Babbel: -Ingen planer om å forlate Anfield

Babbel slår tilbake mot rykter. Thompson hyller Diouf. Spurs-duo med karantene mot LFC.

Markus Babbel avkrefter påstander som sier at tyskeren er klar til å forlate klubben etter at forholdet til Gerard Houllier visstnok skal ha kjølnet.

"Jeg aner ikke hvor disse ryktene kommer ifra. Jeg har en tre års kontrakt og har absolutt ingen planer om å forlate Liverpool til sommeren. Alt jeg vet er at klubben ikke ønsker å kvitte seg med meg, men de vil heller gi meg den tiden jeg trenger for å komme tilbake i form igjen", sier 30-åringen.

Babbel var nesten et helt år borte fra fotballen grunnet Guillan-Barre-syndromet, men han har gjennom hele sykdomsperioden blitt støttet fullt ut av klubben. Han har ikke spilt på førstelaget siden han ble byttet ut mot Aston Villa i Worthington Cup i desember, men har figurert i alle reservelagskampene etter nyttår. Forsvareren beskriver sitt forhold til Gerard Houllier som "helt normalt" og insisterer på at han er fornøyd med å spille på reservelaget om dagen.

"Jeg tror det er riktig for meg å spille for reservene, men bare på grunn av at den nødvendige stabiliteten mangler. Jeg trenger kamptrening og det er den beste måten å få det på," avslutter tyskeren. Babbel begynner for øvrig en tre kampers karantene fra og med mandag og han vil i den perioden verken være tilgjengelig for reservene eller førstelaget.

Assistentmanager Phil Thompson beskriver El Hadji Dioufs arbeidskapasitet som forbløffende. Den senegalesiske landslagsspilleren la ned en utrettelig innsats mot Manchester United søndag. Og Liverpool tror nå at Diouf vil ha en viktig rolle i de gjenstående kampene denne sesongen. Thompson sier: "Diouf har ikke fått den publisiteten han fortjener. De siste seks til åtte ukene synes jeg hans prestasjonsnivå har vært fabelaktig. Hans teknikk og dyktighet er toppklasse. Hva som har varmet mest er hans arbeidskapasitet. Den er forbløffende. Som en høyremidtbanespiller kommer han på riktig side og angriper. Han haster hjem og han herjer og tackler, og fansen setter virkelig pris på ham. Han spilte en viktig rolle i søndagens kamp. Jeg har aldri sett Mikael Silvestre forsvare seg så mye og ved flere anledninger driblet Diouf ham. Silvestre er en del av Uniteds angrepsfilosofi med å gå på overlaps. Men han fikk ikke så mange muligheter fordi El-Hadji holdt ham tilbake."

Thompson kritiserer folk som ikke vil gi spillerne tid til å tilpasse seg den engelske fotballen. "De spør hvorfor spillerne skal ha tid til å tilpasse seg, men for et par år siden mente man at spillerne trengte et eller to år på seg. Filosofien vår forandrer seg ikke," uttaler assistentmanageren.

Tottenham-spillerne Darren Anderton og Dean Richards er begge suspendert når de røde tar turen til White Hart Lane søndag 16.mars.