i Jürgen Klopps siste lagoppstilling?

Hvem fortjener å få plass i Jürgen Klopps siste lagoppstilling?

En æra er over når Wolverhampton gjester Anfield. Sett opp ditt lag til kampen nå!

Velg lag 18.mai 15:30