Diouf: -Jeg vil bli en stjerne

Diouf sier han vil bli en av verdens beste. Smicer klar til cupfinalen. Terry McDermott med tidenes Liverpool-mål

Senegaleseren trives som plommen i egget på Anfield, og han føler nå at han endelig begynner å vise litt av sitt potensiale etter en vanskelig start på Liverpool-karrièren. Han vet hva som forventes av ham, og angriperen er overbevist om  at snart vil bli en av de store stjernene i Premier League: ”Å spille for den mest tradisjonsrike klubben i verden er et stort ansvar, men jeg mener bestemt at jeg har de kvalitetene som skal til for bli en av verdens beste spillere. Jeg ønsker å forbedre meg, og for å oppnå suksess må jeg jobbe hardt for Liverpool. Jeg vil bli en stor stjerne i England. Diouf skryter også hemningsløst av lagånden i Liverpool og sier at lagkameratene har vært til stor hjelp i etableringsfasen på Merseyside: ”Vi er som brødre. Enten det er Michael eller Emile, så spøker vi hele tiden. Jeg har det virkelig gøy.  Vi er unge,  men Arsenal og de andre lagene har ikke bedre kvaliteter enn oss. Det eneste vi mangler er erfaring. Det gjør vondt når vi ikke får til det som forventes av oss, men ingenting er tapt ennå.”

En ankelskade påført i Tsjekkias landskamp mot Frankrike, sådde tvil om at Vladimir Smicer ville bli klar til finalen i Worthington Cup mot Manchestert United 2. mars, men nå ser det ut til at han vil bli klar likevel. Han kommer ikke til å spille verken mot Auxerre på torsdag eller mot Birmingham på søndag, men han håper at en uke med trening og behandling på Melwood vil gjøre ham klar til oppgjøret mot United i Cardiff: ”Hvis alt går etter planen kan jeg trene igjen enten på fredag eller lørdag, men mandag er nok mer realistisk. Skaden er mye bedre, og legene sier at det ikke ser så ille ut. Jeg kommer ikke til å spille de to neste kampene, men jeg bør være klar til ligacupfinalen og returmøtet mot Auxerre. Det er best jeg ikke reiser til Frankrike, og at jeg heller blir hjemme og får behandling for min skadde ankel. Jeg fikk en vridning etter et spark i landskampen forrige uke, men skaden er heldigvis ikke alvorlig.

I en avstemning arrangert av liverpoolfc.tv, har Terry McDermotts klassiske scoring mot Tottenham på Anfield i 1978/79-sesongen blitt kåret til tidenes Liverpool-mål. Terry Mac headet inn Steve Heighways perfekte cross etter å ha spurtet over hele banen. Det var et perfekt angrep, der ballen gikk fra forsvar til avslutning på under ti sekunder. Andre mål på ”pallen” var Steven Gerrards fantastiske langskudd mot Manchester United i 2000/01-sesongen,  og Steve McManamans soloraid mot Celtic i UEFA-Cupen på Parkhead i 1997/98.