Bortemål uhyre viktig

Gérard Houllier sier at et bortemål i kveld kan bli avgjørende for at man skal ta seg videre i UEFA-cupen. Fadiga ikke imponert over Liverpool.

Houllier sier at han vil be sine spillere om å angripe for å få et best mulig utgangspunkt foran returoppgjøret på Anfield neste uke. Han sier også at han ikke tror Cissés suspensjon vil hjelpe Liverpool ettersom han vil bli tilgjengelig igjen om en uke. "Vi trenger scoringer i denne kampen. Man vet selvsagt aldri i fotball, men et mål kommer alltid godt med. Det er alltid viktig å få et mål i den første kampen. Med et bortemål i bagasjen vil jeg påstå at sjansen for å gå videre er 80 prosent større. Første kamp er alltid viktig fordi resultatet enten vil gi oss et godt eller et dårlig utgangspunkt foran returmøtet."

Houllier tror franskmennenes store angrepsstjerne Djibril Cissé vil bli en større trussel på Anfield enn det han hadde vært i kveld dersom han hadde kunnet spille: "Det ville vært et større tap for Auxerre dersom Cissé hadde måttet stå over kampen på Anfield. Han er en type som liker seg best når han får store rom. Det er en spillertype jeg liker, men det er også andre spillere på Auxerre som er interessante. Deres spillestil er veldig lik vår egen, og jeg mener begge lag fortsatt har til gode å vise seg fra sin beste side."

Det store spørsmålet foran kveldens kamp, blir hvem Houllier velger å bruke på venstre side av midtbanen. Med Gerrard tilbake sentralt er det kanskje mest naturlig at Murphy flyttes over på venstre, men Bruno Cheyrou er også et mulig alternativ på den plassen. Auxerre er et lag han har spilt mot mange ganger før, så den erfaringen kan telle til hans fordel. Michael Owen går til kveldens oppgjør med håp om å tangere eller slette Ian Rush sin scoringsrekord for Liverpool i Europa. Rush står med 20 mål totalt, mens Owen foreløping står med 19.

Auxerres senegalesiske midtbanespiller Khaliou Fadiga er ikke nådig i sin kritikk av Liverpool, og han sier at hans lag ikke har noe å frykte: "Liverpools tradisjoner skremmer ikke oss fordi deres form er svak, og de setter ikke motstanderene sine under press. Jeg har sett dem på TV, og de har ikke imponert meg. Jeg tror det ødela mye for dem å bli slått ut av Champions League. Det har vært liten vits å se dem spille i det siste, for man lærer ingenting av det. Jeg synes det er merkelig, for de har en stall de fleste lag ville misunne dem. Owen er en glimrende spiller, men han har hatt en forferdelig sesong. Jeg føler ikke at vi har noe å frykte. Vi kommer til å knuse dem, og hvis vi scorer, er vi så og si sikret avansement."

Dere kan selvsagt følge kveldens oppgjør mellom Auxerre og Liverpool direkte her på liverpool.no fra kl. 20:45.