– Jeg forventet å bryte sammen, men det skjedde ikke

Jürgen Klopp har fullført sitt siste intervju som Liverpool-manager.

Nå er det over. Jürgen Klopp er ferdig som manager for Liverpool Football Club. 2-0-seieren mot Wolverhampton, og de fantastiske scenene etter kampslutt, ble også en verdig avslutning på en fantastisk karriere.

Nå er det tid for fest, ferie og Champions League-finale med Dortmund for Klopp, som nylig har hatt sitt siste intervju som Liverpool-sjef.

– Først og fremst gratulerer til Manchester City (vant ligatittelen). Vår kamp? Det var en fantastisk atmosfære og virkelig god fotball. Jeg forventet å bryte sammen, men det skjedde ikke. Jeg har snart vært her i et tiår. Det er en lang del av livet.

Få minutter tidligere hadde Klopp holdt sin tale foran Anfield-publikumet, og da valgte like greit sjefen selv å annonsere at Feyenoord-sjef Arne Slot ville ta over hans plass.

– Jeg tenker ikke på meg selv som så viktig (i denne klubben). Jeg er også veldig fornøyd med valget klubben har tatt (med å ansette Slot) De vil nok gjøre noen småjusteringer her, men det trengs ikke en total fornyelse av denne klubben.

Trodde han ville få sparken

Premier League-managere overleverer sjelden så lenge som Jürgen Klopp har gjort hos de røde. Tyskeren forventet ikke at dette ville bli enden på visen da han først kom til klubben i 2015.

– Det har vært en lang vei frem mot denne avslutningen. Jeg trodde ærlig talt at jeg ville få sparken på et tidspunkt. Det har vært mange dårlige øyeblikk, og når du er midt oppi det, glemmer du ofte hvor flott det faktisk har vært også.

– Jeg er veldig glad for at jeg er en del av historien til denne klubben. Det er akkurat slik det skal føles. Jeg synes virkelig synd på dem som mener vi ikke vant nok trofeer, for alt handler om reisen.

Mange supportere har også vært kritisk til Liverpools pengebruk under Klopp. Mens rivaler som Manchester United, Manchester City og Chelsea har kastet rundt seg med store summer, har de røde drevet klubb på en helt annen måte.

– Hva vil dere som sier det? Vi har utviklet oss til dette punktet, og slik jeg forstår det er dette Liverpool-måten. Å komme på tredjeplass i denne sterke ligaen er en prestasjon, og jeg er veldig fornøyd med det, avsluttet han.

Dette sa Jürgen Klopp i talen til Liverpool-supporterne

Dette sa Jürgen Klopp i talen til Liverpool-supporterne

Liverpool-sjefen oppfordret supporterne til å støtte den nye manageren, slik som alle hadde støttet ham.

Nyheter 19.mai 20:03
Klopp fikk hele Anfield til å synge for Arne Slot

Klopp fikk hele Anfield til å synge for Arne Slot

Tyskeren kjørte sin egen Arne Slot-bekreftelse midt i avskjeden.

Nyheter 19.mai 20:15