- Manageren har beskyttet oss vel mye

Murphy sier Houllier pleier å komme med kritikken internt i gruppa. Men av og til trengs det å gå ut offentlig som etter Bolton-kampen. Spillerne har også ambisjoner om CL, ikke bare David Moores! Må ta maks poeng i jula.

Gerard Houllier går sjelden ut og kritiserer sitt eget lag etter svake forestillinger. Så det var ikke rart at mange ble overrasket da franskmannen gjorde nettopp det etter tapet mot Bolton i Carling Cup. Murphy avslører imidlertid at sjefen som oftest holder kritikken internt i gruppa for å beskytte spillerne. Men av og til er det godt å få en oppvekker.

 

- Jeg synes sjefen muligens har beskyttet oss vel mye i det siste. Vi har hatt mange møter over de senere årene hvor vi har blitt fortalt noen sannheter, men manageren har alltid holdt det privat. Jeg tror spillerne alltid har respektert ham for det, men det kommer til et punkt hvor står fritt til å gå ut offentlig med sine synspunkter.  Jeg kan bare snakke for meg selv, men jeg tror jeg er den typen individ som svarer best med et spark bak enn et klapp på ryggen. Hver spiller er forskjellig, men jeg tror når man spiller på dette nivået og ikke gjør jobben, må man akseptere en overhøvling nå og da. Når jeg ser på min egen form på begynnelsen av sesongen, tror jeg at jeg var for trygg. Jeg hadde en god sesong sist år og trolig trodde jeg at det kom til å gå slik igjen, da jeg virkelig trengte å gjøre mer for å holde meg på et topp nivå. Jeg var litt likegyldig, hvis jeg er ærlig om det. Det gode med vår trenerstab er at de forteller deg hva de synes, men de er konstruktive, uttaler Murphy til Liverpool Echo.

 

Murphy hadde en tung start på sesongen, men i de siste kampene har han vist langt bedre takter. Han påpeker at det ikke bare er formannen som ønsker plass i Champions League, men at spillerne er ivrige etter å komme inn i det godeselskap igjen.

- Jeg synes jeg spiller langt bedre. Jeg har klart å score fem mål på de ti siste kampene. Hvis jeg kan fortsette med den frekvensen, slår jeg antallet fra forrige sesong. Når man scorer mål, gir det deg selvtillit og hele spillet ditt profitterer på det.  Det er viktig for laget å prestere. Men dersom alle gjør sin jobb som individer, vil laget spillet bedre og resultatene vil komme. Uten mangel på respekt for de lagene vi nå skal møte må en klubb med våre ambisjoner ta maksimum med poeng over juleperioden. Det har vært mye fokus denne uken på hva vår styreformannn sa om Champions League. Jeg tror formannen kommentarer bare understreker at selv om vi må være realistiske og akseptere fjerde, så ønsker vi å gjøre det bedre. Jeg tror at noe som kanskje har blitt oversett i dekningen er at alle spillerne også ønsker å være med i Champions League. Alle i Liverpool deler den samme ambisjonen. Ønsket om å kvalifisere seg for Champions League denne sesongen er ingen steder større enn hos spillerne. Vi vet at dersom vi ikke klarer fjerde plass, har vi mislykkes. Det er ikke lenge siden vi var i kvartfinalen i Champions League og kjempet med Arsenal om tittelen. Det er der vi ønsker å komme igjen, men vi ønsker å ta enda et steg videre, utdyper midtbanespilleren.

 

I morgen står Southampton på tur, et lag man ikke skal kimse av.

- Southampton er et undervurdert lag. Jeg så dem slå Manchester United tidligere i sesongen, og deres arbeidsmoral var utrolig. Det er en slik kamp vi ikke kan bli overmodige. Og det skal vi ikke bli, avslutter murphy.