- Vi har en kvalitetstropp

Ifølge Houllier ordner alt seg når spillerne vender tilbake fra skade. Midtbanen må score mer. Ingen hjelp fra Dave Jones & co. Tv-avtalen ikke drastisk redusert. Utlånte Mellor med nettkjenning. Reservelaget tar vinterpause på 5.plass.

Gerard Houllier mener at han råder over en kvalitetstropp og påpeker at man fortsatt har godt heng på 4.plassen. Så fort spillerne blir skadefrie vil spillet og resultatene automatisk komme.

- Det er viktig at vi holder gapet opp til 4.plassen så lite som mulig inntil vi har spillerne tilbake. Hvis vi innehar samme posisjon i midten av januar, så vil jeg bli glad. Jeg vet nemlig at når vi har alle spillerne skadefrie så vil vi tenne på alle pluggene igjen. Ikke glem at vi bare er tre poeng bak 4.plassen. Hadde vi slått Southampton med et par mål sist helg så hadde vi vært på fjerde. Istedenfor tapte vi og datt ned til niende. Så jevnt er det. Jeg vet at vi vil bli bra når vi får nøkkelspillerne tilbake – og alle i klubben vet det også. Vi har en kvalitets tropp. Men når man mangler stjernespillere, så merker man det. Jeg er glad for at spillerne denne uken har gått ut og fortalt hvordan vi holder sammen. Vi liker utfordringen som ligger foran oss og vi tar den. Vi trenger bare å vise litt mer stabilitet, sier Houllier.

 

Flere mål fra midtbanen etterlyses

Manageren ønsker flere mål fra sine midtbanespillere. Ineffektivitet har preget mye av Liverpools sesong, og angrepsspillet lider for tiden av savnet av Michael Owen, Harry Kewell og Milan Baros. Manageren oppfordrer nå midtbanespillerne til å sørge for flere scoringer.

- Vi trenger mål fra overalt, men jeg ønsker at midtbanen skal stå for 40 mål per sesong. Da vant ”the treble” scoret de 50 av våre 127 mål den sesongen, uttaler franskmannen.

Håpet er at Steven Gerrard, som kun har scoret på straffe mot Birmingham, vil finne veien oftere nettmaskene etter Dietmar Hamanns gjeninntreden i den defensive midtbanerollen.

 

Liten hjelp å vente fra Wolves

Med kun en ligaseier på de fem siste kampene, og et ydmykende hjemmetap mot Southampton forrige helg, er de røde tvunget til å hente seg tre poeng på Molineux Ground i morgen. Wolverhampton-manager Dave Jones uttrykker imidlertid at en hardt presset Gerard Houllier ikke kan forvente noen hjelp fra ”ulvene” i morgen.

- Jeg kjenner Gerard, jeg liker ham og jeg respekterer ham. Det er ikke lenge siden jeg fikk en fantastisk telefonsamtale fra Gerard som betydde mye for meg. Det var om noe privat, som jeg ønsker å beholde privat, men samtalen setter jeg veldig stor pris på. Jeg er klar over hva folk sier – at han er like ved å få sparken, særlig hvis vi vinner. Men han kommer ikke til å hjelpe meg på lørdag, og jeg kommer helt klart ikke til å hjelpe ham. Vi trenger poengene mer enn og vi trenger å begynne å vinne kamper. Hvis han taper vil presset bare øke og øke, men vi kan ikke bli forstyrret fra målet vårt om tre poeng, sier Dave Jones. Wolverhampton har ikke vunnet siden oktober og har sluppet inn 13 mål på de siste tre kampene.

 

Tv-avtalen reduseres ikke dramatisk

Etter at det ble klart at BSkyB må selge åtte Premier League-kamper i den nye tv-avtalen til en konkurrent, fryktet også flere klubber at BSkyB kom til å betale langt mindre enn de £1024M som først avtalt. BSkyB håper å redusere avtalen med £50M over de neste tre årene, mens Premier League har fortalt klubbene at de må budsjettere med £30M totalt, det vil si £1,5M pr. klubb. Klubbene håper imidlertid å ta igjen for det tapte når tv-rettighetene skal selges til utlandet. Disse ble solgt for rundt £178M sist, men forventer å få inn mer denne gangen.

 

Mellor med nettkjenning

Utlånte Neil Mellor scoret for West Hams reservelag da de spilte 1-1 mot Charlton. Det var ungguttens første hele kamp etter å ha vært ute i lengre tid grunnet en flenge i foten. Etter rapportene å dømme har han ikke  fått noen reaksjon på skaden. Mellor er på lån til West Ham ut sesongen, og det finnes ingen muligheter for å tilbakekalle ham..

 

Reservelaget tar vinterpause

Med denne ukens kamper ferdigspilt tar FA Premier reserve League vinterpause fram til uke 3. Hugh McAuleys elever inntar en 5.plass på tabellen, kun tre poeng bak Manchester United på 2.plass. Aston Villa er suverene på topp. Liverpool spiller neste kamp tirsdag 13.januar borte mot erkerival og tabellnabo Everton.