Baros må vente lenger

Milan Baros greier ikke å innfri håpet om at han spiller før jul. Robson: - Seks klubber kjemper om fjerdeplassen. Nytt tilbakeslag for David Mannix. Gruppespillet avsluttes i VM for U20.

En måned igjen for Milan?

Det ble tidligere antydet at Milan Baros muligens ville bli klar til å spille reservelagsfotball før jul.  Til tross for at rehabiliteringen etter sitt benbrudd har gått bra for tsjekkeren, tror han nå selv at det er litt optimistisk.  Han har så vidt prøvd seg med ball, men greier fortsatt ikke å sparke med noe kraft ennå:  - Det vil trolig fortsatt ta to til fire uker før jeg kan legge full kraft bak et spark.  Kanskje kan jeg gjøre det ved juletider, men det er vanskelig å si.  Jeg behøver å spille noen reservelagskamper først, slik at et realistisk mål for å kunne spille igjen vil være begynnelsen av januar.  Jeg har imidlertid drevet med løping en ukes tid, og det går lettere og lettere.

 

- Klynge kjemper om CL-kvallik

Liverpool møter som kjent Newcastle til en meget viktig kamp på St. James’ Park i morgen.  Mange tror at det er nettopp disse to klubbene som vil kjempe om den attraktive fjerdeplassen, bak toppklubbene Chelsea, Arsenal og Manchester United.  Sjefen hos ”skjærene”, Sir Bobby Robson, er imidertid ikke umiddelbart enig i det:  - Du kan ikke si at det kun er mellom Liverpool og oss.  Charlton gjør det for eksempel bemerkelsesverdig bra, og Fulham henger også med.  Med respekt for de andre klubbene tror vi selv at vi er i stand til å komme først av den klynga.  Det er så mange som seks lag som kjemper om fjerdeplassen.  Vi er nødt til å se realitistisk på det.

 

Mannix ute til nyttår

Fra Liverpool sies det nå at David Mannix ikke vil være spilleklar igjen på denne siden av nyttår.  18-åringen kjemper seg tilbake etter fire kneoperasjoner, og var i gang igjen tidlig i november.  Kneet begynte imidlertid å hovne opp igjen like før de røde møtte Gillingham i juniorcupen, og midtbanespilleren har blitt nødt til å ta det rolig.  Liverpool har stor tro på Mannix, og har flyttet ham permanent opp blant førstelagstallen på Melwood.

Begge Liverpools juniorlag (U19 og U17) spiller i morgen borte mot Blackburn.

 

Firkløver kjemper om avansement

Grunnspillet i VM for U20-landslag avgjøres i kveld, i de gruppene hvor spillere fra Liverpool er representert.  England (John Welsh) er først ute mot Columbia, mens Irland (Darren Potter og Michael Foley-Sheridan) og USA (Zak Whitbread) vet nøyaktig hvilket resultat de trenger når de senere møter henholdsvis Mexico og Korea.  Sjekk vår TV-oversikt for når kampene begynner, og hvilke kanaler de sendes på.