Diouf-avgjørelse innen 48 timer?

UEFA regner med å ha behandlet ”Diouf-saken” inne kort tid. Har en spillere tidligere fått kampstraff for spytting mot publikum?

Til tross for at Gérard Houllier sterkt har antydet at El-Hadji Diouf ikke kommer til å spille torsdagens returkamp mot Celtic, vil UEFA likevel sette alt inn på å få ferdigbehandlet saken i løpet av kort tid.

 

En talsmann for det europeiske fotballforbundet sier i dag at de har merket seg Houlliers uttalelser om at Diouf ikke spiller torsdag, men jobber likevel med å få saken igjennom disiplinærkomiteen senest i løpet av onsdag. De fleste regner med kampstraff i tillegg til boten han allerede er blitt tillagt av Liverpool FC.

 

Spillere har tidligere fått strenge straffer for å ha spyttet på en motspiller. Senest i januar fikk en Celta Vigo spiller fire kampers karantene etter å ha spyttet på Hartson. Det finnes også andre lignende tilfeller. Men det finnes få eller ingen (?) direkte paralleller til Diouf saken, hvor altså en spiller som spytter på en publikummer idømmes suspensjon. De gangene dette har skjedd i England, har det kun blitt ilagt bot. Vi viser til følgende eksempler:

 

·          Ian Wright spytter på en Oldham-suppporter. Straff: bot £1500

·          Ian Wright spytter på QPR-staff: Straff: £750

·          Eric Cantona spytter på en Leeds-supporter: Straff £1000

·          Chris Sutton spytter på en Man Utd-supporter: Straff £750

 

Ingen av de overnevnte fikk som sagt kampstraff. Når det er sagt ble disse spillerne behandlet av en annen ”domsstol” enn Diouf. Dessuten har regelverket og fokus på ”Fair Play” blitt strammet inn de siste årene. Senest i sommer gikk det ut et skriv om at det skal slås hardere ned på spytting.

I løpet av onsdagen får vi svaret…