Cheyrou vil bli tøffere

Bruno Cheyrou erkjenner at han ikke er aggressiv nok. Hvem spiller venstrekant mot Auxerre? Midtbaneproblemer mot Birmingham.

Gérard Houllier hentet Bruno Cheyrou for snaut £4M foran denne sesongen fra  Lille.  En playmaker som kunne score mål, og som både kunne spille sentralt og på midtbanen var signalene som ble sendt ut etter at kjøpet var et faktum.  Franskmannen har imidlertid verken greid å score mål, eller fylle posisjonen på venstreflanken.  Sentralt på midtbanen har det ikke vært aktuelt å flytte på spillere som Hamann, Gerrard, Murphy eller Diao.

Den fintspillende 24-åringen er også enig med dem som sier at han ikke har greid å tilpasse seg det fysisk hardere og hurtigere spillet i Premier League:  ”Akkurat som hva tilfellet var med Robert Pires hos Arsenal sier folk at jeg er for mye snill gutt, og de tar ikke feil i det.  Jeg er for innadvendt.  Selv da jeg trår til og bruker all min viljestyrke, vinner jeg ikke dueller.

”Jeg må bli mer aggressiv og til og med være mer hatefull.  Det kjempes om hver ball i England, og engelske spillere ofrer alt uansett om det er kamp eller trening.  Du er nødt til å vinne den fysiske kampen før du er i stand til å være kreativ.

”Jeg kunne ha skrevet under for Lyon isteden for Liverpool, og bare klatret opp et trinn på stigen istedenfor å ta et slikt sprang.  Men karrieren til en fotballspiller er kort, og det å velge Liverpool stod i stil til mine ambisjoner.

Til Liverpools neste kamp, borte mot Auxerre på torsdag, er igjen Cheyrou en av kandidatene til venstre midtbane.  Innsatsen til Bruno i de siste kampene tilsier ikke at han får tillit, men Houllier kan vurdere å gi ham sjansen mot en motstander som han kjenner godt til.  Vladimir Smicer er dessuten skadet slik at manageren vil uansett måtte rokkere på laget dersom han velger å ikke benytte Cheyrou.

Steven Gerrard vil være tilgjengelig for spill, og med Stevie G, Dietmar Hamann og Danny Murphy alle klare kan det være at manageren velger å flytte enten Danny eller El-Hadji Diouf ut på venstrekanten.  Steven kan også være aktuell for spill på høyre flanke.  Et annet alternativ er å flytte John Arne Riise frem, og å la Djimi Traore komme inn igjen på venstre back.  Den løsningen vil imidlertid trolig være mer aktuell til søndagens ligakamp mot Birmingham.  Da er nemlig fortsatt Gerrard suspendert, og Diouf soner også karantene i den kampen.