Jürgen Klopps Liverpool

Vi har gått i fotsporene til Jürgen Klopp gjennom Liverpool by.

Jürgen Klopp kom til Liverpool i oktober 2015, og har på åtte og et halvt år i Merseyside satt sitt preg på byen.

Fant sitt hjem – og sin stampub

Da Klopp og kona, Ulla, først kom til Liverpool, flyttet de midlertidig inn på hotellet Hope Street Hotel i Hope Street. Den første tiden fikk de muligheten til å bruke byen litt – de ble kjapt observert på den italienske restauranten The Quarter, og med en øl og en sigarett utenfor Old Blind School (nå The Florist) i Hardman Street.

Etterhvert flyttet de til Formby. Det var Steven Gerrard som først bodde i palasset på den svært velstående adressen Victoria Road. Tidligere Liverpool-manager Brendan Rodgers kjøpte huset fra Gerrard, og da Rodgers fikk sparken i Liverpool, leide han ut huset sitt til Klopp.

Høsten 2019 kjøpte klubben huset fra Rodgers, og lot Klopp bo der gratis. Huset vil fortsatt være klubbens eiendel når Klopp flytter ut og blir mest sannsynlig det nye hjemmet til Arne Slot.

Klopp har brukt nærområdet i Formby mye, og puben The Freshfield har vært hans stampub. Her ble han blant annet observert i selskap med Steven Gerrard, like før finalen i Paris. Formby er også kjent for sine flotte strender og skogområder, hvor de har røde ekorn. Det høres kanskje ikke veldig eksotisk ut for en nordmann, men røde ekorn er det svært få igjen av i Storbritannia etter at de større, grå ekornene kom fra USA.

Klopp har levd livet stort sett som normalt i Formby, og er ofte å se i skogområdene på tur med hunden sin. Løypa «Fisherman’s Path» skal ha vært hans foretrukne.

Utdrikningslaget som overrasket Jürgen’s

I et intervju med the Anfield Wrap denne uken, fortalte Klopp at han skulle ønske han fikk se mer av byen i løpet av de årene han har bodd her, men at det ikke har vært mulig på grunn av den statusen han har. Han fortalte dog at da han og Ulla bodde i en leilighet ved Sefton Park den første tiden, så hendte det at de gikk på en spasertur inn i sentrum på kveldstid.

Men, Klopp har vært på steder i byen i forbindelse med arrangementer med laget og klubben. Restauranten Bacaro, i Castle Street, var lenge hyppig brukt av klubben til forskjellige anledninger. Han ble blant annet fotografert på vei ut med hendene fulle av ølflasker under Ian Ayres avskjedsfest i 2017.

I april 2022 sjokkerte Klopp gjestene på Jürgen’s Bierhaus på the Strand – en pub dedikert til han. Klopp var i utdrikningslaget til trener Vitor Matos, og gruppen kjørte rundt i Liverpools lagbuss. Tidligere på dagen hadde de spilt bowling på PINS Social Club i Duke Street, og senere dro de til Bacaro for middag. Men før det, klarte de ikke dy seg. De fikk bussjåføren til å stoppe like utenfor inngangen, og inn marsjerte de til gjester og ansattes store glede. Alle trodde det var en lookalike, før det gikk opp for dem at dette var ekte vare. Klopp stilte villig opp på bilder med de heldige.

I 2022 ble han tildelt «Freedom of the City of Liverpool», som en takk for hans eksepsjonelle bidrag for byen og dens innbyggere.

– Da jeg hørte denne nyheten måtte jeg bruke et par minutter på å ta det inn. I min jobb får jeg mange forskjellige typer nyheter, men dette var definitivt et wow-øyeblikk, sa Klopp til liverpoolfc.com.

Tidligere har Andrew Devine vunnet prisen. Han gikk bort i 2021, og ble det 97. offeret av Hillsborough-tragedien. Sir Kenny Dalglish har også fått den tildelt.

Kynisme var aldri Jürgen Klopps sterkeste side

Kynisme var aldri Jürgen Klopps sterkeste side

Liverpool-sjefen har vært svært lojal mot sine egne spillere på Anfield.

Innsikt 16.mai 13:37
Slik følger du Jürgen Klopps siste kamp på Viaplay

Slik følger du Jürgen Klopps siste kamp på Viaplay

Avskjeden fra Anfield vil sendes i sin helhet, både under og etter kampen.