-Alltid vært angrepsvillige

Houllier slår tilbake mot ekspertene. Skryt til Kewell. Riise klar for oppgaven. Kanskje mer frispark-moro i vente fra nordmannen. Raven til Russland. Gillespie ute en måned.

Gerard Houllier prøver å motbevise påstander om at han har innført en mer angrepsrettet filosofi med de røde denne sesongen. Både supportere og eksperter er meget tilfredse med at de røde skaper mange sjanser og at de også har begynt å score en del mål i de siste kampene, men manageren insisterer på at dette ikke har kommet som følge av endret taktikk. "Vi har alltid vært et angripende lag og vi har alltid skapt sjanser. Jeg vet at statistikk tilhører fortiden, men forrige sesong var det bare Manchester United som hadde flere skudd på mål enn oss. Det var kamper sist sesong vi burde ha scoret fem, men vi fant ikke den siste avgjørende touchen. Vi var ikke gode nok foran mål, men sjansene fantes. Denne sesongen er vi allerede på toppen av tabellen når det gjelder laget med flest avslutninger. Vi har hatt 90 skudd mot mål på fem kamper, og tatt i betraktning at tre av disse er borte er det ingen dårlig statistikk. Det er et gjennomsnitt på 18 skudd per kamp. Harry Kewells inntreden har hjulpet oss. Han har nettet i de to siste kampene og har vært involvert i noen av de andre målene. Etter hver kamp som går vil samspillet hans med de andre spillerne bli bedre og bedre og vi blir belønnet for det."

Med Jamie Carragher ute i seks måneder vil det i utgangspunktet være John Arne Riise som skal bekle rollen på venstrebacken. Nå får sunnmøringen muligheten til å vise seg frem etter å ha startet på benken i de siste tre kampene. Houllier håper at 22-åringen kan bli vår Roberto Carlos. "John Arne Riise kom inn mot Blackburn forrige uke og gjorde det veldig bra. Han kommer til å spille en del fremover etter skaden til Carra. Den enes død er den andres brød. Riise er en god forsvarsspiller, men jeg synes at han av og til må ha mer troen på seg selv. Han kan bli lik Roberto Carlos for oss på venstresiden. Han kan bevege seg framover og bakover på banen, han kan score mål, og han kan skape målsjanser."

John Arne Riise er klar får å ta over plassen til Carragher og håper mer enn gjerne at han får sjansen til å lagee flere frisparksmål, som mot Manchester United for to år siden. "Den scoringen er noe jeg alltid kan se tilbake på, men siden det skjedde en gang, er det lett for folk å forvente at det skjer hele tiden. For å være ærlig, har jeg lagt en del press på meg selv for å prøve å gjenta det. Jeg vil like å kunne score flere mål som det. Men det er ikke ofte man treffer ballen så godt at den går inn oppe i krysset.  Nå har jeg trent frispark sammen med Danny Murphy, og jeg ønsker mer variasjon.  Jeg prøver å utvikle meg så jeg ikke bare satser på styrke, men jeg skal prøve å skru ballen oftere rundt muren."

Etter en skuffende sesong i 2002/03 håper nordmannen at han denne sesongen vil komme opp på et høyere nivå. "Jeg tror jeg må bli mer stabil. Engelsk fotball er trolig den tøffeste i verden. Nå er jeg inne i min tredje sesong i dette landet og jeg vet hva som forventes. Jeg er sikker på at dette kan bli en god sesong for meg og laget. "

Riktignok startet det ikke så godt verken for han eller laget, men han er svært filosofisk på hvorfor han ikke har spilt i det siste. "Hvordan kan man forvente at det gjøres endringer på laget når guttene spiller så bra. Jeg har vært ute i tre kamper, men jeg har hele tiden arbeidet knallhardt i påvente av en sjanse. Det har ikke vært lett å forandre på laget etter de resultatene og de prestasjonene vi har vist. Så jeg er enig i avgjørelsen. Jeg spilte for landslaget før kampen mot Tottenham og sjefen sa at han ville spare meg. Med en gang det skjedde begynte laget å spille virkelig godt og man vet at det blir vanskeligere å komme inn igjen, og det er slik det bør være. Så lenge laget spiller bra, er jeg fornøyd med det. Selvsagt håper jeg at jeg får sjansen igjen og  da vil jeg være klar."

Med Carragher ute håper Riise at han vil vise seg fra sin beste side slik at tapet av Carragher ikke blir så merkbart. "Jeg er den første til å innrømme at Carra er en bedre forsvarer er enn meg. Han er den verste spilleren å spille mot fordi han er så vanskelig å passere. Men min styrke er mer i det offensive. Jeg har jobbet hardt for å forbedre meg defensivt og jeg har lært mye av Carragher, spesielt i det å plassere seg. "

Men Riise tar ingenting for gitt mot Leicester i morgen. "Leicester knuste Leeds, så vi vet at det ikke blir lett. Dersom jeg var på det gjestende lag på Anfield, ville jeg vært mer klar for kampen enn mot andre lagene i ligaen. Det er slik andre lag føler når de møter oss.

Han synes at laget nå har mange spennende spillere og liker den offensive stilen. "Med Steve Finnan på høyre back og meg selv på venstre, tror jeg vi får lov til å gå mye fremover. Systemet har fungert veldig godt i de siste kampene fordi vi har så mange offensive spillere. Jeg tror dere kommer til å se mer god fotball fra oss. Vi har flere måter å spille på nå og det kommer til å gjøre oss farligere denne sesongen." 
 
Raven uttatt på England U19
Forsvarspilleren David Raven er tatt ut på England U19 som nå befinner seg i Russland for første gruppespill iEM-kvalifiseringen. England møter Liechtenstein i morgen, Andorra på mandag, før miniturneringen avsluttes med "puljefinale" mot Russland onsdag. De to beste lagene, samt beste gruppetreer, går videre til 2.kvalifiseringsrunde. Sluttspillet arrangeres i Sveits til sommeren.

Gillespie ute en måned
Liverpool U19 tar i mot Derby, som slo Everton 4-1 lørdag, på akademiet i morgen kl. 12.30. John Owens disipler er fortsatt ubeseiret denne sesongen til tross hele seks innslupne mål på tre kamper. Første seieren ble notert mot Huddersfield sist helg. Toppscorer Stephen Gillespie pådro seg en hamstring-strekk på reservelaget forrige tirsdag og vil ikke være tilgjengelig på over en måned. Ellers meldes det om et skadefritt mannskap. U17 gjester Nottingham Forest.