Kunne blitt Liverpool-spiller for ti år siden. Nå er han «glemt» hos byrivalen

Dele Allis karriere kunne kanskje sett annerledes ut om møtet med Brendan Rodgers hadde endt med en overgang til Liverpool.

Dele Alli gjestet mandag Sky Sports i Monday Night Football, og i samtale med Jamie Carragher og programleder David Jones fortalte 28-åringen at han for ti år siden var nære ved å signere for Liverpool, og at han hadde et møte med Brendan Rodgers i forbindelse med en kamp Liverpool spilte i London. Alli var på den tiden en lovende unggutt som spilte for MK Dons. 

– Jeg møtte Brendan Rodgers, og vi hadde en samtale, men det førte aldri til noe, sier Alli om møtet i 2014, sesongen der Liverpool kjempet om seriegullet under Rodgers' ledelse. 

Midtbanespilleren kan ikke komme på en konkret grunn til at overgangen aldri skjedde. 

– Jeg følte jeg var klar for å ta steget, men av en eller annen grunn skjedde det ikke. Jeg tror alt skjer av en grunn, så kanskje ikke det hadde gått like bra om jeg dro til Liverpool i stedet for Tottenham. 

Dele Alli slo gjennom som unggutt i MK Dons.

Dele Alli slo gjennom som unggutt i MK Dons.

Alli valgte i stedet å bli værende i MK Dons også gjennom sommeren 2014, før han ble hentet til Mauricio Pochettino og Tottenham i januarvinduet i 2015. Han ble lånt tilbake til MK Dons resten av den sesongen, før han slo gjennom for alvor for Tottenham de neste årene. 

– Jeg valgte Tottenham på grunn av hvem som var manager der. Det var en spillestil som passet meg godt. 

Karrieren har ikke gått etter planen

Jamie Carragher forteller at det ofte ble sendt meldinger blant hans Liverpool-venner om at de gjerne skulle hatt Alli i stallen hver gang han scoret for Tottenham, og at han har en vond spiller å møte. Men i Allis kanskje største kamp som spiller, Champions League-finalen i 2019, var det Liverpool som stakk av med seieren.

Siden den gang har karrieren til Alli ikke vært noe å skrive hjem om, og han har nærmest blitt en glemt spiller i engelsk fotball. Han har bare spilt 113 kamper siden sommeren 2019. Skader har ødelagt mye, men han har også vært åpen om at han har slitt med sin mentale helse de siste årene. Nedturen begynte for alvor da Pochettino fikk sparken og ble erstattet av José Mourinho i Tottenham. Han fikk aldri tillit hos portugiseren.

I januarvinduet for to år siden sluttet Alli seg til Everton, men han har bare spilt 13 seriekamper for Liverpools byrival siden overgangen. Utlånet i Besiktas forrige sesong ble heller ikke særlig vellykket, og nå har han ikke spilt fotball på over et år som følge av en avrevet muskel. 

Han er på utgående kontrakt etter sesongen, men har ikke gitt opp drømmen om å returnere til toppen. Han drømmer om å spille seg inn i Englands tropp til VM i 2026. Om Liverpool er interessert i tjenestene til Alli denne gangen er nok heller tvilsomt, men vi kan jo uansett håpe at han kommer tilbake.

Gjennomsnittet er på 38 prosent. Darwin Nunez er ikke i nærheten

Gjennomsnittet er på 38 prosent. Darwin Nunez er ikke i nærheten

Darwin Nunez har den klart verste omsetningen blant spillerne som har fått like mange store målsjanser i Premier League de siste 13 årene.

Innsikt 16.apr 10:37
– Denne gruppen vil aldri slutte å kjempe

– Denne gruppen vil aldri slutte å kjempe

Andy Robertson maner til kamp i jakten på en perfekt sesongavslutning herfra og ut.

Nyheter 16.apr 09:00